Kako odstraniti Oursurfing.com: Več osnovnih tehnik

Dejstvo, da je danes ustvarjenih veliko virusov, ki se ukvarjajo z brskanjem, ni treba govoriti. Na žalost vsa zaščitna oprema ne more določiti njihovega prodora. Ena od takšnih groženj je pojav v sistemu appleta Oursurfing.com. Kako ga odstraniti? Gre samo za to in razpravljalo se bo. Kot glavne možnosti bodo upoštevane nevtralizacija virusa z avtomatiziranimi sredstvi in ​​ročno odstranitev.

Kaj je Oursurfing.com?

Ta virusna programska oprema spada v kategorijo groženj skupine HiJackers. Tak brskalnik, kot njegov najbližji sorodnik, spremeni privzeti iskalnik v brskalnikih, zamenja začetno stran in namesti svoje dodatke ali plošče.


Načeloma so osnovni algoritmi za odpravo takšnih nesreč za vse viruse v tej skupini popolnoma identični. Treba je omeniti, da pogosto sami uporabniki pri namestitvi določenih programov za delo na internetu dovolijo prodor te programske opreme v svoj sistem.
Zlasti to zadeva namestitev nekaterih avtomatiziranih nakladalnih naprav. Varnostni sistem morda ne prepozna samega virusa, saj ima tako imenovani status zaupanja vrednega programa. Uporabnik seveda ne prejme opozorila. Toda potem se začnejo težave.

Kako odstraniti Oursurfing Uninstall iz računalnika z antivirusnimi in anti-oglasnimi orodji?

Če se zanašamo na standardne antivirusne senzorje, to absolutno ni (vsaj s temrazlogov, da so že zamudili grožnjo). Pri avtomatiziranih sredstvih se vprašanje, kako odstraniti Oursurfing, praviloma rešuje z uporabo posebnih protikonstrukcijskih programov, ki so pogosto plačani ali brezplačni.


Kot ena najmočnejših aplikacij je AdwCleaner zelo primeren. Ne morete hiteti, da ga plačate, saj je eden ali dva skeniranja v normalnem polnem načinu. Namestitev na vaš računalnik, kot je aplikacija SpyHunter, ki se zdaj aktivno oglašuje na internetu, ni priporočljiva. Potem se znebite tega paketa bo zelo težko. Včasih lahko virus odkrijete s prenosnim skenerjem Dr. Web CureIt! ali če ste prenesli z diska ali bliskovnega pogona iz Kaspersky Rescue Disk, napisanega na njih.

Kako odstraniti Oursurfing iz računalnika: ročno odstranitev s standardnimi sredstvi

Vendar se lahko sredstva za zaščito na stopnji odkrivanja ali odstranjevanja virusa rešijo. Kako odstraniti Oursurfing.com v tej situaciji? Obstajata dve možnosti: naredite posamezne akcije z orodji operacijskega sistema ali uporabite odstranjevalce. Razmislite o prvi metodi. Torej, kako odstraniti Oursurfing? Ker se ta programski izdelek obnaša tako brezobzirno, da ne prekrije sistema v celoti, lahko za začetek uporabite standardno odstranitev prek odseka programov in komponent. Vendar pa le s takimi dejanji rešitev vprašanja o tem, kako v celoti in popolnoma odstraniti Oursurfing, ni izrecno omejeno, vsaj na podlagidejstvo, da po standardnem postopku in odstranitvi s pomočjo "native" Windows namestitvenega programa obstaja ogromna količina računalniškega smeti, ki jo je treba tudi znebiti.

Preverjanje preostalega smeti

Najprej preverite sistemski register. Pokličite urejevalnik ukazov regedit v ukazni vrstici Run, pojdite v vejo HKLM in v razdelku SOFTWARE izbrišite imenik Oursurfing.com. Za zanesljivost uporabite iskanje (Ctrl + F) in poiščite druge rezultate (če obstajajo). Uporabite F3 za skok na rezultate. Naprej v "Raziskovalcu" se znebite iste mape v imeniku ProgramFiles. Še enkrat vnesite poizvedbo v iskalno polje in izbrišite vse rezultate, če jih najdete.

Odstranjevanje virusa iz brskalnikov

Toda to vprašanje o tem, kako odstraniti Oursurfing, se je odločilo, da ga še ni mogoče. V naslednjem koraku se morate znebiti dodatkov in spremenjenih parametrov v vseh brez izjeme nameščenih v brskalnikih sistema. Če vsaj eden od njih ni odstranjen, lahko virus znova začne s svojo dejavnostjo. Kako odstraniti Oursurfing iz Opere ali Chroma? Algoritem dejanj, izvedenih za vse brskalnike, je popolnoma enak. Najprej morate vnesti razdelek razširitev (dodatki) in onemogočiti ali odstraniti ustrezne dodatke ali plošče. Po tem morate takoj spremeniti začetno stran in iskalni sistem.
V skrajnem primeru lahko vse nastavitve brskalnika preprosto ponastavite na tovarniške nastavitve. Povrh vsega morate izbrati programsko bližnjico prek PCMvrstico lastnosti in spremenite pot do objekta. Končati se mora z imenom brskalnika s končnico EXE. V nekaterih brskalnikih, kot je ista "Opera", je lahko Launcher.exe.
Po razširitvi ne bi smelo biti ničesar. Če obstaja nekaj, izbrišite register in shranite spremembe. Po zaključku vseh korakov ponovno zaženite sistem in ga preverite s katerim koli prenosnim protivirusnim programom.

Dejanja z uninstallers

Končno, da ne bi ročno odstranite, lahko uporabite uninstallers kot iObit Uninstaller. Morajo najti program, uporabiti odstranitev in po standardni odstranitvi, začeti močan pregled, nato izberite in izbrišite vse rezultate v obliki datotek, imenikov in registrskih ključev. Opomba: Če v razdelku z nameščenimi programi ni virusnih programov, jih poiščite v razdelku plošče brskalnika. Če s tem programom ni mogoče ročno odstraniti ali odstraniti, morate v upravitelju opravil najprej dokončati vse aktivne procesne procese ali pa najprej varno pritisniti tipko F8 (s posebno postavko za zagon z desnim zagonom v deseti posodobitvi za Windows).

Sorodne publikacije