Vse načine v "Opera" prevesti stran v ruski jezik

V tem članku bomo govorili o tem, kako prevesti stran v ruščino v operi. Dejstvo je, da se je včasih v iskanju nekaterih informacij treba soočiti z dejstvom, da ga ni bilo mogoče najti v rusko-jezikovnem prostoru interneta, ampak je na tujih spletnih straneh. Na žalost pa ne vsak državljan CIS pozna angleški ali kakšen drug tuji jezik. V ta namen so bili pravkar ustvarjeni prevajalci.

Prevedeno z uporabo razširitve

Prejšnja Opera je imela vgrajen prevajalec spletnih strani, zdaj pa ta možnost ni več na voljo. Lahko pa uporabite razširitve brskalnika, ga prenesete in namestite. Zdaj vam bomo povedali, kako prevesti stran v ruski jezik z uporabo razširitve.


Za to morate najprej odpreti sam brskalnik. Sedaj poiščite meni, ponavadi se nahaja v zgornjem levem kotu. S klikom na ta gumb odprete meni, kjer morate izbrati vrstico za razširitev, nato premaknite kazalko na "Prenos razširitve" in kliknite na levi gumb miške (LMB).
Zdaj ste v skladišču razširitev, najprej morate izbrati zahtevano kategorijo. Kliknite "Več" in v meniju izberite "Prevajanje". Zdaj imamo stran z vsemi razpoložljivimi razširitvami, ki so specializirane za prevajanje spletnih strani iz tujega jezika v rusko.
Načeloma lahko izberete katerega koli tolmača za "opero" po vaših željah, a vzemimo primer.razmislite o namestitvi in ​​uporabi prevajalca za prevajalca. Če ga želite namestiti, kliknite njegovo ikono. Preusmerjeni boste na stran za prenos in namestitev. Kliknite gumb »Dodaj v Opera«. Odlično! Zdaj morate počakati na prenos in samodejno namestitev. Ko je to dokončano, bo gumb označen z "Nameščen". Tudi tukaj smo ugotovili, kako vzpostaviti tolmača za "Opera". Zdaj pa govorimo o tem, kako vzpostaviti to razširitev.

Prilagodite razširitev Prevajalec

Če ste namestili razširitev, vendar še vedno ne razumete, kako prevesti stran v ruski jezik v operi, bomo zdaj natančneje analizirali vse, Pojdimo globlje v nastavitve razširitve. Če želite začeti, se morate prijaviti vanje. Če želite to narediti, kliknite ikono Prevajalec in v oknu kliknite na "Nastavitve". Ko to storite, se odpre nov zavihek. Omogoča prilagodljive nastavitve razširitve. Namreč: izberite jezik, iz katerega bo prevod izveden, določite največje število parov jezika in določite lokacijo gumba "Prevedi". Mimogrede, bolje je pustiti definicijo prevodnega jezika privzeto - "Auto Definition", tako da vsakič, ko te možnosti ne spremenite. Če želite prevesti spletno stran, se morate prijaviti nanj in klikniti ikono razširitve. Nato izberite »Prevedi aktivno stran«. Ko to storite, se bo pojavil nov zavihek s celotno stranjo. Mimogrede, to ni edini način prenosa. Lahko preprosto postavite povezavo strani v besedilno polje in kliknete »Prevedi«.Prav tako boste poslani na nov zavihek s prevodom določenega spletnega mesta.
Tukaj ste se naučili, kako prevesti stran v ruski jezik v opero, vendar to ni edina pot, zato gremo še dlje.

Izdelava samodejnega prevajanja strani

Zdaj bomo govorili o tem, kako samodejno prevesti stran v ruščino v operi. Ampak za to je zelo preprosto, namesto tega vam ni treba vsakič odpreti novih zavihkov in odpreti razširitev, stran bo prevedena takoj, ko program razume, da glavni jezik ni ukrajinski. Najprej morate vnesti upravljanje razširitev, tako da pritisnete bližnjico na tipkovnici Ctrl + Shift + E. Na strani poiščite razširitev »Prevedi« in kliknite gumb »Nastavitve« poleg ikone.
Zdaj imate vse nastavitve za to razširitev. Zanima nas samo ena - "Samodejno prevajanje spletnih strani po zahtevi". Kot je preprosto uganiti, je treba stikalo spremeniti v položaj "Da". To je vse, zdaj, ko takoj, ko greste na stran v angleškem jeziku na internetu, bo takoj prevedena v ruski jezik. To je zelo priročno. Medtem, ste se naučili drug način, kot v "Opera" za prevajanje strani v ruski jezik.

Prevajamo preko posebne storitve

Najverjetneje vsi poznajo to metodo. On je, seveda, malo neprijetno v nasprotju z zgoraj, vendar še vedno tiho o njem ne more.
Spletne prevajalske storitve so "Google Translator" ali "Yandex Translator". Pojdi na to. Pred vami sta dve polji: ena za vnosbesedilo, drugi pa rezultat. V prvo polje vstavite povezavo do spletnega mesta, ki jo želite prevesti v ruski jezik. Po tem kliknite "Prevedi" in počakajte na rezultat, ne bo vas razburil. Upamo, da boste našli odgovor na vprašanje "Zakaj" Opera ne prevaja strani v ruski jezik.

Sorodne publikacije