Kako izbrati MIDI krmilnik?

MIDI kontroler je za proizvajalce in zvočnike že dolgo časa postal pomemben atribut, ki pomaga ustvarjati odlično glasbo. Virtualni instrumenti vedno zvenijo posebej, zato so dekoracija vsake melodije. Ker so mnogi glasbeniki zelo zaskrbljeni zaradi kakovosti izdanih izdelkov, se postavlja vprašanje: kako izbrati MIDI krmilnik? Ta članek bo zajemal nasvete in osnovna merila za izbor.

Kaj je MIDI krmilnik?

V oddaljenih 80-ih letih je bila taka naprava kot krmilnik uporabljena, da je glasbenik lahko upravljal delo več sintetizatorjev hkrati z eno samo tipkovnico. Ta ideja je bila uspešna, zato so naprave te vrste takoj prejele distribucijo. Če potem lahko kupite ne vsi, potem v trenutku, ko so kontrolniki strmo padli v ceni. Glasbeniki, zvočni inženirji, pisci besedil, izvajalci, DJ-ji - vsi uporabljajo podobne naprave.


Kaj je MIDI krmilnik? To je naprava, ki ima tipkovnico. Podobno je klavirju in sintetizatorju. Dodane so mu ročaji, različni gumbi in drsniki. Pri interakciji z njimi se melodija prenaša na zvočne module, ki imajo zunanji tip. Gre za prenosne računalnike in druge naprave. Z drugimi besedami, kontrolorji (večina) ne morejo samostojno proizvajati zvoka. Zasnovani so za krmiljenje bitov, glasbe in drugih parametrov, ki jih reproducira naprava drugega proizvajalca (zvočni modul). Katere so prednosti MIDI krmilnika? Najbolj očitna: je vsestranska in prenosna. Hvala mulahko uporabite vse virtualne učinke in upravljate najnovejšo programsko opremo. Prenašate ga lahko na primer z torbami za torbice.


Kaj morate iskati pri nakupu?

Pred nakupom krmilnika morate razmisliti, za kaj je potreben. Vsekakor bo treba odgovoriti na naslednja vprašanja, da bodo natančno predstavili, katera različica iz velikega asortimana bo ustrezala. Za kaj se bo uporabljal krmilnik? Naprava, namenjena za delovanje na odru, mora imeti material, ki je odporen na mehanske vplive. Glede na to, da je večina krmilnikov iz plastike, morate biti pozorni na kovinske možnosti. Prav tako je treba določiti vrsto mehanizma in število ključev. Če je preveč, to je verjetnost zamenjave imenovanja nekoga med nastopom v živo.
Majhen MIDI krmilnik je idealen za DJ-e. To je z lastnimi rokami enostavno, če oseba razume elektroniko. Razume se, da pogosto DJ-ji uporabljajo lastne naprave. Več o tem si lahko preberete spodaj. Nakup takšne naprave je potreben, saj so potrebni tudi ročaji in drsniki. Brez njih program (MIDI krmilnik deluje le v parih z njim) ne bo opravljal želenih funkcij. V primeru, da glasbenik uredi skladbe v postelji, letalu, avtu ali drugem kraju, bo glavna izbira pri izbiri prenosljivost. Glede na to, da je naprava napajana, je treba paziti na totiste, ki se lahko napajajo iz USB vodila.

MIDI krmilniki podjetja Pioneer

Pioneer MIDI krmilnik - naprava, ki je bila vedno v povpraševanju. Na trgu takšne opreme je ta proizvajalec že dolgo v prvih treh vodilnih. Kaj loči "družinske" modele "Pionirja" drug od drugega? Samo prisotnost dodatnih funkcij, ki se pojavljajo na nadzorni plošči z navadnimi mehanskimi gumbi. Bodi upravljalec te blagovne znamke ima odlično jago. Videz je resen in eleganten. Pomembne dimenzije naprave so izravnane z maksimalno funkcionalnostjo.
Ni treba postavljati vprašanj o tem, kateri model izbrati. Oglejte si DDJ-T1. Napravo svetujejo številni znani DJ-ji. Vrednost za denar je precej uspešna. Nadzorna plošča je priročna, gumbi so pritisnjeni brez težav, naprava se enostavno prenaša.

Novation Launchpad Controller

Kontrolnik za novation Launchpad MIDI je posebej zasnovan za delo z Ableton Live. Naprava je primerna tako za dejavnosti na odru kot tudi za domače studie. Prav tako bo enostavno imeti diskoteke. Omrežje naprave je sestavljeno iz 64 gumbov. Na voljo je z dodatnimi učinki in funkcijami za delo s programsko opremo. Napravo lahko povežete z računalnikom prek kabla USB. Krmilnik deluje z družino "Windsor", kot tudi z nekaterimi drugimi operacijskimi sistemi.

MIDI krmilnik z lastnimi rokami - realnost ali mit?

Samodejni MIDI krmilniki so že dolgo v povpraševanju. Kaj je potrebno za izvedbo načrta v življenju? Potrebna je shema za gobico in sestavljanje naprave,proračun, fizik ali električar, razume to področje.
Poleg poznavanja tehnične strani se morate tudi vprašati, koliko ustvarjalca pozna kontrolorje. Če želite pravilno zgraditi napravo, ki izpolnjuje vsa pričakovanja, morate razumeti, kaj je najbolje uporabiti bazo, za katero bo model sestavljen, in kam morate namestiti nadzorno ploščo. Vprašanje je precej zapleteno, vendar je precej rešljivo. Danes obstaja veliko že pripravljenih shem, ki jih je mogoče uporabiti za izgradnjo krmilnika. Glavna stvar je zaupanje v zamišljeno in potrpežljivost.

Model znamke Akai

Akai je pred kratkim izdal nov krmilnik z imenom MPC Touch. Za razliko od sorodnih naprav ima to 7-palčni zaslon. Z njim je veliko lažje delati. Glede na preglede bi morali reči, da je model, ki je opisan tukaj, primer, ko gre za profesionalne kontrolorje. Če pogledamo na to in glede na funkcionalnost, vprašanje o izbiri podobne naprave takoj izgine. Programska oprema deluje hitro in učinkovito, težave se ne pojavijo in nesreče so zelo redke.
Edina pomanjkljivost je, da krmilnik ne more delovati brez napajanja, ker nima baterij. Blagovna znamka Akai je že dolgo znana. MIDI krmilnik za svojo proizvodnjo je zmogljiva in vrhunska naprava, ki lahko prenese velike obremenitve. Pogosto se nekateri modeli uporabljajo na odru.

Sorodne publikacije