Oddaljeno namizje Chrome: Kako ga uporabljati?

V dobi računalniške tehnologije, ki vključuje povečanje njihovih zmogljivosti, je naravno, da vsak uporabnik želi dostopati do drugega računalnika z oznako "Oddaljeno namizje". Chrome prepozna Chrome kot enega najpreprostejših odjemalcev, imenovan splošni izraz RDP (oddaljeno namizje). Vendar, upoštevajte, na podlagi imena, lahko presodite vse funkcije te aplikacije, ker ni le povezava odjemalca, temveč tudi sredstvo za upravljanje katerega koli operacijskega sistema iz drugega vira. Povsem drugače je, ali je nameščen oddaljeni namizje Chrome za Windows ali podoben program, ki se uporablja v operacijskih sistemih, ki so podobni operacijskim sistemom Mac OS ali UNIX. Bistvo tega se ne spremeni.

Chrome: Oddaljeno namizje: bistvo povezave RDP odjemalca

Sam koncept povezovanja s tako imenovanim oddaljenim namizjem se lahko danes obravnava kot anahronizem, saj je tehnologija doživela veliko sprememb v zadnjem času in je bila tako napredna, da je na tem v trenutku, ko je aktivna internetna povezava in dostopna koda, lahko dobite nadzor nad skoraj vsako stacionarno ali mobilno napravo.
In če so pred tem skoraj vsi programi RDP izgledali kot sredstvo za ogled tega, kar je prikazano na računalniku ali v pisarni iz terminala, ki se nahaja zunaj tega območja ali lokalnega omrežja, v smislu samo sledenja dejavnosti daljinskega upravljalnika.uporabnik, današnji oddaljeni Google Chrome (kar pomeni izvirno aplikacijo) vam omogoča, da ne samo vizualno opazujete vse procese, temveč jih tudi upravljate (in celo celoten računalniški sistem). Na žalost je to na srečo narejeno elementarno.

Remote Desktop Chrome (PC): Pogoji za obvezno namestitev in uporabo in kako deluje

Seveda je zaželeno, da namestitveni programer (namestitev distro) prenesete iz uradnega vira. Je prost in zavzema najmanj prostora.

Namestitev odjemalca pa je absolutno nemogoča brez namestitve ali posodabljanja istega brskalnika. In tu problem postaja veliko širši. Dejstvo je, da je lahko nova različica samo v fazi testiranja beta in da vse njene funkcije, ki so na voljo v prejšnji spremembi, morda ne bodo delovale. Drugič, kaj je vredno pozornosti - konfliktov med Flash Payerjem v obliki posodobitve Adobe in Macromedia Flash (prav tako se zdi, da iz iste korporacije). Namestitev teh dveh komponent lahko včasih pripelje do nepredvidljivih posledic. Nazaj k odjemalcu Chrome. »Oddaljeno namizje« ni mogoče uporabljati na noben način brez določenega brskalnika. Prvi bo najprej naredil predhodne nastavitve. Včasih, tudi v fazi namestitve, se lahko izda sporočilo, da mora uporabnik namestiti najnovejšo različico brskalnika. In, mimogrede, po mnenju mnogih, je opremljen z modulom, kot so anti-virus, oglaševanje, dodatne dodatke, kot so anti-spam, itd

Nastavitve vrat zaprivzeto

Toda tukaj se tudi veselimo zgodaj. Na usmerjevalniku, ki zagotavlja povezavo usmerjevalnika, če ta nastavitev ni privzeta, morate konfigurirati vrata 3389.
To lahko naredite neposredno na marshytysatorju prek tako imenovanih "bučnih" vrat, vendar je lažje uporabiti imenik sistemskega registra v veji HKLM z imenom TerminalServer, kjer je imenik WinStations, v njej pa mapa RdpTCP, kjer je v parametrih potrebno spremeniti vrednost ključa z nastavitvijo želenega parametra na HEX, nato uporabite 874644.13: 3350 za povezavo in hkrati poskrbite, da vgrajeni požarni zid Windows ne blokira vrat.

Namestitev in začetni zagon odjemalca Chrome

Recimo, da smo prenesli odjemalca oddaljenega namizja za Chrome. Kako uporabljati vso to programsko opremo? Preprosto! In za to ne bo potrebno posebno znanje.
Najprej vključite Chromeovo aplikacijo v možnost »Oddaljeno namizje« neposredno v brskalniku, tako da izberete »Google Extensions Store« za prenos in namestitev. Drugič, program za oddaljeni dostop lahko namestite kot ločen programček, pri čemer uporabite namestitveni program, prenesen iz uradnega vira za ta namen. Namestitev ne zahteva posredovanja uporabnika in se praktično ne razlikuje od postopkov namestitve drugih programov. Po zaključku postopka se na namizju prikaže ikona aplikacije, ki je odgovorna za klic glavnega programa.


Povezava

AtV začetni fazi zagona programčka (čeprav iz brskalnika, čeprav kot samostojna aplikacija) je potrebna Googlova avtorizacija, to je vnos veljavnega e-poštnega naslova, registriranega z Gmailom, in gesla. Če takega uporabniškega imena in gesla ni, bo treba ustvariti naslov. Mimogrede, to bo koristno za nadaljnji dostop do vseh stacionarnih računalniških sistemov iz mobilne naprave, ki temelji na Androidu.
Po posredovanju identifikacije morate preprosto nastaviti dovoljenje za oddaljeno povezavo s tem terminalom s klikom na povezavo. Hkrati je treba na računalniku, do katerega je dostop omogočen, izvesti podoben postopek.

Nastavitev PIN-a

Po tem postopku vas program pozove, da ustvarite PIN, ki bo uporabljen med postopkom povezave.
V ustrezna polja preprosto vnesete izumljeno geslo v zgornje polje in ga potrdite z vnosom želene kombinacije spodaj.

Povezovanje z drugim računalnikom ali mobilno napravo

Treba je opozoriti, da lahko program ali razširitev brskalnika deluje le s hkratnim zagonom programčkov na obeh napravah, ki imajo izklopljen način spanja ali mirovanja (njihovo delovanje bo povzročilo izgubo povezava)
Skeniranje razpoložljivih naprav se izvede samodejno, ne glede na to, ali gre za povezavo z drugim računalnikom ali mobilno napravo. Po zaključku postopka določanja se prikaže seznam, v katerem želite izbrati želeno napravo, kliknite gumb za povezavo in vnesite nastavljeno kodo PIN za povezavo.Če je v nekaj sekundah na otroškem računalniku ali mobilni napravi vzpostavljena povezava v višini 100 Mbit /s, se bo namizje prikazalo v katerem koli od današnjih znanih operacijskih sistemov.

Več odtenkov

Toda, kot se je izkazalo, aplikacija Chrome Remote Desktop ni omejena le na to. Računalnik lahko tudi upravljate na daljavo prek interneta. Če želite, tega ni mogoče opisati niti kot daljinski upravljalnik, ne le kot sredstvo za prikaz grafičnih informacij, ki označujejo trenutno stanje sistema, ampak tudi v smislu klicnih programov, poslušanja glasbe, gledanja videoposnetkov itd. Privzeto se nadzor prenese na napravo, iz katere je vzpostavljena povezava, vendar je bistvo problema v tem, da se včasih mobilne naprave zaradi svojih konfiguracij ne morejo spopasti z nalogo. Pomeni lansiranje "težkih" iger z uporabo sodobne 3D grafike, poslušanje glasbe v FLAC formatu brez prisotnosti nameščenih kodekov itd. Z drugimi besedami, vsaka aplikacija v obliki stranke RDP lahko velja za povsem pogojno, ker tukaj vse To ni odvisno od značilnosti naprave, ki jo želite priključiti, do katere je dostop, ampak od sprejemnega terminala ali mobilnega pripomočka.

Sorodne publikacije