Kako povezati midi-tipkovnico z računalnikom: potreben adapter, nalog za montažo in nastavitve

Prisotnost glasbenega studia v domači različici je idealen začetek za ustvarjanje glasbe v stenah hiše. Pomembno je vedeti, kako povezati midi tipkovnico računalnika, tako da deluje pravilno, kot tudi tablični računalnik, prenosni računalnik in ipad.

bakrena tipkovnica

Da bi delali z glasbo, običajna tipkovnica in miška nista povsem primerna, saj je za ročno nastavitev glasbe in zvoka potrebno veliko časa. Zahvaljujoč bakreni tipkovnici ima uporabnik možnost uporabiti potrebne zvoke v računalniku in jih vnesti s pomočjo priložene naprave. Beseda "baker" v naslovu pomeni, da računalnik in glasbeni instrument skupaj uporabljata ta jezik. Vendar pa je vprašanje, kako povezati midi-tipkovnico z računalnikom.


Do leta 1980 so imeli skoraj vsi sintetizatorji le analogno kontrolo. Število zvokov, vključenih v sintetizator, je bilo omejeno, opombe pa so bile napisane ročno. To je eden od razlogov, zakaj je bila takratna glasba enolična. V 80 letih je MIDI format vmesnika postal preboj v glasbenem svetu. Zahvaljujoč njemu je lahko opremo med seboj povezal brez posledic. Kasnejši sintetizatorji so bili narejeni na podlagi gumbov, ne pa klavirskih tipk. Zaradi tega je priljubljenost takih kontrolerjev privedla do tega, da so postali cenejši od običajnih sintetizatorjev.

Zahtevana oprema

Za ustvarjanje lastnega domačega glasbenega studia morate dobiti nekajglavne stvari. Če želite začeti, morate kupiti zvočno kartico. Tiste zvočne kartice, ki so nameščene na računalnikih, ne bodo primerne, saj bo kakovost zvoka pustila veliko zaželenega. Potrebno je vzeti profesionalno opremo.


Zaradi izjemne občutljivosti na zvok in širokega razpona bo kondenzatorski mikrofon popoln dodatek k seznamu opreme. Mimogrede, pogosto se uporablja v snemalnih studiih. Naslednja točka na seznamu so studijske slušalke. Če želimo zabeležiti ne le avdio, ampak tudi glasovno, potem mora biti izbira v prid zaprti različici. Specializirani studijski monitorji imajo določene kvalitete, vključno z linearnostjo zvočnega glasbenega materiala. Zasloni in pop filtri pomagajo zagotoviti zvočno izolacijo in absorpcijo zvoka. Nato lahko kupite in priključite midi-tipkovnico, zvok pa izboljšate tudi z basovskimi kombinacijami.

Načini priključitve

Glede na novost računalnika, obstaja več načinov za priključitev bakrene tipkovnice na računalnik. Najlažji način je povezati se s pomočjo MIDI kabla, ki ne zahteva namestitve gonilnikov in dodatne programske opreme. Avdio krmilniki imajo priključke za podatke, vendar jih ne morejo imeti vsi računalniki. Najsodobnejši način povezovanja je uporaba kabla USB, vendar morate v računalnik namestiti gonilnike. Za zastarele računalniške modele sta uporabljeni dve možnosti: To je gostitelj in Com-port. Zaradi nizke pasovne širine teh vmesnikov jih danes ni bilo pomembnov mnogih starejših računalnikih le ta vrata.
Pomemben dejavnik je bitna slika zvočne kartice, ki mora biti vsaj 24 bitov. Prav tako mora zvočni adapter podpirati programsko opremo ASIO ali DirectX, odvisno od operacijskega sistema. Vmesnik za povezavo zvočne kartice neposredno vpliva na kakovost prenosa zvoka.

Povezovanje z računalnikom

Zdaj je čas, da se naučite povezati midi-tipkovnico z računalnikom. Najprej bodite pozorni na ustrezna vrata na zvočni kartici računalnika, da ugotovite, kateri kabel boste potrebovali. Po tem morate najti konektor na krmilniku, imenovan MIDI OUT, in tam vstaviti en konec kabla. Drugi konec se priključi zvočni kartici računalnika. Zdaj lahko iščete v MIDI vratih, ne pa v novi napravi. Na voljo je tudi možnost povezave z gostiteljem, ki zahteva priključek in kabel z mini vtičnico. Po tem se priključek pošlje na stran bakrene tipkovnice in mini vtič vstavi v vtičnico za mikrofon, ki je primeren samo za sodobne računalnike

. možnost za priključitev midi-tipkovnice na prenosni računalnik. Za razliko od namiznega računalnika, prenosni računalnik nima potrebnih vrat, zato je univerzalni USB priključek na voljo za pomoč, vendar mora imeti bakrena tipkovnica podoben izhod. na dolžino kabla, ki se ne sme ponoviti dvignite dva metra, v nasprotnem primeru gre za izgubo kakovosti podatkov, to je zzamud Nato lahko uporabite disk z gonilniki, ki se prodaja s krmilnikom. Po namestitvi gonilnika se lahko povežete z računalnikom in naredite svojo najljubšo stvar.

Priključitev na tablico

Sodobnejši in mobilni računalnik predstavlja skoraj vsako tableto. Zato bomo razpravljali o tem, kako povezati midi tipkovnico s tabličnim računalnikom. Za začetek boste potrebovali kabel USB in adapter za mini različico istega priključka. Dejstvo je, da na tabličnem računalniku obstaja samo priključek, ki se uporablja za povezavo z računalnikom ali polnilnikom. Adapter in kabel sta povezana in povezana z ustreznimi vrati. Sedaj morate namestiti program, ki lahko na tabličnem računalniku deluje z zvočnim krmilnikom, kot je One Man Band. Ta program ima možnost, da izberete veliko zbirko zvokov in zvočnih učinkov, ki so potrebni za ustvarjanje glasbene kompozicije. Poleg klasične glasbe klavirja obstajajo tudi zvoki kitare, flavte, klarineta in mnogih drugih glasbil.

Povezovanje z ipadom

Najnovejša naprava, s katero lahko priključite midi tipkovnico, je ipad. Seveda je v tej napravi veliko aplikacij, ki omogočajo ustvarjanje glasbe na dotik, vendar noben simulator ne bo nadomestil prave bakrene tipkovnice. Zdi se, da vsi izdelki podjetja Apple niso namenjeni za delo z napravami drugih proizvajalcev, vendar je v tem primeru rešen s preprostim adapterjem. Za začetek morate pregledati iPad za izhodekupite ustrezen adapter na vratih USB. Programi za takšne trike so številni in večina ima lastno avdio knjižnico z različnimi zvoki in zvočnimi učinki. Edina pomanjkljivost je cena. Dejstvo je, da je treba programe za ipad kupiti v uradni trgovini "Apple". V članku je razloženo, kako povezati midi-tipkovnico z računalnikom, prenosnim računalnikom, tablico in iPad-om. Internet je poln programov, zasnovanih za delo v simbiotičnem načinu računalnika in bakrene tipkovnice.

Sorodne publikacije