Krmilnik pogona ne deluje: zakaj se to dogaja in kako najti najprimernejši gonilnik?

Verjetno mnogi uporabniki vedo, da so v vseh operacijskih sistemih za vzdrževanje zmogljivosti in možnosti uporabe različnih medijskih informacij posebni krmilniki naprav za shranjevanje, ki jih je mogoče predstaviti kot "železno" opremo, in v obliki neke vrste virtualne programske opreme. sestavnih delov Za sam krmilnik, kot tudi za katero koli drugo opremo, je potreben voznik. Toda s skrbnikom ZA veliko problemov se pojavi. Poskusimo ugotoviti, kakšne korake je mogoče sprejeti za odpravo morebitnih težav in napak, vendar najprej na kratko preučimo, kaj je to kontrolor.


Kaj je krmilnik za napravo za shranjevanje?

Na splošno se predpostavlja, da je takšna oprema ali virtualna naprava vrste programa določena povezovalna povezava med napravo za shranjevanje podatkov in operacijskim sistemom, ki je povezan tako, da lahko sistem prepozna pripete medije in iz njih izračuna shranjene podatke . Ko gre samo za "železo", kot živ in enostaven primer, lahko prinesete navaden bralnik kartic. V primeru navideznih strojev lahko to velja samo za programsko opremo v obliki gonilnika, ki ga namesti sam sistem ali aplikacije drugih proizvajalcev za zagotavljanje emulacije (na primer virtualni pogon CD /DVD,ki se pojavi v sistemu po zagonu programa ali zagonu slikovne datoteke).


Kako namestiti ali posodobiti gonilnik krmilnika?

Na žalost Windows še zdaleč ni sposoben podpreti delovanja teh naprav. Da, pri prvi namestitvi na kateri koli računalnik sistem samodejno prepozna vse povezane naprave, programska oprema (gonilniki) pa jo namesti neodvisno od lastne baze podatkov (vključno s krmilnikom naprave). To se sicer ne nanaša samo na trde diske ali optične pogone.
Z enakim uspehom lahko Windows namesti gonilnike in pri povezovanju novih medijev, kot so bliskovni pogoni, pomnilniške kartice, zunanji trdi diski itd. Toda glavni problem je, da je programska oprema za krmilnik naprave daleč od tega, da je skladna s samo napravo , ker se sistem namesti, kot se zdi, najbolj primeren FOR, in naprava potem sploh ne deluje. Bodite prepričani, da to naredite osnovno, ker podatkov iz pogona ni mogoče obravnavati, in včasih celo medij sam ni določen (in če se določi, potem sistem meni, da ga je treba formatirati, vendar pri poskusu oblikovanja napake). Izključitev škode na samem pogonu ni mogoča, vendar je v večini primerov prav zaradi dejstva, da krmilnik naprave ne deluje pravilno (ali pa sploh ne deluje).

Težave z upravljalnikom CU: odpravljanje težav z najpreprostejšo metodo

Za iskanje težave naprave ali nedelujočega gonilnika za krmilnik naprave.V operacijskem sistemu Windows 7 lahko uporabite običajni »Upravitelj naprav«, v katerem bo želena komponenta označena z rumenim trikotnikom s klicajem, kar pomeni, da obstajajo težave z gonilnikom. Ker ga sistem ni mogel namestiti sam, je iskanje rešitve za iskanje posodobljene programske opreme neuporabno. Kakorkoli, ne bo naredil ničesar.
V tem primeru je najbolje uporabiti avtomatizirana orodja za iskanje in posodabljanje gonilnikov, vendar so najpogosteje nemočni.
Najboljša možnost je, da se identifikatorji opreme v ustreznem krmilniku identificirajo prek lastnosti na zavihku podatkov, po tem pa je mogoče določiti iskanje gonilnika na internetu (na primer na spletni strani proizvajalca) za najdaljšo vrstico z identifikatorji DEV in VEN, jo prenesti in jo nato namestiti ročno. .
V nekaterih primerih, celo v prisotnosti avtomatiziranega namestitvenega programa, je treba nekatere datoteke gonilnikov kopirati same sistemske imenike. Osupljiv primer je namestitev gonilnikov za kartuše O2Micro.

Konflikti s programsko opremo tretjih oseb

Včasih se težave lahko sprožijo z namestitvijo programske opreme drugih proizvajalcev, ki nadomešča prvotne gonilnike. Na primer, obstajajo številni primeri, ko je priljubljena programska oprema DAEMON Tools povzročila nastanek takšnih konfliktov, tako da so v register vpisali reference svojih lastnih virtualnih emulatorjev, potem pa je bila v celoti odkrita povezana oprema ali njihove lastne komponente, ki so jih namestili sistemi Windows.onemogočen. Izhod iz te situacije je lahko popolna odstranitev nasprotujočih si aplikacij, ki priporoča uporabo standardnih sistemskih orodij in posebnih programov za deinstalacijo, samodejno odstranijo vse ostanke v obliki registrskih ključev, datotek in map in namestite neuspele gonilnike.

Sorodne publikacije