Poceni igralci: funkcije, podjetja, izbire

Vsak ljubitelj glasbe prej ali slej pride do točke, da mora kupiti MP3-predvajalnik. Mnogi bodo rekli, da so mobilni telefoni zasenčili ta izdelek, vendar to sploh ni tako. Zelo pogosto pametni telefon samo nima moči, da bi običajno predvajal glasbo v podzemni ali avtobusni postaji, kakovost zvoka pa je še veliko. Zato imajo celo poceni igralci kakovostnejše melodije kot telefoni.

Med drugim je zelo priročno imeti mobilno napravo za poslušanje glasbe, polnjenje traja veliko dlje kot v telefonu, in če pade, ne morete skrbeti, da boste zamudili pomemben klic. Ampak morate poskusiti izbrati kakovost MP3 predvajalnik, cena, ki bo pod povprečjem (stroški najpreprostejših modelov se začne s 15 tisoč rubljev).


Tip predvajalnika

Različne MP3 predvajalnike je mogoče razlikovati po različnih kriterijih, v primeru poceni modelov pa je glavna razlika v tem, kje so shranjene glasbene datoteke. Lahko so na vgrajenem trdem disku ali na bliskovnem pogonu (po načelu običajnega bliskovnega pogona). Trdi disk ponavadi ima veliko večji obseg, vendar bodo tudi stroški višji. V zvezi z zanesljivostjo so HDD predvajalniki manj zanesljivi, saj lahko padejo brez težav. Zaradi teh razlogov je težje najti poceni predvajalnike trdega diska na prodajnih policah v bližnji preteklosti. Do danes se sploh prodajajo predvajalniki MP3 s pomnilnikom flashtrgovinah, cena za njih je zelo demokratična, skoraj vsak ventilator glasbe si lahko privošči kupiti. Pred nekaj leti niso bili zelo priljubljeni s podporo majhnih pogonov, zdaj pa je lahko največja količina pomnilnika veliko večja od 100 GB.Prostornina pomnilnika

Poleg tega je možno omeniti MP3 predvajalnik "Samsung". Modeli tega podjetja imajo tako HDD kot flash pogone. Najboljša možnost je predvajalnik s podporo za 4 ali 8 GB pomnilniških kartic. To je več kot dovolj za lepo zbirko najljubše glasbe. Če MP3 predvajalnik "Samsung" ima vgrajen pomnilnik, potem se cena takoj poveča (stroški nekaterih predmetov lahko doseže 30-40 tisoč rubljev). Že obstajajo modeli, ki imajo več kot 100 GB pomnilnika. Če pogledate tehnično stran, potem je to nedvomno napredek razvijalcev. Vendar pa za povprečnega povprečnega potrošnika ni dovolj spomina za vse. Če želite razumeti, koliko pesmi je na določeno količino pomnilnika, lahko naredite preproste izračune. Podatki se izračunajo iz povprečja 5 MB na pesem in -10% skupne količine pomnilnika v sistemskih datotekah:
 • 4 Gb - 900 pesmi;
 • 8 Gb - 1800 pesmi;
 • 16 Gb - 3600 pesmi;
 • 64 Gb - 14400 pesmi;
 • 128 Gb - 28800 pesmi.
 • Nato mora vsaka oseba sama ugotoviti, koliko pomnilnika je potrebno za normalno uporabo MP3 predvajalnika.

  Zaslon

  V tej kategoriji so igralci razdeljeni v tri vrste: brez zaslona z zaslonom na dotik. Zaslon na dotik je na voljo le v dragih modelih, vendar to ne pomeni, da je to velik plus.MP3 predvajalnik mora biti majhen - proizvajalci to poznajo in izdelajo majhne igralce z majhnim zaslonom na dotik. To vodi do dejstva, da oseba ne more pravilno uporabljati igralca, ker je težko priti do pravega dela majhnega zaslona s prstom.
  V bistvu poceni MP3 predvajalniki delajo z majhnimi, normalnimi zasloni ali brez njih sploh. V slednjem primeru to pomeni, da preprosto ni potrebno. Obstajajo vsi potrebni gumbi za upravljanje, baterija pa je daljša, ker se energija ne bo porabila na zaslonu. Vzemite, na primer, Apple iPod Shuffle 4. Model je bil v prodaji že pred mnogimi leti, vendar postaja vse bolj priljubljen in priljubljen, čeprav ga sploh ni. Zanesljivost in sorazmerno nizka cena v primerjavi z drugimi izdelki tega podjetja zadovoljujeta potrošnike.

  Oskrba z električno energijo

  Vse električne naprave morajo zajemati energijo, iz katere se napajajo. Obstaja več virov napajanja:
 • Odstranljive baterije. Lahko jih polnite iz omrežja.
 • Vgrajena baterija. Obstaja tudi možnost polnjenja naprave iz omrežja, vendar je potrebno posebno napajanje, ki se običajno prodaja s predvajalnikom.
 • Baterije tipa AA ali AAA.
 • Določena izbira vira energije je dovolj zahtevna - vsi so dobri, vendar imajo nekaj slabosti. Odstranljive baterije držijo polnjenje dovolj dobro, v primeru preloma pa jih je mogoče zamenjati. Če pa je oseba pogosto na cesti, potem ne bo vedno mogoče najti omrežja za polnjenje baterij.
  Vgrajene baterijeimajo večjo zmogljivost: odvisno od proizvajalca pripomočka lahko polnjenje porabi od 50 do 100 ur neprekinjenega igranja na srednji glasnosti. Vgrajena baterija pa ima eno veliko pomanjkljivost: če ne uspe, boste morali kupiti nov MP3 predvajalnik. Proizvajalec v tem primeru ne zagotavlja popravil za pripomočke. Običajne baterije so tudi zelo dobre na način, da jih je mogoče vedno zamenjati. Prodajo se v kateri koli trgovini, vendar je dajatev še slabši od vseh drugih modelov. Zato ima vsaka svoje prioritete in treba je izbrati tisto, ki najbolj ustreza posameznim potrebam. Toda v tehničnem smislu je najboljša možnost predvajalnik z vgrajeno baterijo.

  Dodatne funkcije

  Večinoma poceni igralci imajo standardni nabor funkcij: FM radio, snemalnik zvoka in neposredno poslušanje glasbe. Dražji modeli imajo funkcijo Wi-Fi. V tem primeru lahko svoje najljubše pesmi prenesete brez pomoči računalnika. Precej uporabna funkcija, še posebej za tiste, ki so na rednih misijah.

  Sklep

  V sodobnem svetu si je težko predstavljati mladega moškega, ki ne mara glasbe, tako da ima vsak mladenič ali osebno MP3 predvajalnik. Cena za njih se lahko zelo razlikuje, vse je odvisno od številnih tehničnih dejavnikov in podjetja proizvajalca. Najbolj priljubljeni proizvajalci poceni modelov MP3 predvajalnikov so: Samsung, Transcend, Texet. Vsi so na svoj način dobri in zanesljivi. Pri izbiri poceni igralcev se morate zanesti na pogoje, pod katerimi bo napravaizkoristiti Ali je to potrebno za kratka potovanja na delo ali za daljšo uporabo? Ali obstaja potreba po prikazu ali pa ni potrebna in bo le ovirala - odločila se bo za vas. Poceni ne pomeni slabo, zato morate izbrati točno tisto, kar ustreza določeni osebi.

  Sorodne publikacije