Krmilnik moči: Kaj je to?

Krmilnik moči - Kaj je to? V tem članku boste govorili o majhni komponenti vašega pripomočka, kot je mobilni telefon ali tablični računalnik. Tehnologije že dolgo ne obstajajo, zato se zdi, da se zaradi nejasnih razlogov lahko pojavijo različne napake.

Kaj je to?

To je zelo majhen čip, ki je spajan na ploščo mobilnega telefona, običajno ob polnilni vtičnici. Zakaj potrebujem krmilnik moči? Regulira postopek dovajanja električnega toka v baterijo vaše mobilne naprave in je običajno zelo tehnološko določljiv, na primer, da je vaš telefon že poln. V tem primeru se napajalnik preprosto ustavi in ​​zaslon pametnega telefona kaže, da je baterija v napravi dovolj napolnjena. Morda prav tako ščiti vašo napravo pred visokonapetostnimi polnilniki, ne da bi jo pustili na cedilu.

Prekinjena krmilna enota na telefonu, kako preveriti?

Če vaš mobilni telefon nenadoma preneha polniti ali baterija traja le nekaj ur, je najverjetneje razlog ta problem. Možnosti preverjanja načeloma niso toliko. Telefon lahko poskusite polniti malo dlje kot običajno ali popolnoma izpraznite in napolnite baterijo. Če je razčlenitev resna, potem najverjetneje takšna dejanja ne bodo privedla do ničesar in telefon prej ali slej preprosto zavrne. Obstaja tudi možnost, ko se pametni telefon nenehno ponavlja -Napaka tega je spet moč krmilnika. Morda je veliko ponovitev zagona, dokler se baterija ne izprazni. Vendar obstajajo tudi drugi razlogi za obnašanje tega pripomočka.

Druge razčlenitve

Morda je razlog za nenavadno obnašanje vašega telefona še ena napaka. Ponovni zagon in zaustavitev - to ni nujno krmilnik za izpad napajanja. Baterija je morda napaka. Ampak tukaj je malo lažje. Pri bateriji najprej poskrbite, da ni nobenih znakov poškodb ali, na primer, prekomernega pregrevanja. Če imate monolitno baterijo (kot je Iphone), je najbolje, da se obrnete na servisni center.

Če lahko izvlečete in pregledate baterijo (obstaja takšna tehnična možnost) in so na njej vidni znaki poškodb: otekanje, prepričljivost itd., Je bolje, da jo poskusite zamenjati z garancijo ali kupiti novo, odvisno od vaše situacije.

V zvezi s samopopravilom

\ t
Ni pomembno, da je v telefonu pokvarjen: baterija ali krmilnik moči, zelo priporočljivo je, da se ne popravite. Najbolje je, da pridete do najbližjega servisnega centra in pustite strokovnjakom, da rešijo težavo. Samopomoč pogosto povzroči popoln neuspeh pametnega telefona. Konec koncev, za izvedbo zahteva posebno orodje, morda dodatne dele (isti krmilnik moči, samo novo) in še veliko drugih podrobnosti.

Kako podaljšati življenjsko dobo?

Če razumete, kaj je krmilnik moči, lahko navedete nekaj koristnih, čeprav ne novih,Priporočila za nadaljevanje gadgeta. Najpomembneje je, da polnilnikov drugih proizvajalcev ne uporabljajte. Kljub temu, da krog pravi, da je taka zamenjava varna, je najbolje, da ne tvegamo še enkrat. Majhna razlika v napetosti, ki jo lahko imenujemo karkoli, do različnih materialov proizvajalcev naprav, je zelo sposobna onemogočiti krmilnik moči in baterijo.
Kar se tiče same naprave, je bolje, da se poleg polnilnikov ne uporabljajo baterije iz drugih pripomočkov. Seveda je obdobje ponarejenih baterij skoraj izginilo, morda pa so združljive naprave. No, zadnji, dokaj logičen nasvet - izogibajte se vlagi. Če naprava ni neprepustna za vodo, je najbolje, da je ne zmočite.

Povzetek

Zdaj lahko odgovorite na vprašanje: "Krmilnik moči na telefonu - kaj je to?" Vendar tega izdelka ne poskušajte popraviti sami. Brez potrebnih izkušenj in orodja bo to verjetno zlomilo vaš pametni telefon. Bolje je, da se obrnete na posebno servisno delavnico, kjer imajo izkušnje pri delu s podobnimi okvarami. Tudi, če opazite znake, kot so pogoste ponovne zagoni s polno baterijo, hitro praznjenje in dejstvo, da vaš snapdragon ne vidi polnilnika, je to še en razlog, da telefon povežete z mojstri.

Sorodne publikacije