Podrobnosti o razvrščanju v Vordi po abecedi

V tem gradivu bomo obravnavali vprašanje, kako razvrstiti seznam v abecedi v "Vardo". Aplikacija, ki jo je ustvaril Microsoft, nima vseh možnosti za strogo organiziranje podatkov o vnosih uporabnikov. Vendar pa dokumenti pogosto zahtevajo izdelavo abecednih seznamov. Zato ima program možnost razvrščanja vrstic. Pogovorimo se o tem.

Navodilo

Najprej, da bi rešili vprašanje, kako razvrstiti v "Vardo" po abecedi, začnemo z urejevalnikom besedila. Odprete lahko tudi prej ustvarjen dokument. Kazalec postavimo na ustrezno mesto. Seznam bo prikazan kot ločen odstavek besedila. Zato je treba predvideti možnost ločitve fragmenta od prejšnjega.

Enter

Nadaljujemo na naslednjo stopnjo reševanja vprašanja, kako razvrstiti "Vardo" po abecedi. Vnesite vrstico seznama. Hkrati v vrstnem redu spremljanja ne posvečamo pozornosti. Vsako točko zaključimo z vnosom znaka, ki je odgovoren za "prevoz". Preprosto povedano, s pritiskom na Enter. Nadaljujemo na naslednjo stopnjo odločitve o tem, kako razvrstiti "Vordi" po abecedi. Izberite vrstico seznama in odprite pogovorno okno. Zahvaljujoč njemu lahko nastavite razvrščanje besedila. Če želite poklicati to orodje, uporabite gumb, ki prikazuje črke "A" in "I", kot tudi puščico, ki je usmerjena navzdol.

Ta funkcija se nahaja v glavnem meniju Word na zavihku Domov. V polju "Na začetku" se prikaže"Odstavki". Ostajamo nespremenjeni. Prilagoditev sosednjega seznama "Vrsta" je potrebna, če se uporabljajo številke ali datumi. Bit desno je par polj, ki določajo smer razvrščanja. Izberite ustrezno varianto s klikom na miško. Za obravnavo vprašanja, kako razvrstiti "Vardo" po abecedi, je treba upoštevati en pomemben dejavnik. Če del dokumenta, razen vrstic, vsebuje tudi glavo, je treba kljukico postaviti nasproti napisu. Nahaja se na dnu okna. Prvo razvrščanje poteka brez pisanja primera.

To lahko storite tako, da seznamu najprej sledijo črte, ki se začnejo z velikimi črkami, nato pa majhne. V ta namen uporabimo dodatne nastavitve. Kliknite gumb »Možnosti«, ki se nahaja v oknu z osnovnimi nastavitvami.

Fleksibilna struktura

Sedaj bomo opisali, kako razvrstiti tabelo "Ward" po abecednem vrstnem redu. To je enostavno. Izberite tabelo. Pojdite na zavihek Postavitev. Pritisnite gumb "Razvrsti". Ona je v skupini "Podatki". V oknu izberite potrebne parametre. Če želite, da se podatki porazdelijo glede na prvi stolpec, v razdelku "Razvrsti po" nastavite "Stolpci 1". Elemente lahko naredite neodvisne. Postavili smo potrebne vrednosti. Pritisnite OK. Tako boste lahko videli spremembe. Podatki so razvrščeni po abecedi. Klobuk je treba spremeniti. Kliknite na prvo celico tabele in uporabite bližnjico na tipkovnici CTRL + V. Stolpec lahko razvrstite tudi po abecednem vrstnem redu. Vse druge informacijemed bivanjem na tleh. Zgornja navodila lahko uporabite, če se postopek nanaša na prvi stolpec.

Sorodne publikacije