Kako odstraniti podčrtaj v povezavi do strani HTML?

Pri razvoju spletne strani se morate redno ukvarjati s potrebo po vstavljanju povezave v besedilo. V nekaterih primerih pa želite posebno oblikovno besedilo, ki povezuje drugo stran. Če želite to narediti, morate ugotoviti, kako odstraniti podčrtaj v povezavi do strani HTML.

Kako vstaviti povezavo?

Pred pregledovanjem, kako odstraniti podčrtaj v povezavi HTML, se morate ukvarjati z namestitvijo povezave v besedilu. Pošiljanje strani brez povezav je zelo težko. Navsezadnje bi v tem primeru vsaka stran predstavljala dolgo verigo, ki bi vsebovala celoten obseg besedila, ki ga je zdaj mogoče najti lepo razporejeno na stotine strani.


Če želite povezati element z drugo stranjo, lahko uporabite posebno oznako My Page, odvisno od nalog pa lahko spremenite videz povezave. Da, lahko izberete barvo, slog pisave, njegovo vrsto (krepko, ležeče) in popravite tudi tako, da odstranite podčrtaje. Vprašanje je torej, kako odstraniti podčrtaj v povezavi HTML? Zelo enostavno!

Neutemeljene povezave

Med številnimi atributnimi oznakami povezave brez podčrtaja

Kdaj naj odstranim podčrtaj?

Razumevanje, kako odstraniti podčrtaj v povezavi do strani HTML, je vredno obravnavati, kdaj je takšna poteza lahko koristna. Seveda zasnova povezave ne vpliva na njene značilnosti. Ne glede na prisotnost ali odsotnostpodčrtaj, bo pravilno prešel naslov.
Odstranjevanje podčrtajev se pogosto uporablja za oblikovanje menijskih gumbov, kjer bodo nepotrebne vrstice motile dojemanje informacij. Pomanjkanje podčrtanega besedila se pogosto uporablja tudi za promocijske povezave, ki jih skriva v velikem obsegu besedila, zaradi česar je enaka barva kot glavna. Nekatera spletna mesta popolnoma zavrnejo uporabo podčrtanih povezav, zato na začetku kode strani nastavite parameter v bloku slog, ki določa slog oznake, zato ni treba izrecno navesti pomanjkanja podčrtanega besedila za vsako povezavo.

Sorodne publikacije