Zakaj LED lučka zasveti, ko je stikalo izklopljeno?

Zakaj je LED pri vklopu stikala vklopljen? Gre za vprašanje, ki je zanimivo za mnoge uporabnike moderne LED osvetlitve. Ali je nevarno ali ne? Kateri so vzroki za ta pojav? Kateri so najboljši načini za uporabo domače luči? Na ta in druga vprašanja bomo skušali odgovoriti na članek.

Kaj je

LED (LED) je običajna svetilka, ki je sestavljena iz več polprevodniških kristalov in optičnega sistema. Je polprevodniška naprava, ki pretvarja električno napetost v razsvetljavo. Spekter oddajane svetlobe je odvisen od kemijske sestave polprevodnika. Prva taka naprava se je pojavila leta 1968 in je bila zelo draga, množično sproščanje svetilk pa se je začelo šele v 21. stoletju. Njihova zasnova je podobna mini računalniku in vključuje ohišje, LED, razpršilnik, radiator, voznik, podnožje. Če lučka sveti, ko je stikalo izklopljeno, se ne sme panike. Za ta pojav obstaja več logičnih razlag.


Funkcije

Zakaj je LED pri vklopu stikala vklopljen? Treba je opozoriti, da je LED žarnica ekonomična. Stroške električne energije zmanjša za skoraj šestkrat. Dolga življenjska doba - ena od značilnosti naprave: svetilka ohranja sposobnost za svetlobo za petdeset tisoč ur. Vključene takoj, brez zamud, kot navadne žarnice. Kot del LED ni nevarnih elementov, kot so živo srebro in druge težke kovinenegativno vpliva na zdravje ljudi. Poleg tega se naprava med delovanjem praktično ne segreje, saj ne oddaja toplote. Bela svetloba ne draži človeškega očesa, čeprav je tako svetla.


Pros

Kaj naj storim, če se LED prižge, ko je stikalo izklopljeno? Ali ni nevarno? Skrivnostno posmrtno življenje ne predstavlja nevarnosti za človeka. LED naprave imajo veliko prednosti:
 • v primerjavi z običajno razsvetljavo porabijo majhno količino energije (10 voltov), ​​da enakomerno osvetlijo celo veliko sobo;
 • ne sevajo ultravijolične svetlobe in ne poškodujejo tkiva človeškega očesa;
 • ne segrevajte zraka;
 • Dolga življenjska doba lahko znatno prihrani (če bo žarnica vsak dan svetila pet ur, bo trajala deset let);
 • so okolju prijazne v primerjavi z napravami za varčevanje z energijo;
 • Njihov primer je močan, zaščiten pred močnimi udarci in poškodbami;
 • tehtajo malo;
 • se segreje v eni sekundi.
 • Eden od razlogov, zakaj sveti LED, ko je stikalo izključeno, je prisotnost takšne funkcije na stikalu.

  Proti

  Če LED lučka zasveti, ko je stikalo izklopljeno, lahko pride do težav pri ožičenju. Kljub inovativnosti, funkcionalnosti in specifikacijam pa so v teh svetilkah še vedno nekaj slabosti:
 • glavna pomanjkljivost je visoka cena naprave v primerjavi z varčevalnimi in žarnicami;
 • velikouporabniki dražijo spekter žarečih LED, se ne uporabljajo za branje knjig ali zahtevna dela;
 • Zaradi obsežne uporabe LED osvetlitve se lahko cene električne energije povečajo.
 • Te majhne pomanjkljivosti ne presegajo pomembnih prednosti, ki vključujejo prihranke električne energije, kakovost in varnost.

  Vzroki

  Kaj naj storim, če se LED prižge, ko je stikalo izklopljeno? Forum RadioCot, forum za elektroniko, vsebuje veliko uporabnih informacij o tej temi. Po mnenju članov foruma so razlogi za pomanjkanje svetlobe po izjemi lahko več.
 • Nepravilna priključitev ožičenja.
 • Stikalo ima neonsko osvetlitev.
 • Svetilka LED ni bila dobra.
 • Svetilka LED ima dodatne možnosti (počasi utripajoča žarnica).
 • LED svetilke so razporejene tako, da je njihova glavna naloga stalna napetost. V notranjosti naprave je usmernik, ki sprejema tok. Včasih se zgodi, da ko je žarnica ugasnjena, je rahlo osvetljena ali utripajoča. Težave z ožičenjem, nizka kakovost uporabljenih LED so glavni vzroki tega pojava. Če naprava uporablja upor, podpira sij diode. Kopičijo elektriko, tako da tudi po izklopu žarnice oddajajo šibko svetlobo. To se zgodi, ko je stikalo vklopljeno z osvetlitvijo ozadja. V tem primeru tok svetilke prihaja iz samega stikala. Ne vpliva na obremenitev omrežja. Tok izvaja funkcijo polnjenja kondenzatorja. Kdaj?polnjenje doseže določeno raven, utripa in izklopi. Tako se postopek nadaljuje v krogu, v svetilki ali LED trakovih pa utripa kratko utripanje.
  Če med odklopom ali po njem ne želite naleteti na utripanje svetlobe, izberite ustrezno žarnico. Prefinjeni proizvajalci na embalaži vedno označujejo navodila, ki določajo načelo LED osvetlitve in priporočila za pravilno delovanje. Uporaba žarnic LED s ključnimi stikali z osvetlitvijo ozadja, fotocelicami, regulatorji svetlosti, časovniki ni zaželena. Vse to moti delo izdelka in postane vzrok periodičnih utripov.
  Žal se naprave za razsvetljavo pogosto ponarejajo. Poskusite pozorno prebrati embalažo, v kateri se nahaja svetilka. Razlog za gorenje po izklopu, kot tudi utripanje je včasih napačna namestitev. Če se ta težava skrbi, jo poskusite popraviti sami. Preverite, ali je žarnica trdno privita (ko je napajanje izklopljeno). Ne pozabite, da uporaba stikal z neonskimi svetilkami hkrati (potrebna za prepoznavanje njihove lokacije) in svetlečih diod ni priporočljiva.

  Okolju prijazna

  Varna ali brez LED dioda? Mnogi menijo, da so te svetilke nevarne za zdravje ljudi. Če jih primerjamo z varčevanjem z energijo, ki vsebuje živo srebro, lahko z zaupanjem rečemo: LED osvetlitev je prihodnost. So ne samo varčne, temveč tudi okolju prijazne. Svetilke so shranjene v celovitosti okoliceokolja, saj po odlaganju ne oddajajo težkih kovin. Njihova zasnova je taka, da naprave delujejo brez nevarnih, škodljivih, strupenih snovi v sestavi. Zakaj lučka LED sveti, ko je vklopljeno stikalo na avtu? Razlog je napačna povezava ožičenja ali nepravilno izbrana žarnica.

  Nevarno ali ne

  Zakaj se LED pri vklopu stikala vklopi? Razlogi so različni, eden od njih - okvara naprave ali njena nizka kakovost. Pri primerjavi LED svetilke in tradicionalne (luminescent, živo srebro, kovinski halid, natrij) - prvi so popolnoma varni. Tradicionalne sodobne naprave za razsvetljavo vsebujejo do 100 mg živega srebra. Če so med prevozom poškodovane in po izteku roka, v ozračje spadajo strupene snovi. Živo srebro je nevarno ne le za okolje, temveč za osebo v katerem koli stanju - tekoče ali plinasto.

  Upravljanje

  Ali je LED dioda prižgana, ko je stikalo izklopljeno? Priporočamo, da napravo zamenjate z novo, če ni težav z ožičenjem. Poskusite, da ne boste prezrli pravil delovanja LED svetilk, potem bodo pravilno delovali.
 • Demontaža in namestitev naprave se opravi z odklopljeno elektriko.
 • Pazite, da LED ne pride v stik z vodo.
 • ​​
 • Ni priporočljivo uporabljati svetilke za ulično razsvetljavo, če ni zaščitena pred vodo in prahom.
 • Svetilke ni mogoče uporabljati v napravah z regulatorjemsvetlost
 • Če se LED uporablja v tokokrogu s stikalom, ki ima neonsko osvetljevalnik, se ZOP zatemni v stanju izklopa.
 • Življenjska doba žarnice zmanjša priključitev žarnice na drugačno napetost, kot je nazivna napetost.
 • Zaradi temperaturnih sprememb v svetilki se lomi.
 • Svetlečih diod se ne sme zavreči, ker ne vsebujejo nevarnih snovi.
 • Garancija žarnice je tri leta od datuma nakupa.
 • LED osvetlitev lahko popolnoma nadomesti tradicionalno. Takšne žarnice se uporabljajo v vseh razsvetljavah, notranjosti, odvisno od želje osebe.

  Cena

  Med izdelavo je postalo jasno, zakaj LED lučka zasveti, ko je stikalo izklopljeno. Vendar ga uporabite ali ne - vsakdo se odloči zase. Objektivno pomanjkanje LED je njihova visoka cena. Povprečna cena za svetilko je dvesto rubljev. Stroški so odvisni od zasnove naprave, njene velikosti in proizvajalca. Sčasoma bodo LED-i postali bolj dostopni javnosti.

  Sorodne publikacije