AUX-žica - univerzalni kabel

Glasba naredi našo realnost svetlejšo in privlačnejšo, brez nje si je težko predstavljati življenje. Ljudje so se vedno trudili, da bi se obdali z glasbo in ustvarili vrsto naprav za njeno reprodukcijo. Vendar pa se znanost razvija veliko hitreje, kot se zdi, in nove avdio naprave morda ne ustrezajo starim. AUX-žica je tista, ki rešuje problem nezdružljivosti naprav. To je priložnost za priključitev sodobnega pametnega telefona na avdio sistem starega avtomobila ali na zastareli model domačega kina.

Eno pristanišče

Pri ustvarjanju katere koli naprave inženirji razmišljajo o tem, za kakšen potencial se lahko postavi. Kar je novo in moderno danes, je jutri mogoče zastarelo. Elektronski avdio predvajalniki so bili vedno v povpraševanju, razvoj skladiščnih virov informacij pa je prisilil izumiti nova pristanišča. Torej, po sprejetju vseh proizvajalcev elektronskih standardnih avdio vhodov, je bila ustvarjena žica AUX. Problem nezdružljivosti naprav je že več let končno rešen.

Vhod za linijo je univerzalen za vse naprave. Na voljo je v vseh elektronskih napravah za predvajanje glasbe. Konec prejšnjega stoletja je bilo to pristanišče »tulipan« in je bilo univerzalno za svoj čas, vendar se vse spreminja. Priključek se je spremenil in postal popolnoma združljiv z vsemi sodobnimi tehnologijami.
AUX-žica je majhen kabel z velikostjo mini vtičnice. Dejstvo je, da so sodobne naprave opremljene s standardnim mini-jack priključkom, namenjenim predvsem zapovezovanje slušalk ali mikrofona. Naprave v tem vhodu dobavljajo isti signal, ki se napaja na stari vhod. To majhno odkritje je takoj postalo zelo pomembno, saj je bilo mogoče povezati skoraj vsako napravo z zvočniki, snemalniki, domači kino in celo glasbenimi centri.

Stare tehnologije v primerjavi z novimi

V ničelnih letih vsa prenosna civilna oprema ni mogla zagotoviti dovolj močnega signala priključku. Glasbo lahko poslušate samo z ene naprave, za povezavo z drugo pa potrebujete ne le žico AUX, temveč tudi ojačanje signala. Signal, ki ga je ustvarila naprava, preprosto ni bil dovolj močan.

Problem je bil rešen preprosto: v stacionarnih sistemih za avdio predvajanje so bili nameščeni jekleni signalni ojačevalniki. Seveda profesionalna oprema ni bila nikoli drugačna. Ojačevalnik je bil ločena in zelo draga naprava. Cenejše naprave so imele vgrajen ojačevalnik, ki ne bi ustrezal profesionalni napravi. Zvočniki so lahko jokali in kričali le skozi signal spremenljive moči.
Sodobne naprave, tudi prenosni MP3 predvajalniki, zagotavljajo zelo močan signal vratu za slušalke, da bi dosegli najboljšo možno kakovost zvoka. Če morate uporabiti več zvočnikov, lahko predvajalnik priključite na nepremični avdio sistem, ki zahteva samo AUX žico.

Poceni in cenovno dostopni

Nakup take žice ne bo težko. V sodobnem svetu problem ni iskanje, ampakizbiro Trg je poln kablov različne kakovosti. To bo najbolje kupiti dokaj drago žico. To vsaj zagotavlja njegovo učinkovitost, trajnost in uporabo kakovostnih materialov. Vendar pa tudi najdražja žica na svetu ne bo mogla nadomestiti ali popraviti zvoka iz poceni zvočnikov. Pomemben je tudi zunanji avdio sistem.
Obstaja povsem drugačna možnost. AUX žico lahko kupite v eni od kitajskih spletnih trgovin. To je tako poceni, da je denar na kabel lahko, kot pravijo, najti na ulici! Vendar pa lahko v tem primeru dragi zvočniki delujejo veliko slabše, čeprav navadni ljudje ne opazijo razlike.

"Tulipan" in Jack

"Tulipan" ni samo cvet, ampak tudi zastareli vhodni vhodni priključek. Še vedno je mogoče najti na različnih elektronskih napravah, vendar sega v preteklost. Veliko ljudi sploh ne ve, kaj je to. Prvi AUX kabel je bil ravno to. Na obeh koncih je imel "tulipane". Čeprav takšnih priključkov skoraj ne uporabljamo, morate včasih telefon povezati s starim snemalnikom ali zvočniki. Lahko kupite žico iz mini-jack na "tulipan" ali kupite adapter. Vse to lahko kupite v kateri koli kitajski spletni trgovini. V tem primeru ni vredno nakupa dragega adapterja, ker stari zvočniki ne morejo dati lepega in čistega zvoka.

Telefon in predvajalnik

Pametni telefon že dolgo ni več kot telefon. To je večnamenska in visokotehnološka naprava. To je ročni računalnik in telefon, igralec in nePresenetljivo, trg je najbolj iskan AUX žice za telefone. Pametni telefoni uspešno nadomeščajo igralce in drage vodilne naprave, in sploh nikakor niso slabši od reproduciranega zvoka. Drage slušalke prinašajo zvok do popolnosti. Ta telefon je najverjetneje opremljen z mini vtičnico za slušalke in zunanjim mikrofonom, ki omogoča povezavo z zastarelim avdio sistemom.

Sorodne publikacije