Blu-ray predvajalniki: ocene strank, specifikacije, najbolj priljubljeni modeli od različnih proizvajalcev

Stari DVD predvajalniki ne morejo ravnati s standardnim HD videom. Na svoje mesto pridejo predvajalniki Blu-ray, ki lahko ponudi funkcije in lastnosti, ki ustrezajo zahtevam najboljših televizorjev visoke ločljivosti. Večina jih je enostavno integrirati z drugo strojno opremo, kot so sistemi za prostorski zvok. Lahko so odličen dodatek k HDTV in spreminjajo dnevno sobo v pravi domači kino. Vrhunski modeli igralcev, ki podpirajo široko paleto video in avdio formatov, vključno s 3D in 4K. Spodaj je seznam funkcij Blu-ray predvajalnika, ki je po mnenju lastnikov potreben, da postane vreden del zabavnega sistema.


Kakovost izdelave in enostavna uporaba

Blu-ray predvajalniki kot sestavni del domačega kina niso tako zahtevni pri uporabi kot pametni telefoni ali tablični računalniki. Vendar pa je enostavnost uporabe tukaj ključnega pomena. Lastniki največ pozornosti namenjajo jasnosti vmesnika in hitrosti prenosa. Neprimerno je preklapljanje iz enega podmenija v prilagoditev parametrov kot vira zvoka in podnapisov. Prav tako pomembna je hitrost prenosa predvajalnika po vklopu. Številni modeli imajo hitre nastavitve zagona, ki omogočajo takojšnjo aktivacijo. Poleg tega morajo uporabniki upoštevati obliko in kakovost igralčeve zbirke in njene dodatne opreme. Čeprav so tolastnosti so manjše v smislu učinkovitosti igralca, so pomembne pri vsakodnevni uporabi. Slabo zasnovana nadzorna plošča ali slaba kakovost ohišja lahko postanejo vir nenehnega nelagodja.


Povezljivost

Vzpostavitev domačega kina je pogosto lahko zapletena zaradi zmedenosti kablov različnih naprav, toda najboljši modeli predvajalnikov Blu-ray lahko rešijo ta problem. Pred nakupom morate oceniti zmožnosti obstoječega domačega televizorja in vrste kablov, ki jih morda potrebujete. Ali naj bi uporabljali komponentne reže ali HDMI povezljivost? Kateri avdio standardi podpirajo domači kino in če obstajajo dodatni avdio viri? Če nameravate predvajalnik uporabljati kot specializirano multimedijsko vozlišče, ali obstaja potreba po USB vratih? Poleg tega je za večino domačih uporabnikov zelo pomembna možnost povezovanja z internetom. Poleg širokega potenciala aplikacij za pretakanje omrežnih povezav lahko predvajalnik Blu-ray po potrebi prenese posodobitve. Večina proračunskih igralcev ima samo fizično povezavo Ethernet, vendar pa dražji modeli podpirajo tudi Wi-Fi.

3D in 4K funkcije

Za večino domačih uporabnikov je na voljo dovolj predvajalnikov Blu-ray, ki zagotavljajo osnovne zmogljivosti predvajanja s HD ločljivostjo. Kljub temu modeli višjega in srednjega razreda vedno bolj ponujajo funkcije, ki so bile prej na voljosamo v premium napravah.
4K - Standard za predvajanje slik z ločljivostjo 3840 x 2160 slikovnih pik. Zagotavlja boljšo kakovost od tradicionalnega HD standarda. Televizorji UHD lahko oddajajo tudi vsebine z nižjo ločljivostjo. 4K Blu-ray predvajalniki so na voljo v dveh oblikah: nekateri lahko predvajajo 4K po privzetku, drugi pa lahko slike samo prilagodijo iz standardnega izvora visoke ločljivosti. Hkrati je mogoče gledati na UHD televizorjih, vendar po kakovosti ne bo primerljiva z izvirno 4K vsebino. 3D podpora je tudi skupna značilnost večine predvajalnikov Blu-ray, ki je višja od originalne. Če želite izkoristiti vse te funkcije, boste potrebovali HDTV s podporo za 3D ali 4K.

Streaming aplikacije

Uporabniki domačega kina ne želijo nereda svoje televizijske omare z nepotrebnimi zunanjimi napravami ali dodatki. Posledično večina predvajalnikov Blu-ray vključuje programe za priljubljene storitve pretakanja, kot so Netflix in Hulu, ki združujejo vse storitve vsebine na eni napravi. Programsko opremo za pretakanje glasbe in radia lahko najdete tudi v predvajalniku Blu-ray ali meniju App Store. Čeprav je njihov sistem menijev lahko drugačen od specializiranih naprav za pretakanje, so pogosto enostavne za uporabo in prenos. Vendar pa v proračunu predvajalniki Blu-ray, v skladu s pregledi lastnikov, te aplikacije počasi nalagajo.

Priporočila

Najboljši predvajalniki Blu-ray imajo obetavne funkcionalnosti invisoka zmogljivost. Samsung UBD-K8500 je sposoben predvajati 4K in ponuja celoten nabor standardov za avdio, video in omrežno povezljivost, kar je boljša izbira za navdušence in domače uporabnike. Na primer, predvajalnik Blu-ray Sony BDP-S6700 se zaradi nizkega profila in visoke povezanosti zlahka poveže z domači kino. Poleg tega so opremljeni z Wi-Fi in Bluetooth povezljivostjo. Čeprav Sonyjev Blu-ray predvajalnik BDP-S6500 nima podpore Bluetooth, ima predvajalnik izjemno zmogljivost in številne funkcije S6700. Druge uporabne alternative so LG BP350 in Seiki SR4KP1. V obeh modelih predvajalnikov Blu-ray, pregledi kažejo na pomanjkanje številnih funkcij premium naprav, kot je 3D podpora, vendar je vsaka od njih poceni in bo privlačna za tiste, ki potrebujejo samo osnovno funkcionalnost. Razpoložljivost samo osnovnih značilnosti Seikija je lahko ovira za večino domačih uporabnikov, vendar pomanjkanje regionalnih omejitev daje prednost tistim, ki pogosto gledajo tuje filme.

Samsung UBD-K8500

Po mnenju lastnikov je eden najboljših Blu-ray predvajalnikov. Samsung UBD-K8500 zagotavlja brezhibno kakovost slike in zvoka. Čeprav ukrivljen dizajn ne ustreza vsem, je model bogat s funkcionalnostjo in intuitivnim uporabniškim vmesnikom. Pomanjkanje - na sprednji strani predvajalnika ni prikazovalnika. Predvajalnik v celoti podpira 4K, ima shrambo aplikacij in vgrajen dostop do več pretočnih storitev. Če želite vzpostaviti povezavo z internetom, je priključek Ethernet ali istilahko uporabljate Wi-Fi. Samsung prihaja s številnimi aplikacijami, vključno z Netflix, YouTube, spletnim brskalnikom in Spotify za glasbo. Predvajalnik Blu-ray je združljiv z DLNA, zato lahko prenese glasbo in videoposnetke v oblak in dostopa do datotek prek brezžičnega omrežja. Glede na preglede uporabnikov lahko v glavni meni pridete 66 sekund, kar je hitreje kot povprečje 12 sekund. Obstajajo 2 HDMI vhoda. Eden je HDMI 2.0 z najnovejšim HDCP 2.2 standardom za zaščito avtorskih pravic za priključitev zaslona, ​​AV sprejemnika ali zvočne plošče. Druga uporablja HDCP 1.4. Na voljo je tudi digitalni optični avdio izhod in USB priključek, na katerega lahko priključite zunanji trdi disk ali bliskovni pogon za ogled videa in slik ter poslušanje glasbe. Daljinski upravljalnik je majhen, a priročen. Glede na povratne informacije uporabnikov ni dovolj osvetljenega ozadja, še slabše pa ga poganja 3-v-baterijski tip namesto standardnih baterij AA ali AAA. Blu-ray predvajalnik Samsung UBD-K8500 je opremljen z vgrajenim dekoderjem DTS-HD Master Audio in Dolby TrueHD. Možni so tudi izhod PCM in Bitstream. Predvajalnik je združljiv z zvočniki Dolby Atmos.

Sony BDP-S6700

Predvajalnik ima impresiven nabor funkcij, lep dizajn in je relativno poceni. Zagotavlja odlično kakovost slike in omogoča ogled 3D-plošč in več sto pretočnih video storitev. Predvajalnik predvaja velikost vsebine HD tako, da jo predvaja v formatu blizu 4K. Vendar pa Ultra HD ne podpira popolne podpore. Kljub temu je Sony opravil dobro delo pri zagotavljanju jasne slike z resnično globokimi črnimi in svetlimi barvami, zlasti na 4K televizorjih. Predvajalnik ima tudi HDMI Deep Color.Naloženo 148 sekund. BDP-S6700 je lahek in dovolj majhen, da se prilega zabavnemu centru. Izgleda nekoliko poceni, ker je narejena iz plastike. Toda odtisi na črnem telesu skoraj ne ostanejo. Na sprednji plošči sta 2 gumba, stikalo za napajanje in pladenj za pogon. Zaslon ne bi motil, a na žalost postaja običajen trend sodobnih Blu-ray predvajalnikov. Med igranjem se sliši nekaj hrupa, vendar ne motijo ​​gledanja. Model podpira brezžično tehnologijo Bluetooth z LDAC, ki omogoča gledanje filmov z brezžičnimi slušalkami. Kot večina drugih igralcev se lahko poveže z internetom prek Wi-Fi ali Ethernet. Brezžična povezava je dvosmerna in ima dvakratno pasovno širino. Obstaja samo en HDMI priključek in en koaksialni avdio izhod. Pod gumbom za vklop na sprednji strani je vrata USB, na katera lahko priključite zunanji trdi disk za predvajanje posnetih video posnetkov ali fotografij. Prenesete lahko tudi mobilno aplikacijo, ki vam omogoča zamenjavo daljinskega upravljalnika s pametnim telefonom. Daljinski upravljalnik je premajhen, tako neprijetno. Na srečo so gumbi pravilno nameščeni in se lahko uporabljajo v temi. Poleg tega je na daljinskem upravljalniku na voljo gumb za povezavo Bluetooth in zagon Netflixa. BDP-S6700 podpira 24p na VUDU, Amazon in Netflix. Nekaj ​​Netflix kaže, so na voljo v 4K. Poleg tega lahko izberete več kot 300 drugih programov. Trgovina Sony je velika in vključuje zvočne programe, kot sta Pandora in Spotify. Vendar pa večina storitev pretakanja zahteva mesečno naročnino.

Panasonic BDP-460

To je vrhunski igraleckot bonus 4K in 3D podpora. Njegovo kovinsko ohišje izgleda bolje kot drugi 3D predvajalniki, v resnici pa je izdelano iz plastike. Glede na povratne informacije uporabnikov je njegova glavna prednost razširjen nabor funkcij, vključno z 2D /3D pretvorbo in 4-kratno povečavo. Začetni zaslon je dolg - kar 202 sekunde. Predvajalnik Blu-ray Panasonic BDP-460 ima digitalni optični avdio izhod in izhod HDMI, ki zagotavlja poln 7.1-kanalni zvok. Podpora Dolby TrueHD in DTS-HD je vgrajena v BDT, kar omogoča ljubiteljem domačega kina uporabo najnovejših zvočnikov Atmos. BDT460 je tudi medijsko središče. Ima Wi-Fi, Ethernet, USB vrata in režo za SD kartico. Na majhni in nerodni konzoli je gumb za zagon Netflixa. Druge aplikacije, kot so Hulu, Vudu in YouTube, lahko prenesete tudi. Predvajalnik lahko uporabite za prikaz zaslona pametnega telefona ali tabličnega računalnika na zaslonu HDTV.

Philips BDP7501

To je 4K UHD predvajalnik s podporo za HDR. Kakovost slike je absolutna. Predvajalnik Blu-ray Philips je podoben napravi Apple TV. To je črna "kocka", katere velikost je veliko manjša od drugih modelov. Vendar pa tehta skoraj 2-krat več - 16 kg. Reproducira redne in 3D diske Blu-ray, DVD-je in CD-je, kot tudi izvirni 4K video posnetke in prilagodi vsebino drugega formata. To v kombinaciji s širokim dinamičnim obsegom naredi barve izjemno svetle in podrobne, črna pa globoka. Predvajalnik Blu-ray Philips BDP7501 podpira tehnologijo Dolby TrueHD in sodobne predvajalnike Atmos uplink. HDMI 2.0 in HDCP 2.2 na vratih HDMI pomenita, da je predvajalnik združljiv z najnovejšimi in prihodnjimi televizorji visoke ločljivosti, AV sprejemniki in Blu-ray diski. Naloženo za 16z Meni je enostaven za navigacijo in je podoben začetnemu zaslonu PlayStationa 4. Vsebino 4K lahko pretakate v Netflix, YouTube, ker ima predvajalnik vgrajen Wi-Fi ali glasbo ali filme - z brezžičnim medijskim strežnikom DLNA ali z vrati USB na hrbtni strani plošče Ni programov za prenos drugih storitev pretakanja, zato glasba iz Pandore ali Spotifya ne bo na voljo. Vključuje daljinski upravljalnik in kabel HDMI. Daljinski upravljalnik je enostavno držati in uporabljati v temi, čeprav ni osvetlitve ozadja. Obstajajo pa tudi posebni gumbi za zagon Netflixa in YouTuba.

Pioneer BDP-LX58

Blu-ray predvajalnik "Pioneer BDP-LX58" lahko vidite tukaj nenavadno, vendar je težko premagati razmerje med kakovostjo. Drugi igralci so morda tehnično boljši, toda glede na ocene uporabnikov jih nobeden od njih ne ponuja v tem cenovnem razponu. Glavna prednost je odlična kakovost slike. Lestvica je tudi odlična, celo stari DVD-ji so popolnoma drugačni. Čeprav predvajalnik nima vgrajenega brezžičnega vmesnika, ima izjemne zmogljivosti, vključno s 3D-združljivostjo. Daljinski upravljalnik je lahko nekoliko boljši in se ne ujema s stroški igralca, ki so enaki 1000 $.

Predvajanje Blu-ray na osebnem računalniku

To lahko storite na dva načina: z uporabo predvajalnika Blu-ray za vaš računalnik in strojno opremo. Če je programska oprema nameščena, lahko prosto predvajate filme v ločljivosti 4K na računalniku in jih nato prenesete v UHDTV. Če je vaš računalnik opremljen s potrebno strojno opremo, je edina stvar, ki jo potrebujete, ustrezna programska oprema. Spodaj so najbolj priljubljene rešitve.

UFUSoft 4K

Večpredstavnostni predvajalnik UFUSoft prihaja z brezplačnim 4K Blu-ray predvajalnikom in zvočnimi in ISO zmogljivostmi predvajanja. Zahvaljujoč sodobnim standardom za dekodiranje zvoka, kot so Dolby, DTS, AAC, TrueHD, DTS-HD itd., Aplikacija predvaja zapise v UHD resoluciji brez izgube kakovosti. Poleg tega vam programska oprema za predvajanje Blu-ray in DVD-jev, 4K UHD video in ISO slikovne datoteke omogoča uporabo brezplačnega FLAC avdio kodeka. To je predvajalnik Blu-ray za Windows 10 /8.1 /8/7 /Vista /XP. Na voljo tudi za Mac, ki deluje na OS X 10.6 ali novejši.
CyberLink PowerDVD 17 Ultra
To je zagotovo eden najboljših Blu-ray, 4K, 3D, HD in drugih formatov. Na voljo je v več spremembah, ki omogočajo pretvorbo katere koli naprave Android v daljinski upravljalnik za nameščen DVD sistem. Poleg tega FOR podpira sisteme virtualne resničnosti. Stane okoli 80 dolarjev, lahko pa ga kupite tudi prek spleta.

TotalMedia Theatre

Aplikacija Arcsoft podpira 4K, HD, 3D, DVD in druge standardne formate datotek brez poslabšanja zvoka in videa. Program spremeni regionalno kodo sistema, da se ujema z diskom, vendar le 5-krat. Poleg vsega tega pa programska oprema omogoča pretvorbo 2D video v 3D. Ta ekskluzivni predvajalnik Blu-ray za Windows 7 8 in starejše je na voljo tudi za prenos na internetu.

VLC Player

Učinkovita programska oprema za ogled UHD video posnetkov z odlično kakovostjo zvoka. Določa minimalne zahteve glede učinkovitostiračunalnik in ponuja številne dodatne funkcije, kot so naravni prenos barv, podnapisi za filme, multitrack avdio /video itd. Program lahko prenesete na videolan.org. Za razliko od uradno licenciranih igralcev morajo neuradni igralci, kot so VLC s knjižnico AACS, razkriti kodiranje, vendar program deluje na vseh platformah in je popolnoma brezplačen.

Sorodne publikacije