Najboljša programska oprema za oblikovanje na trdem disku - pregled, funkcije in pregledi

Osnovni sistemi, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows Vista, lahko izvedejo normalno ali nizko formatiranje trdega diska in drugih zunanjih medijev. To storite tako, da desno tipko miške pritisnete na želeni predmet in v vrstici z zadevo izberete točko menija "Format".

Toda kaj točno ta pripomoček in kaj je sposoben - za mnoge ostaja skrivnost. Po preverjanju, ali je bil zmotni sektor odkrit na mediju, vam program ne bo dal sporočila in možno je, da bo ta problemski grozd še naprej uporabljal sistem. Da bi rešili ta problem, je treba uporabiti pomoč programov tretjih oseb za nizko raven formatiranja trdih diskov in USB-naprav. No, s pomočjo osnovnih aplikacij operacijskega sistema "Winds" razvozlati skrivnosti sektorjev, žal, ne deluje.

Torej vam predstavljamo najboljše programe za oblikovanje nizkih ravni trdega diska, ki jih lahko najdete na spletu. Vsi imajo v osnovi brezplačno ali shareware licenco in se prosto razdeljujejo prek uradnih ali specializiranih virov. Upoštevajte, da preden lahko izvedete formatiranje trdega diska na nizki ravni, ne pozabite kopirati vseh pomembnih informacij v medije tretjih oseb. Drugače tvegate, da boste izgubili te podatke.

JetFlash Recovery Tool

Ta program je namenjenNizka stopnja oblikovanja trdih diskov bo v veliko pomoč ne le pri delu s trdimi diski, ampak tudi z vdelano programsko opremo tega podjetja ter napravami blagovne znamke ADATA.
Orodje vam omogoča izvajanje visokokakovostnega oblikovanja medijev ali obnovitev podatkov iz njih. Program bo še posebej uporaben, če imate nečitljive sektorje, zapis ni povezan ali pa sistem ne prepozna diska. Treba je omeniti poenostavljeni vmesnik, kolikor je to mogoče. Tukaj ne boste videli zapletenih vej menija ali nerazumljivih ikon, vse je zelo preprosto. Obstajata dva gumba: eden za zagon postopka obnovitve podatkov in drugi za "Izhod".

Kot žlico katrana je tu velikan programske opreme. To je po eni strani odličen program za nizko raven formatiranja trdih diskov, na drugi strani pa vidimo le ozek seznam podprte opreme. Odsotnost lokalizacije je težko zapisati v minus, ker brez ruskega je vse zelo jasno.

Pripomoček za zagon računalnika HP Drive

Še en pameten program za oblikovanje nizkih ravni trdih diskov in delo s poškodovanimi sektorji. Poleg tega je pripomoček popolnoma prebavi blagovne znamke flash pogoni "Kingston", "SanDisk" in "Transcend".
Aplikacija deluje gladko v datotečnih sistemih, kot sta FAT32 NTFS in delni FAT. To pomeni, da bo vsaka zmogljivost pogonov temeljila na moči tega programa. Ena od glavnih prednosti programa je intuitiven vmesnik. Vse glavne funkcije programa so skoncentrirane v enem samem oknu in opravljajo vse operacijene morete ga zapustiti. S pritiskom na nekaj gumbov boste v nekaj minutah videli napis: "Formatiranje diska na nizki ravni je končano."

Posebne značilnosti programa

Prav tako je treba omeniti, da lahko ta programska oprema ustvari zagonske diske z uporabo sešitih orodij, ki temeljijo na kopiji vašega operacijskega sistema. Aplikacija je v prenosni različici, zato ni težav z migracijo na druge medije in osebne računalnike. Za slabosti pripomočka, uporabniki menijo, povprečno podporo za priljubljeno obliko SSD, in v drugih, je odličen program za delo s pogoni.

Orodje za oblikovanje nizke ravni HDD

To je visoko specializirana pripomoček, ki je natančno zasnovan za delo z nosilci v tako "globokem" ključu. HDD orodje za nizko formatiranje je odličen format nizke ravni za Seagate, trde diske WD in skoraj vsak trenutek.
Pred postopkom izberite želeni medij in nato navedite delovni načrt. To pomeni, da lahko tukaj izvedete hitro čiščenje trdega diska ali popolno oblikovanje nizkega nivoja trdega diska. Ena od značilnosti programa je podpora za vse vrste trdih diskov, tako navadnih HDD kot hitrih SSD-jev, kot tudi iz katerega koli vmesnika (IDE, SATA, SCSI itd.). Tudi programska oprema se popolnoma spopada z majhnim vzorcem mini - ali micro SD. Zahvaljujoč univerzalni kodi komunalnih deluje na vse znane operacijske sisteme, in na "Windows", vključno s.

Ena žlica katrana je majhna hitrost obdelave. To je na primer ta programFormatiranje trdega diska WD na nizki ravni lahko obravnava to blagovno znamko trdih diskov pri hitrostih do 50 Mb /s. Čas za operacijo bo pomemben, vendar bo več kot kompenziran s kompetentno obdelavo sektorjev in tirov.

MiniTool Partition Home Edition

To je večinoma kompleks, za katerega je značilna razširjena funkcionalnost in ustrezna uporabnost. V zvezi s posebnostmi, potem so tu praktično neomejene za trde diske.
Poleg osnovne oznake, preverjanja napak, konverzije particij in drugih je v tej programski opremi značilna edinstvena funkcionalnost. To je prenos operacijskega sistema z enega medija na drugega, selektivno ali polno kopiranje informacij na drug trdi disk, poleg tega pa je, glede na povratne informacije, inteligentni čarovnik za obnovitev izgubljenih podatkov. Prav tako lahko programska oprema varno deluje ne samo z enim trdim diskom, ampak tudi z velikimi RAID nizi. Vredno je omeniti hitrost programa, kjer je MiniTool Partition Wizard Free ugodno drugačen od njegovih protipostavk.

Značilnosti programske opreme

Vse operacije je mogoče izvesti z običajno vizualno ploščo in z uporabo grafičnega menija. Na žalost razvijalec ni predvidel uradne lokalizacije v ruski jezik, vendar je na spletu mogoče najti povsem pismene rusifike, ki po kakovosti niso slabše kakovostne od zaloge.
V zvezi z združljivostjo in nekaterimi posodobitvami razvijalec drhti s svojim izdelkom, zato je program mogoče poklicati prek univerzalnega,in nekateri uporabniki niso opazili zrušitev ali napak. Na splošno je to dostojno izdelek, ki mora biti v arzenalu katerega koli sistemskega administratorja ali naprednega uporabnika. Nekateri lahko motijo ​​plačano licenco za distribucijo, vendar je za omejeno število primerov predvideno obdobje brez delitve, kjer lahko v 30 dneh izkoristite vse funkcije programa, kar bi moralo biti dovolj za odpravljanje težav.

Orodje za shranjevanje diskov

To je zelo zmogljiv in celovit pripomoček za delo s trdimi diski in flash pogoni vseh blagovnih znamk in tipov. Poleg tega je program razdeljen popolnoma brezplačno. Obstaja tudi napredna plačana različica, vendar se razlikuje od osnovne, hitreje kot zunanjost kot katera koli kritična funkcionalna dopolnitev.
Programska oprema se odlično počuti na platformi Windsor vseh različic - od XP na desetine in ni bilo ugotovljenih težav z združljivostjo. Pripomoček je zelo preprost in vmesnik je intuitiven tudi za uporabnika novice. Če želite začeti, morate določiti pogon, s katerim želite delati, nato pa pojdite v meni dejanj, kjer morate izbrati, kaj točno želite narediti za disk, to je, da oblikujete ali popravite napake.

Utility Utility

Program je pristojen za iskanje zrušenih ali nečitljivih sektorjev in njihovo nadaljnje izboljšanje. Z gumbom USB deluje ločen gumb, ki omogoča tudi odpravljanje napak ali formatiranje medijev na nizki ravni. Še ena vrednost, za kateroUporabnost je tako všeč za napredne uporabnike, je upravljanje najbolj podrobnih dnevnikov. Vse operacije s trdim diskom ali bliskovnim pogonom se bodo odražale v pravilno sestavljenem poročilu, kjer si lahko ogledate vsak korak programa. Pomembno je omeniti tudi brezhibno delo z drugimi, zahtevnejšimi medijskimi nosilci: mini-in micro-SD kartice, SDXC formati in osebnimi računalniki ter redki Compact Flash. Kot slabosti je mogoče opozoriti na pomanjkanje funkcionalnosti za ustvarjanje zagonskih diskov in lokalizacijo sesutja. Toda glede na obstoječo funkcionalno programsko opremo in brezplačno licenco so vse te slabosti praktično ničle.

Sorodne publikacije