Kako narediti preglednost v Photoshopu?

"Photoshop" - program je multifunkcionalen in zelo zapleten. Namenjen je strokovnjakom. Zato je težko razumeti. Brez pomoči drugih je to praktično nemogoče. Zato so iz "Photoshopa" izumili posebne lekcije. Ampak oni ne bodo glavna stvar - osnove dela z orodji. Ker vsaka lekcija uporablja lastna orodja in nastavitve. Naša naloga je obvladati osnove. Na primer, tako lahka naloga, tako preprosta, kot je preglednost v "Photoshopu", se lahko izkaže za zastrašujočo nalogo za začetnike. Zato si poglejmo ta trenutek.


Zakaj je potrebna?

Za različne naloge je morda potrebna preglednost slike v "Photoshopu". Na primer, eno sliko morate postaviti na drugo s spremembo ozadja. Tu ni preglednosti. Ali morate narediti vodni žig. Prav tako mora biti prosojen. In na splošno je preglednost morda najpomembnejši del vsakega dela v Photoshopu. Preglednost je veliko. Zato se je vredno naučiti, kako uporabiti to zanimivo orodje za ustvarjalnost. Prosojnost v Photoshopu je mogoče narediti na več načinov. Nekateri od njih so preprosti do obscenosti, nekateri pa bodo morali še bolj delati. Vendar bo rezultat presegel vsa pričakovanja. Navsezadnje se vsi želijo počutiti kot bog Photoshopa. In brez študija "ujemajo" je nemogoče. Izučite osnove, gospodje. Kot prvo lekcijo se bomo naučili, kako delati pregledno.

Vse slike naredimo pregledne

Tukaj je vse zelo preprosto. UporabiPreglednost celotne slike je veliko lažja kot na posameznem delu. Torej, pojdite na "File", "Open" in odprite sliko, ki jo potrebujemo. Zdaj na seznamu plasti gledamo plast, imenovan "Ozadje". Pred njo bo prikazana ikona ključavnice. To pomeni, da je žoga zaklenjena. Če želite spremeniti parametre plasti, jih morate odkleniti s klikom na ikono ključavnice. Nato lahko izvedete različne manipulacije s plastjo.


Zdaj, v istih slojih oken nekoliko višje, obstaja več drsnikov, ki nadzorujejo preglednost slike. Z njihovo uporabo smo to preglednost dali v "Photoshop", ki ga potrebujemo. Transparentnost plasti v "Photoshopu" ni enostavna. In imeli bomo polprosojno sliko brez ozadja. Namesto ozadja bodo zasijali črni in beli kvadrati. To pomeni, da je slika postala pregledna. Ampak to še ni vse. Zdaj je glavna stvar, da shranite sliko pravilno. To je celotna zgodba.

Shranjevanje urejene slike

Dejstvo, da format JPEG, ki se privzeto uporablja za slike, ne more delati s preglednimi slikami. Zato morate prejeto sliko shraniti v format PNG-24. Vseeno brez tega. Pojdite na "Datoteka", "Shrani kot" in izberite PNG v izbrani obliki zapisa datoteke. Pritisnite "Shrani". To je vse. Toda to je samo vrh ledene gore, saj smo si pri Photoshopu izbrali najpreprostejši način preglednosti. Na primeru celotne slike. Kaj pa, če moramo narediti vodni žig z napisom? To je nekoliko nižje.
Če nameravate nadaljevati deloz nastalo sliko v Photoshopu je najbolje shraniti standardno sliko PSD za ta urejevalnik. S to metodo se shranjujejo tudi posamezne plasti, kar bo še dodatno olajšalo nadaljnje delo s sliko. Toda samo za spletno objavljanje ta format ni dobro.

Ustvarjanje vodnih žigov na sliki

Tukaj načeloma ni nič zapletenega. Prva stvar je, da odprete novo podobo. Nato dodajte novo plast v meniju plasti in pojdite na orodje za besedilo. Vnesite želeno besedilo in ga preoblikujte, kot je potrebno, s pomočjo kontrolnih elementov. Nato začnemo ustvarjati preglednost v Photoshopu. Prepričajte se, da ste plast izbrali z besedilom, nato pa prilagodite njegovo preglednost na drsnike, ki so nam že znani. Nato znova pojdite v meni plasti in izvedite ukaz "Povzetek". Rezultat morate shraniti v obliki PNG.
Tako lahko kot vodni žig dodate ne samo besedilo. Uporabite lahko katero koli sliko kot logotip. Seveda se v tem primeru ni treba sklicevati na orodje "Besedilo". Dovolj bo povlecite želeno sliko na novo ustvarjeno plast in jo zmanjšajte na želeno velikost. In potem naredite vse v navodilih.

Naredimo pregledno sliko ozadja

Ta naloga ni tako preprosta kot prejšnja. Tukaj boste morali uporabljati kombinacije številnih orodij. Če želite uporabiti preglednost v "Photoshopu" za določen del slike, morate začeti ustvarjati novo podvojeno plast. Potem paza sliko ozadja morate uporabiti preglednost, ne da bi vplivali na novo plast. Po tem gremo v orodno vrstico in poiščemo orodje za brisanje. Vklopite podvojeno plast in radirka poleg predmeta, ki ga želite ohraniti, odstrani celotno ozadje. Delo z radirko mora biti zelo natančno, saj je mogoče poškodovati sliko, ki je ni treba dotikati.
Po opravljenih zgoraj opisanih manipulacijah izvedemo povzetek in pogledamo rezultat. Če nam je všeč, shranimo sliko v formatu PNG. Če ne, potem zavrnemo zadnjo dejanje in nadaljujemo z delom z žogami, dokler rezultat ne ustreza. To delo je zelo dolgočasno in zahteva koncentracijo pozornosti. Ker je eno napačno gibanje radirko - in bo moral vse preoblikovati. Ali ga potrebujete? Ne misli

Zaključek

S to malo lekcijo ste se naučili, kako uporabljati preglednost v Photoshopu. Zdaj bo vaše delo s tem programom bolj produktivno. Preglednost je vedno potrebna. Ne glede na postopek urejanja. Glavna stvar - ne pretiravajte, ker pretirana preglednost ni potrebna. Potrebno je, da je bila slika vsaj nekoliko vidna. Na enak način lahko shranite predmete s preglednim ozadjem v formatu PSD za nadaljnjo uporabo v drugih projektih. S pomočjo transparentnosti ozadja ali podobe je mogoče dobro razširiti svoja kreativna obzorja. Tako drzni, bodoči bogovi "Photoshop". Vadite in bodite srečni za vas.

Sorodne publikacije