Popravite plastični odbijač z lastnimi rokami: funkcije, navodila in priporočila

Sodobni proizvajalci so se že zdavnaj umaknili iz proizvodnje kovinskih odbijačev. Zdaj se za proizvodnjo uporabljajo plastični in polimerni materiali. Ampak včasih so na cestah majhne težave in v odbijačih so različne napake. V bistvu pokvari videz avtomobila. Popravilo plastičnega odbijača z lastnimi rokami vam bo prihranilo veliko denarja. Poglejmo, kako to storiti.

Napake, ki pokvarijo videz

Avtomobili delujejo v zelo neugodnih razmerah. Odbijač vsako minuto vpliva na različne dejavnike. To je pesek (v pogojih vožnje na omejenem območju), cestni prah, gramoz iz koles drugih avtomobilov in tako naprej. Ti in drugi dejavniki vodijo do izgube celovitosti LCP. Strokovnjaki za popravilo karoserije razlikujejo več vrst poškodb odbijača, odvisno od stopnje poškodbe. Najpogostejša poškodba so praske (lokalne). To so majhne napake na zunanji površini izdelka. Po drugi strani so praske razdeljene na globoke in plitve. V prvem primeru gre za napako, ki je neposredno dosegla plastiko. Plitke globine dosežejo bazo ali tla. Nato so vdolbine ali votline. Kaj je to? To so lokalno deformirana območja na površini dela. Razlogi so različni mehanski ali kemični vplivi.
Med pomanjkljivostmi se izločajo in razpoke. To so skozi luknje. Imajo lahko različen značaj in konfiguracijo. Razpoke se pogosto povečujejo na računvibracijski vplivi. Poleg zmanjšanja estetskih lastnosti se zmanjšuje tudi trdnost dela. Prav tako pogosto z odbijačem so prelomi. To so skozi luknje na stenah odbijača z ločevanjem posameznih kosov. Vsaka od teh poškodb zahteva popravila. Praske in plitke udrtine se lahko odstranijo z mletjem, nato s spattingom in polnjenjem z naknadnim barvanjem. Takšne napake, kot so razpoke, zahtevajo poseben pristop in preučevanje tehnologije restavracij. Popravila v službi - to je drago, vendar popravilo plastični odbijač z lastnimi rokami bo veliko cenejši in lahko dobite koristne izkušnje.

Pripravljalna faza

Priporočljivo je, da začnete delo z odstranitvijo odbijača. To je zelo težko popraviti. Odstranjevanje ločenega elementa z odstranitvijo je veliko bolj priročno - lahko dostopate do skritih območij.
Nato je treba dele očistiti prahu in umazanije. Element se temeljito opere. Na naslednji stopnji določite, iz katerega materiala je izdelek izdelan - proizvajalci pogosto na notranji strani izdelujejo oznake za žigosanje ali taljenje. Na hrbtni strani lahko vidite naslednje znake:
 • PP ali PPVT - polipropilen.
 • PUR - poliuretan.
 • PAG6 GF15 GF30 ABS - trdne vrste plastike, ki se topijo pri zelo visokih temperaturah.
 • Izdelki iz steklenih vlaken se ne tržijo. Strokovnjaki priporočajo odstranitev premaza na mestu, kjer bo obnovljen plastični odbijač. In ne samo od zunaj, ampak tudi od znotraj. Barva je odstranjena inblizu okvare - 10-15 cm od robov. Pri popravilu razpok, strokovnjaki priporočajo vrtine svoje konce, da se prepreči uničenje plastike v prihodnosti.
  V primeru razpok v povezovalnih elementih, brusilnih strojih ali uporabi smirkov izvedite žlebove v obliki črke V, ki bodo nato zahtevali popravilo posebnega servisnega skladišča s plastičnim odbijačem. To je splošni pripravljalni postopek. Glavno popravilo je odvisno od materiala, iz katerega je del izdelan. Odbojnik termoaktivnih materialov je zapečaten s konstrukcijskim sušilcem za lase. Prav tako lahko spajate in gospodinjske aparate. Termostabilne dele popravimo z uporabo posebnih ojačitvenih materialov z lepljenjem.

  Spajkanje z električnim spajkalnikom

  Popravljanje odbijača z rokami s spajkanjem plastike vam omogoča dober rezultat. V ta namen se uporabljajo sponke iz spenjalnikov za pohištvo in navadnega, a močnega gospodinjskega spajkalnika. Ko je končni del končan, je treba delce dela priključiti čim bližje drug drugemu. Da bi dobili bolj natančen rezultat, kot tudi za boljše fiksiranje, postavite poškodovano lepljivo trak.
  Nanaša se na sprednjo stran elementa. Postopek taljenja začnite bolje kot odtok. To vam bo omogočilo, da začutite, kako se polimerni material odziva na ogrevanje - videza ne morete doživeti. Gibanje spajka mora biti čim bolj enotno. Sharp skokov ni treba. Želo se premika vzdolž okvareprečni premiki. Na ta način lahko dobite najboljši možni šiv. Za zanesljivost je dodatno ojačana.

  Ojačitev

  Vse napake (naj bo razpoka) varovalke sponk, ki jih drži s pomočjo pincete. Na konce oklepajev ne preluknjamo sprednje strani, skrajšamo jih s pomočjo rezalnika. Staples imajo možnost britja. Priporočljivo je, da jih popolnoma odstranite iz plastike. Material za to je potegnjen iz sosednjih krajev.

  Spajkanje s čipom

  Po treningu in izostritvi spretnosti popravila plastičnega odbijača z lastnimi rokami na desni strani se je vredno premakniti naprej. Po luščenju plastike na obeh straneh nadaljujte s poravnavo površine. Pri tem delata ekscentrični brusilnik in krog P240. V procesu obdelave šiva, vam ni treba takoj poskusiti, da bi dobili idealno in celo površino. Če pretiravate, lahko material naredite zelo tanek. Majhne luknje se položijo s kitom za plastiko.

  Varjenje z elektrodami

  V zadnjem času je popravilo odbijačev in drugih plastičnih izdelkov zelo razširjeno z uporabo posebnih ploščatih elektrod. Kot pripomoček, uporaba gradbenih sušilnikov za lase s posebnimi šobami. Šoba te šobe ima premer 2 do 10 milimetrov. Ta velikost je potrebna, da se doseže visoka temperatura v enem lokalnem območju - elektroda se bo bolj učinkovito stopila.

  Take elektrode so v prosti prodaji. Na voljo je odlična izbira za odbijače iz poliuretana in polipropilena. To je vredno vedetiElektroda za različne materiale je mogoče zamenjati. Za delo uporabite feng-termoplast, ki ima funkcijo gladke spremembe temperature. To je mogoče razložiti z dejstvom, da imajo različni polimerni materiali različne talilne točke. Nato nadaljujte z varilnimi deli.

  Obnova polipropilenskih izdelkov

  Pri popravljanju odbijačev z lastnimi rokami doma ne uporabljajo ojačevalnih materialov za polipropilen. Trdnost zasnove bo dodala skladišče za popravila. Za varjenje morate kupiti ravno elektrodo iz polipropilena ali kos odbijača z isto oznako.
  Sušilnik za lase je opremljen s šobo, katere šoba ima širino 4-6 mm. Temperatura je nastavljena tako, da se elektroda tali, vendar brez mehurčkov in izhlapevanja. Viskozno maso nato s trudom stisnemo v V-oblikovan utor. Plastična masa bo zapolnila celotno napako in na mestu popravila bo le majhna polica. Strokovnjaki dajo nasvete za popravilo plastičnega odbijača z lastnimi rokami, tako da so fragmenti čim bolj natančno pripeti, da se pripravi pot od sredine napake. Nato obdelajte srednji del polovice, nato četrtino. To je najučinkovitejša shema

  Značilnosti popravila odbijača iz poliuretana

  Ta material ima nižje tališče kot polipropilen. Če je temperatura nad 220 stopinj, se material zruši. Ko popravljate odbijač z lastnimi rokami, poskusite ne pregreti, drugače bo poliuretan postal krhek in izgubil svoje lastnosti. Ne nosite takšne napakeizdelan s polipropilenom. Za ojačitev uporabite sponke ali posebno mrežo. Dalje, nad glavo se uporablja elektrode, katerih širina je 8 milimetrov in jih topi s sušilcem za lase. Material se tali, vendar ne izhlapi.
  Tako kot pri propilenu, naj se trakovi tali od sredine, nato do polovice in naprej. Šoba za pištolo mora imeti šobo 10 milimetrov.

  Obnova delov iz ognjevzdržnih materialov

  Navodila za popravilo odbijača z lastnimi rokami v primeru ne-taljenja plastičnih mas nekoliko drugačnih. Tehnologija obnove vključuje uporabo lepila. Prva stvar je temeljito čista. Po tem bodo vlakna ostala na robovih. Odstranite jih lahko z mlinom. Elementi so kombinirani in pritrjeni s trakom ali lepilom. Kot slednji je epoksidna smola najbolj primerna. Takoj je mesto poškodbe in 50 milimetrov blizu njega prozazuyut z lepilom.
  Nato epoksidna smola impregnira tanek material iz steklenih vlaken in ga postavi na napako. Vlakno postavi kroglo na mesto, dokler obliž ne doseže debeline z dnom. Po sušenju lepila in vlaken v izhodu se lahko premaknete na sprednjo površino. Takšno tehnologijo je treba uporabiti za obnovo.

  Zaključek

  Zdaj je jasno, kako popraviti plastični odbijač z lastnimi rokami. To je preprosto delo, ki ga bo imel vsak lastnik avtomobila. Popravila z lastnimi rokami vam bodo prihranili denar in prinesli avto estetski in privlačen izgled.

  Sorodne publikacije