Kaj storiti: desni gumb miške ne deluje. Rešitve

V procesu izkoriščanja kompleksne strojne opreme se na računalniškem vzorcu pogosto pojavljajo številna vprašanja o delovanju dodatne opreme in naprav. Veliko težav lahko povzroči uporaba miške in tipkovnice, večni računalniški sateliti. Predvsem iz pogostih aplikacij lahko prenehate delati z desno miškino tipko. Kaj storiti, če se to zgodi, lahko preberete spodaj.

Vzroki okvare

Rahlo ravnanje in nepravilna uporaba naprav lahko negativno vplivata na njihovo delovanje. Zelo priporočljivo je, da ne uporabljate močnega fizičnega vpliva na opremo: pihi na miško ali vržejo zid ne bodo naredili nič dobrega. Toda kaj storiti - desni gumb miške ne deluje in nekatere funkcije niso več na voljo? Za začetek določite vzrok okvare.


Dejstvo je, da razen fizičnih razlogov miška morda ne bo delovala niti zaradi težav v samem operacijskem sistemu. Na internetu ne morete obiskati sumljivih spletnih mest, prenašati ničesar iz nepreverjenih virov in ne morete jemati tujih pomnilniških kartic in jih vstaviti v računalnik, ne da bi prej preverili viruse.
V zadnjem času so brezžični USB-miši postali vse bolj priljubljeni. Delajo na baterijah, zato pred iskanjem težave na računalniku ali prenašanjem miške v servisni center poskusite preprosto zamenjati baterijo in preveriti, ali je vklopljena. Praviloma je "on-off" stikalo na zadnji strani, kar je običajnovozite okoli mize. Toda kaj storiti: desni gumb miške ne deluje, kljub vsem naporom? Potem lahko dam namig izkušeni mojstri v elektroniki in tehnologiji, še posebej težko ugotoviti.

težave z operacijskim sistemom

Če je zamenjava baterije za novo ali spreminjanjem načina stikalo ni pomagalo, potem morate poskusiti preveriti računalniški sistem. To bo razumel, kaj storiti z desnim gumbom miške ne deluje ona ali težave s programsko opremo.


Za primer te konfiguracije je prikazan v operacijskem sistemu Windows 10, kot najnovejšo različico z "Microsoft" predlagana, kar pomeni, da se pojavlja največ težav pri določanju opreme. Najprej morate klikniti gumb »Start«. In gre za sistemske nastavitve s klikom na ikono »Nastavitve« na levi strani seznama aplikacij.
V meniju izberite "Device".
In na seznamu najdete "Misha". V podmeniju lahko izberete glavni gumb: levo ali desno. Zamenjati morajo mesta in poskusiti znova uporabiti opremo. Če to ne deluje, levo, desno-klik (nekaj storiti sami to ni potrebno, naj bi to povzročilo čarovnik računalnik) funkcijo, potem je problem virus na vašem računalniku. Po preverjanju ne pozabite vrniti parametrov prvotnim podatkom.

Message Service Center

Če smo ugotoviti vzrok za neuspeh ne more niti ali je očitno po izpostavljenosti fizične narave, se obrnite na servisni center ali proizvajalcaoddelek za popravilo računalnikov in gospodinjskih aparatov. Mojstri bodo lahko določili vzrok okvare in ponudili možnosti popravila. V nekaterih primerih lahko popravljanje računalniške miške stane več kot nakup novega, zato priporočamo, da se predlagane alternative skrbno pretehtajo in premislijo.

Sorodne publikacije