Gumb fn na prenosnem računalniku Samsung ne deluje, kako ga vklopiti?

Laptop tipkovnica je eden najpomembnejših elementov računalnika z različnimi tipkami, s katerimi lahko pokličete enega ali drug meni. Poleg tega vklopite in izklopite različne funkcije, eden od njih pa je gumb Fn (funkcija). S tem ključem, v kombinaciji s katerim koli drugim, lahko zmanjšate svetlost zaslona, ​​znižate ali povečate zvok na prenosnem računalniku, vklopite Wi-Fi. Na mnogih priljubljenih modelih prenosnih računalnikov je ta gumb privzeto onemogočen. Iz tega gradiva se boste naučili, kako vklopiti fn na prenosnem računalniku Samsung, in iz razlogov, ki niso fizične, ta ključ morda ne bo deloval.

Tipka fn na prenosnem računalniku Samsung ne deluje

Nekateri modeli prenosnih računalnikov Samsung nimajo dostopa do finega prilagajanja osebnega računalnika z operacijskim sistemom. Lahko jih naredite samo s pritiskom na "vroče" tipke na tipkovnici. Če fn ne deluje na prenosnem računalniku Samsung, ste v zelo težkem položaju. Takšen pojav je redko izpolnjen, saj niso vsi razvijalci osebnih računalnikov na tipkovnici izdali najpomembnejše sistemske ključe. To je storjeno za zaščito uporabnika pred težavami, povezanimi z delovanjem osebnega računalnika, ko fizični vpliv vode na tipkovnico.


V tem članku bomo podrobno razložili, kaj storiti, če gumb fn na prenosnem računalniku Samsung ne deluje. Ugotovimo lahko tudi, kako vklopiti in izklopiti to tipko pri pravilnem delovanju na tipkovnici. InIzvedite, zakaj gumb fn ne deluje na vašem prenosnem računalniku.

Razlogi, zakaj tipka fn ne deluje

Ena od najpogostejših težav, povezanih s postopkom utripanja fn, je fizična napaka zaradi stika z vodo s tipkovnico. Ko tekočina vstopi v napravo za vnos besedila, se na sledi plošče ustvari oksidni film, ki mu sledi kršitev ene od matrik. Kot rezultat, tok ne teče skozi njih, in gumb fn na prenosnem računalniku Samsung ne deluje. Pogosto je tir, na katerem se nahaja funkcijska tipka računalnika, saj se nanaša na številne gumbe na tipkovnici.


Drug razlog je, da je tipka fn privzeto onemogočena, in da bi jo zagnali, morate pritisniti kombinacijo gumbov, najpogosteje pa je Fn + NumLock. Zato lahko v okolje BIOS vključite tudi neaktivni način sistemskega ključa. Tretji in zadnji vzrok je lahko umazana tipkovnica. Če pod ključem dobite smeti, jih lahko zaprete. To se zgodi, ker gumirana šoba na gumbu ni pritisnjena znotraj in ni v stiku s ploščo naprave. To je eden od najpogostejših razlogov, zakaj gumb fn na prenosnem računalniku Samsung ne deluje.

Kako omogočiti tipko Fn na prenosnem računalniku Samsung

Najprej je treba opozoriti, da so lahko razlogi, zakaj ključ ne deluje, različni. Glavni so bili opisani zgoraj. Preden vklopite Fn, morate razumeti, kakšen problem je specifičen za vas. Če se voda ne dotakne tipkovnice, poskusite en korak spodaj, da jo vklopite.
Začnimo z najbolj osnovnim, in sicer z vključitvijo ključa "Fn" v BIOS okolje. Ta priročnik ima abstraktno naravo, kot na vseh prenosnih računalnikih različnih različic in proizvajalci vhodnih in izhodnih sistemov. Toda splošni parametri bodo ostali isti. S tem navodilom lahko izklopite fn na prenosnem računalniku Samsung in vklopite:
 • Znova zaženite računalnik.
 • Pridite na BIOS v sredo.
 • Pojdite v meni Napredno.
 • Nato pojdite na zavihek Konfiguracija sistema.
 • Po elementu načina delovanja mora biti nastavljen na Enabled.
 • Pritisnite F10 in potrdite dejanja s pritiskom na tipko Enter.
 • Znova zaženite računalnik.
 • Če zgornji vodnik ne pomaga, poskusite z naslednjimi načini pritisniti bližnjice na tipkovnici. To je lahko Fn + NumLock in Fn + Esc, na nekaterih modelih pa je gumb FnLock. Poskusite tudi znova namestiti gonilnik tipkovnice. Če vam ni pomagal noben od pritiskov tipk, ki ste jih uporabljali, uporabite programsko opremo drugih proizvajalcev. Če želite uporabiti naslednjo metodo, morate prenesti Samsung Control Center s uradne strani Samsung in jo namestiti na računalnik:
 • Pojdite na uradno spletno stran podjetja Samsung.
 • Pojdite na razdelek "Podpora".
 • Po iskanju izdelka vnesite ime modela prenosnega računalnika.
 • Pojdite iz iskalnika za isto ime iz referenčnega modela prenosnega računalnika.
 • Ko odprete zavihek "Programi", na seznamu izberite Samsung Control Center.
 • Prenesite in namestite program.
 • Znova zaženite računalnik.
 • Zaključek

  V tem članku smo podrobno razpravljali o možnih vzrokih za neuspeh tipkovnice na Samsungovih prenosnikih, kot tudi razloge, zakaj gumb fn na prenosnem računalniku Samsung ne deluje. Ugotovili so tudi, kako ga lahko vklopite in izklopite na različne načine. Če je vzrok napake fizični, se obrnite na servisni center.

  Sorodne publikacije