Kako narediti "Lenovo A319": navodila

Včasih se naši mobilni pripomočki začenjajo neustrezno obnašati. Za to lahko obstaja več razlogov. Toda najpogosteje je to vedenje povezano z vdelano programsko opremo naprave. Iz neznanega razloga je bila poškodovana in zato začela delovati nestabilno. V tem primeru morate ponovno namestiti. Pretekli so časi, ko je bilo treba za ta postopek obiskati servisne centre. Zdaj lahko vsakdo prebere napravo. Poglejmo podrobneje postopek vdelane programske opreme. Za primer si poglejmo, kako "Lenovo A319".

Kaj je ta naprava?

"Lenovo A319" se nanaša na proračunsko vrstico naprav z napredno funkcionalnostjo. Popolnoma se sooča z vsemi nalogami in ima visokokakovosten zvok. Bolj dragocen je v tem, da je zelo dobro izpostavljen pretiranemu utripanju in prilagajanju. Samo on, tako kot vse naprave na platformi MTK, ima pogosto možnost izgubiti IMEI po reflowu. Lahko pa ga enostavno obnovimo. Kljub temu pa preidimo na najbolj zanimivo. Kako zapisati "Lenovo A319" prek računalnika?


Firmware by PC

Torej, če namestite uradno firmware od družbe Lenovo, potem ne morete narediti brez računalnika. Prva stvar je, da prenesete celoten paket gonilnikov za ta pripomoček. Nato prenesemo firmware, imenovano SP FlashTool, in vdelano programsko opremo. Če želite začeti, morate namestiti vse gonilnike in šele nato pojdite na naslednje faze postopka. V nekaterih primerih boste morali v programu Windows izklopiti preverjanje digitalnega podpisa. Toda zdajNaučili se bomo, kako držati "Lenovo A319".
Po namestitvi gonilnikov datoteko prenesite v mapo s prenesenim programom. Izklopite napravo in odstranite baterijo iz nje. Zdaj zaženite SP Flashtool, v oknu iščemo gumb "Scatter Loading" in kliknemo nanj. V naslovu izberite datoteko s pripono .txt in besedo "scatter". Nato kliknite gumb »Prenesi«. Izključeni pametni telefon lahko priključite na osebni računalnik. Zažene se namestitev programske opreme. Postopek se zaključi, ko se na zaslonu monitorja prikaže zeleni krog z besedilom "OK". Pripomoček iz računalnika ugasnemo in ga znova zaženemo. Tu lahko preberete "Lenovo A319". Navodilo je preprosto in razumljivo.


Programska oprema brez računalnika

Za ta pametni telefon obstaja več neuradnih (po meri) vdelanih programov. Namestiti jih je treba z drugim algoritmom. Računalniki so tukaj potrebni samo za namestitev odklopljene naprave za obnovitev po meri. Vse ostalo je narejeno z mikro SD kartico. Kako "Lenovo A319" brez računalnika? Če želite začeti, morate prenesti namestitveno datoteko za obnovitev po meri. Nato napravo priključite na osebni računalnik in pred tem vklopite funkcijo USB Configuration. Kliknite obnovitev in jo namestite na napravo. Zdaj lahko nadaljujete z vdelano programsko opremo. Preden posnamete "Lenovo A319", morate sami prenesti vdelano programsko opremo v formatu ZIP in jo vrzite v korenino pomnilniške kartice. Potem morate izklopiti telefon in ga vklopiti v načinu za obnovitev (gumb za povečanje glasnosti plus "power"). Tukaj morate najprej izbrati "Obrišite podatke in ponastavitev na tovarno", da ponastavite nastavitve pripomočka na tovarniške nastavitve. Nato poiščite predmet"Namesti ZIP s SD kartice" in kliknite "OK". Postopek vdelane programske opreme se bo začel, kar lahko traja precej dolgo. Po zaključku morate klikniti na "Reboot System Now". Prvi prenos lahko traja od 5 do 10 minut. Zdaj veste, odgovor na vprašanje, kako narediti "Lenovo A319" brez računalnika.

Uporaba prilagoditev

Mnogi radi po meri izdelajo programsko opremo za svoje delovanje in nespoštovanje sistemskih virov. Vendar pa je namestitev takšnega OS polna resnih posledic za pametni telefon. Uporabnik nima uradnih posodobitev. Toda to je še vedno pol-življenje. Dejstvo je, da je takšna programska oprema izredno nestabilna. Poleg tega niso zaščiteni pred zunanjimi invazijami. Če uradne različice dobijo popravke in popravijo varnostne težave, potem je prilagojena programska oprema prikrajšana za takšno podporo. In pogosto so jih pobrali hekerji, ki so pred kratkim obvladali Android. Torej, če ste že spremenili firmware, potem samo uradni. Ker stabilnost, varnost in pravočasne posodobitve predvsem. Ni priporočljivo uporabljati vdelane programske opreme drugih razvijalcev. Ker so posledice lahko nepredvidljive.

Povzetek

Takšni pripomočki, kot so "Lenovo A319", so dobro osveženi. In to je le plus za proizvajalca. Ker včasih obstajajo primeri, ko je izvirna firmware napake, in da se obrnete na servisni center ni časa ali denarja. Ostaja samo zapeljati sam pripomoček. Zdaj veste vse o tem, kako narediti Lenovo A319 skozi in brez računalnika.

Sorodne publikacije