Kako preveriti, ali je iphone obnovljen ali ne? Kako razlikovati obnovljeni iphone od novega

Telefoni "Apple" so kljub visokim stroškom deset let ostali najbolj priljubljeni. V prizadevanju za nakup cenjenih iphone cenejši od svoje tržne vrednosti, njihovi navijači gredo za različne trike. Najbolj priljubljen način je nakup obnovljenih telefonov. Spoznajmo, kakšna je značilnost takšnih naprav, kako jih ločiti od novih in ali jih sploh kupiti.

Kaj je prenovljen iphone in kaj se razlikuje od novega

Podobno ime prejme pametni telefon, ki je že nadgrajen in ponovno vstopi v prodajo s popustom. Praviloma se takšne naprave prodajajo v revnejših državah zaradi nižjih cen.
Podoben postopek uporabljajo vsi večji proizvajalci podobnih naprav: Samsung, ASUS, Apple in drugi. Običajno naprava za obnovitev pade v roke, ki jih proizvajalec iz kakršnega koli razloga vrne. Da se ne poškoduje, se tak pametni telefon pošlje v tovarno, kjer se skrbno preveri in ob prisotnosti okvare uredi. Potem spet prodaja, z uradno garancijo.


Te naprave ne morete prepoznati na očesu. Popolnoma je identičen tistemu, ki je iz videza, nadeva, programske opreme in opreme pravkar prišel iz transporterja.

Kako razlikovati predelano napravo od prve

Zelo pogosto zaradi nevednosti obnovljeni iphone korelira z rabljenim strojem. Vendar pa to ni ravno tako.
 • Obnovi iphoneje dejansko nova. Zato ni in ne more biti sledi uporabe ali aktiviranja. Obložena je s tovarniško zaščitenimi filmi in je popolnoma opremljena.
 • Pri popravilu tovarniškega proizvajalca se okvarjeni deli iPhone-a vedno zamenjajo z novimi. Ko odprete takšno napravo, ne boste videli sledov spajkanja, lepljenja ali drugih popravil.
 • Ta pametni telefon ima garancijo proizvajalca, ki traja eno leto. Torej, če obnovljeni iphone ne deluje - se lahko opravi za popravilo v uradnem centru ali nadomestijo z zakonom, ki ga predpisuje 14 dni.
 • Vrste

  Obstajata dve vrsti pametnih telefonov te vrste:


 • Proizvajalec je obnovil.
 • Prodajalec je prenovil.
 • Proizvajalec je prenovljen

  Prevedeno iz angleščine beseda pomeni "obnovljena v tovarni". To pomeni, da so pripomočke te kategorije popravili strokovnjaki, ki so jih zbirali. Torej, vse je bilo narejeno na najvišji ravni, v skladu s standardi Apple. Vsi novi deli, ki so nameščeni namesto napak, so izvirni, ne kitajski.
  Vsak telefon, ki ga je obnovil proizvajalec, je skoraj enak novemu. In če je vse obnovljeno iphone zlomil znova - se lahko nadomesti z garancijo Apple, popravilo ali povračilo denarja. Kljub odličnim funkcijam se ti telefoni prodajajo po nižji ceni. In na istih uradnih straneh in v trgovinah, kjer so nove. Vendar pa je proizvajalec uradno potrdil, da je telefon opravil postopek popravila, v spremnih dokumentih pa je ta naprava navedena.

  Kako razlikovati od novegaobnovljeni proizvajalec iphone prenovljen

  Čeprav se videz in občutek novega in prenovljenega pametnega telefona razlikujejo, se korporacija Apple trudi biti poštena s kupci v tej zadevi. Zato je uvedla posebno oznako, ki pomaga identificirati obnovljenega proizvajalca pametnih telefonov.
  Kako preveriti, ali je iphone obnovljen ali ne? Proizvajalec ponuja več preprostih in cenovno ugodnih načinov za to.
 • Prva metoda. Kako razlikovati obnovljeni iphone od novega? Bodite pozorni na obliko škatle. Prenovljene naprave, ne glede na model, so v bele pakete s sivim napisom na sprednji strani. Na njem ni drugih slik.
 • Poleg zasnove so na vsaki škatli številne prepoznavne oznake. Opis naprave in njene serijske številke mora biti v črkah RFB, kar pomeni prenovljeno. Na lastnem paketu je v ozkem ovalnem okvirju zapisano tudi Apple s certifikatom. To pomeni, da je Apple uradno potrdil, da je bila ta enota popravljena.
 • Če škatle v času pregleda niso iz kakršnega koli razloga, morate biti pozorni na serijsko številko stroja, saj je dvomljiva. V uradno obnovljeni se vedno začne s črko F. Za primerjavo, v novih pametnih telefonih Apple "serijske publikacije" se začne s črko "M" (za prodajo v trgovinah) ali s črko "P" (modeli izdelani na posameznem naročilu).
 • Ali naj kupim

  Ali naj dobim uradno obnovljen iphone? Vsekakor tako. Dejansko je kljub popravilom dejansko nova naprava, katere prvi uporabnik postane njen kupec.
  Tudi če je bil pred popravilom že vklopljen, se ponovno zažge v tovarni, dodeli drugo serijsko številko. Poleg tega je naprava cenejša od nove, saj je na uradni garanciji. Zato je verjetnost njenega neuspeha enaka kot v neobnovljeni. Glavni problem pri nakupu takega pametnega telefona je zanesljiv prodajalec. V nasprotnem primeru je ta telefon lahko odlična možnost za vse ljubitelje izdelkov Apple, z enako kakovostjo in storitvijo.

  Popravljen iphone prodajalec

  Ta vrsta popravila v angleščini pomeni "popraviti prodajalec". To pomeni, da proizvajalec tovarne nima nobene zveze z obnovo takih naprav. In tako, ne daje jamstev, zato je kakovost takšnega popravila kot velika loterija.
  Zaradi pravičnosti je pomembno omeniti, da včasih domači mojstri popolnoma obnovijo iphone in bo dolgo služil vero in resnico. Vendar je tak primer izjema, ne pravilo. Glavna pomanjkljivost tega okrevanja je kakovost podrobnosti. Ker originali niso dragi, mojstri pridobijo kitajske analoge, ki pogosto hitro propadejo ali slabo komunicirajo z napravo.

  Glavni načini takšne predelave

  Za popravilo takšne naprave uporabljajo popravljalci različne metode. Veliko jih je obmejnih z goljufijo. Pogosto iphone prodajalci prenovljen poskuša izdati za izterjavo v tovarni "Apple" ali preprosto uporabljajo, vendar ne v popravilo. V ta namen pojdite za take trike.

 • Zberite en telefon iz delovdruga vozila iste blagovne znamke.
 • Popravite napake, vendar ne zamenjajte okvarjenih delov.
 • Prodaj pametni telefon s škatlo in dokumentacijo iz druge naprave. Ali jih dopolnjujejo kitajske slušalke in polnjenje.
 • Obstajajo primeri, ko Kitajska skupaj z originalno embalažo in papirjem prodaja kakovostne kitajske ponaredke, ki jih lahko razlikujejo le strokovnjaki.
 • Zelo redko, vendar se zgodi, da prodajalec, ki je prenovljen, proda originalni proizvajalec, prenovljen v odličnem stanju, vendar z iztekom garancijskega obdobja.
 • Razlika med obnovljenim prodajalcem in prenovljenim proizvajalcem

  Čeprav sta obe vrsti predelave namenjeni odpravi neskladne naprave, nato pa jo ponovno prodati, se doseže na različne načine. Zato morate vedeti o njihovih glavnih razlikah.
 • Prenovljeni prodajalec nima Appleove garancije.
 • ​​
 • Lahko se aktivira ali blokira.
 • Tak telefon ima običajno sledove uporabe.
 • Omeniti je treba, da vsi ti očitno pomanjkljivosti prenovljenega prodajalca ne vplivajo na njegovo ceno. Pogosto stane toliko, kolikor je bil popravljen v tovarni, kjer obupno poskuša prodati brezvestne prodajalce.

  Kako razlikovati prodajalca, prenovljenega od prenovljenega proizvajalca

  Če je bil novi pametni telefon popravljen pri domačih mojstrih, iphone ni ravno zmeden, zato ga ni lahko ločiti od obnovljene tovarne. Vendar, če ste previdni, ni težko vedeti, katera naprava je prišla v vaše roke. Res je, da zgoraj omenjeni načini, kako preveriti, ali je prenovljen iphone ali ne (polje označevanjein serijska številka naprave), ne bodo veliko pomagali. Konec koncev, prenovljen pametni telefon prodajalca in njegova embalaža je mogoče dati absolutno vse podatke. Toda njihova resničnost je zelo dvomljiva.
  Spodaj je navedenih nekaj učinkovitih načinov za pomoč pri prepoznavanju, izterjavi ali telefonu (in to storite v tovarni ali v kleti ob vogalu).
 • Prva stvar, ki prodajalcu vedno obnavlja, je njen videz. Bodite pozorni na prisotnost prask, čipov na njem. Medtem ko jih proizvajalec prenovljen ne more biti. Poleg tega so novi in ​​popravljeni v tovarni vedno pokriti z zaščitnimi folijami. In ni izdelave ali niso.
 • IMEI je še ena šibka povezava "žrtev" domačih popravil. Ne bodite leni in preverite, kaj je prikazano v meniju naprave, na škatli, na hrbtni strani telefona (do šestega modela na iPhoneu, kjer se nahaja), pa tudi na nosilcu za kartico SIM.
 • IMEI lahko uporabite tudi za drug način preverjanja pametnega telefona. Obstaja celoten seznam spletnih mest, kamor lahko vnesete to napravo z vnosom te kode. In ne samo njegova barva in značilnosti, ampak je bil izgubljen ali popravljen z uradnim jamstvom. Tam mora biti tudi časovna omejitev.
 • Preprosto preverjanje podobnosti vseh "serijskih publikacij" bo odveč. Vključno s tem, kar je v USB-vtičnici za polnjenje (v originalnih pametnih telefonih podjetja Apple je vedno označeno). V meniju telefona se serijska številka, kot je IMEI, ime modela itd., Nahaja na: "Nastavitve" - ​​& gt; Osnovno - & gt; "O napravi".
 • Druga lastnost, ki je lastnica samo novega telefona ali obnovljena v tovarni, ni aktivirana. Hkrati, če je bila naprava že v uporabi ali je bila zbrana od več drugih - je že bila registrirana na uradni strani Apple. V nasprotnem primeru jih ni bilo mogoče uporabiti. Preveriti je zelo enostavno. Odsek "O napravi" prepozna serijsko številko naprave. Nato morate iti na uradno spletno stran podjetja Apple v poglavju "Preverjanje pravice do vzdrževanja in podpore". V navedenem polju se vnese "serijska številka" (opomba, nikoli ne vsebuje črke "o", samo ničlo) in kontrolno kodo. Če je telefon nov ali uradno obnovljen, se prikaže naslednje: "Moram aktivirati iPhone." V drugih primerih sistem prikaže podrobnosti o garanciji. Mimogrede, če je telefon kupljen ne iPhone, temveč kitajski ponaredek, ko je serijska številka vnesena, sistem ne bo našel in bo ponudil, da ponovno preveri.
 • Ne pozabite, da vse te metode, kot so preverjanje, obnovljeni telefon ali ne, pomagajo razlikovati samo kategorije trgovcev na drobno, ki so obnovljene. Isti, ki so bili tovarniško popravljeni, imajo posebno oznako.

  Prednosti in slabosti

  Ob pregledu, kako preveriti, ali je prenovljen iphone ali ne, je vredno razmisliti o prednostih in slabostih vrst prodajnih preprodajalcev, ki so bili obnovljeni. Te naprave imajo naslednje pomanjkljivosti:
 • Proizvajalec nima garancije.
 • Zaradi slabe kakovosti delov taki pametni telefoni ne morejo dobro delovati ali se hitro prekiniti.
 • Telefon je lahko ukraden in to ogroža težave z uveljavljanjem zakonodaje ali blokiranjemoperacijskega sistema naprave.
 • V zvezi s prednostmi pridobitve takega iPhonea je ta kategorija enako nizka.

  Če kupim prenovljenega prodajalca

  Glede na pomanjkljivosti obnovljenega prodajalca iphone, ki je bil obnovljen (natančneje, en plus), lahko vsakomur zagotovo svetujemo in ne vsakomur, da kupi takšno napravo. Konec koncev, to ni samo uporablja (čeprav so takšne naprave pogosto pametne telefone v odličnem stanju), ampak naprava dvomljivega izvora, ampak tudi kakovost. Zato, če kupite obnovljen iphone, potem samo po popravilu tovarne, in ne drugače.

  Kjer se prodajajo uradno obnovljeni telefoni

  Zaradi nižjih stroškov (v primerjavi z novimi) so obnovljeni iPhoni proizvajalca zelo iskani. Zato se prodajajo ne le v specializiranih trgovinah z blagovnimi znamkami, ampak skoraj v vseh večjih omrežjih gospodinjskih aparatov, kot tudi prek internetnih virov. Tudi na uradni strani "Apple" je del obnovljene tehnologije, kjer lahko naročite ne le iphone, temveč tudi druge izdelke podjetja.
  Kje kupiti obnovljeni proizvajalec iPhone, ki je bil obnovljen, da bi bil prepričan v njegovo kakovost? Najprej morate poiskati v trgovinah ali na spletnih mestih, ki uradno sodelujejo z Apple. Poleg tega morate pri nakupu zastaviti vprašanja in zahtevati, da se dokažejo dokumenti, ki potrjujejo obstoj takih trgovinskih odnosov. Idealna možnost pri nakupu je možnost osebne preučitve naprave in njene dokumentacije. In tudi za izvajanje obveznega testiranja IMEI in serijske številke telefona. Če je naprava kupljena iz rok, je pomembnodvakrat previdnejši. V tem primeru morajo biti na zalogi vsi garancijski dokumenti, okence z navodili, številke na njih pa se ujemajo. Če ni nikogar, ali so podatki na napravi in ​​njenih spremnih dokumentih različni, je bolje, da odkupite blago od tega prodajalca. Konec koncev, iphone - preveč drago užitek, ki je, porabljen za to, na izhodu, da bi dobili delovne naprave.

  Sorodne publikacije