Gumb "Home" na "iPhone 5S" ne deluje: kako rešiti problem?

pametne telefone Apple, ne le med najbolj dragih pripomočkov, ki so proizvedeni v svetu, in so znani po svoji zanesljivosti. Torej imajo veliko oboževalcev in uporabnikov, kljub visokim stroškom. Pogosto boste našli ljudi, ki niso navedene do štiri modele in celo tretje serije. Ampak zdaj pa je govoril o "iPhone-5S», ki se je pojavila ob koncu leta 2013 in je dokaj nov model. Kljub temu pa vsi, ki z rokami včasih pokvari.


Ampak ne hitite teči servis in opravlja svoj iPhone v popravilo, morda ni vse tako slabo. Ena izmed najbolj pogostih napak lahko napovedal takole: gumb "Home" v "iPhone-5S" ne deluje. Kaj bi lahko bil vzrok te napake in kako jih odpraviti?

Vzroki za neuspeh

V resnici so razlogi, zakaj na gumb "Home", da "iPhone-5S" ne deluje, morda več. Ti so razdeljeni v tri kategorije:
 • Mehanski.
 • Programska oprema.
 • tehnologijo.
 • Poglejmo, kaj je mogoče pripisati mehanskih napak, ki vodi na gumb "Home" v "iPhone-5S" ne deluje. V to kategorijo bi lahko sprožila prah napak in vlage pod istim gumbom ali mehanskimi poškodbami je zaradi udara ali prevelikim pritiskom. Pogosto so ti problemi rešujejo s servisni center.

  Težave s programsko opremo s tipko "Home"

  Eden od razlogov, zakaj gumb Home na iPhone 5S ne deluje, je nadgradnja operacijskega sistema na iOS 10. Po namestitvi te posodobitve se izkaže, da po pritisku na tipko, ko je telefon vklopljen, ne vstopi v vhodni način. PIN koda. Obstaja občutek, da je gumb zdrobljen.


  Ta problem je mogoče rešiti na dva načina. Najprej se navadite na dejstvo, da iOS 10 zahteva dvojni klik na gumb. To je najlažji način. Drugič, lahko greste na glavne nastavitve telefona, izberete kategorijo Universal Access in v njej kategorijo "Home" in izberite "Attach a finger". Po tem postopku se bo telefon vrnil na prejšnje reakcije na vaša dejanja. Ampak najverjetneje se boste morali navaditi na takšne funkcije operacijskega sistema. Verjetno je, da v poznejših različicah takega vračanja ne bo več.

  Umerjanje domačega gumba

  Nekateri uporabniki dragih pripomočkov so opazili, da ko gumb "Home" na iPhone 5S ne deluje dobro, ga umerite. Kako to storiti? Razumimo.
  Za izvedbo takšnega postopka morate na iPhone-u prikazati katerokoli aplikacijo, nato pa s pritiskom na gumb Power (Napajanje) počakati, da se drsnik izklopi. Po tem pritisnemo in držimo gumb »Domov«. Po desetih sekundah se bo aplikacija zaprla. Po tem bo sistem umeril gumb. S tem se odpravi sistemska napaka, povezana z njo.

  Kemični način za reševanje problema

  Pogosto je razlog, da je gumb "Home" prenehal delovati."IPhone-5S", je njegovo onesnaževanje. To je tako, če je telefon sprejeti v krepko roke ali razlite pijače na njej, zatekaya pod telo. Precej učinkovit način v tem primeru je uporaba aerosola WD-40 ali izopropil alkohola, ki je del številnih brisalcev. Pomembno je vedeti, da je uporaba kemikalije potrebna na gumbu, ne na zaslonu. Napake se lahko spremenijo v dodatne težave. Po taki nalogi je potrebno večkrat pritisniti na gumb in pustiti, da tekočina pade pod njo. Po tem bo zdravilo odstranilo maščobne madeže ali ostanke pijač, gumb pa bo začel delovati kot prej.

  Programska metoda za reševanje problema

  Če zgoraj navedene metode niso vodile do želenega rezultata, in vprašanje, zakaj gumb "Home" na "iPhone 5S" ne deluje, lahko za reševanje te težave uporabite metodo programske opreme. To je začasni ukrep, ki vam bo pomagal uporabljati pametni telefon. Možno je poimenovati različico, vendar je bolje kot popolnoma nefunkcijski gumb. Kako to storiti?
  Potrebno je sliko gumba "Home" na zaslonu pametnega telefona. Če želite to narediti, pojdite na nastavitve za iPhone. V nastavitvah izberite zavihek "Splošno". Potem, kot je opisano prej, gremo v kategorijo "univerzalni dostop". Nato preidemo v kategorijo AssistiveTouch, po kateri zaslon prikaže štiri možnosti za nadaljevanje dogodka, kot je prikazano na zgornji sliki. Izberemo gumb »Domov«. Po tem, na zaslonu vašega iPhone bo aplikacija, kisimulira klik tega gumba. Že nekaj časa bo to rešitev za vaš problem. Vendar pa to ni popolno in je lahko nadležno, vendar vam bo omogočilo, da uporabljate telefon, dokler ne pridete do servisnega centra.

  Zamenjava gumba Home na iPhone 5S

  Ko gumb Home na iPhone 5S ne deluje, načini reševanja, ne predvidevajo odpiranja telefona, morda ne bodo pomagali. Potem morate poskusiti zlomiti telefon. Za izvedbo tega postopka pa strokovnjak, ki bo opravil to delo, potrebuje ne le ustrezna orodja, ampak tudi kvalifikacije. Zato je bolje, da iphone pripeljete v servisni center in izkoristite njegove storitve. Konec koncev, njegovi zaposleni so večkrat izvedli to operacijo in vedo, kako popraviti takšne okvare.

  Popravljanje domačega gumba na iPhone 5S doma

  Začnimo z govorjenjem o orodjih, ki so potrebna za odklepanje telefona, če gumb Home na iPhone 5S ne deluje. Najmanjši nabor orodij izgleda takole:
 • Pincete.
 • CPT-lopata.
 • Zvezda izvijača za iphone.
 • Križni izvijač.
 • Prisesek.
 • Najprej odvijte dva vijaka, ki se nahajata zraven priključka za napajanje. Potem, ko držite zaslon s sesalcem in pomagate CPT lopatico, odklopite zaslon in telo telefona. Delovanje odklopa je treba izvesti zelo previdno, da ne poškodujete zaslona na dotik, s pomočjo CPT rezila odklopite priključek na zaslonu na dotik in dvignete zaslon. Nato privijte križni izvijač in privijte pritrdilne vijakezaščitite zanko modula na zaslonu in jo odklopite. Nato iz modula zaslona odvijte tri vijake in s svojo zanko odstranite gumb "Home". Izgleda, da je prikazana na fotografiji.
  Po tem je zaželeno, da se zlomljeni gumb Home zamenja z novim in bolje, da postane original. Seveda bo kopija stala nekoliko ceneje, vendar se bo morala bolj pogosto spreminjati. Nato se izvede obratni sklop iphone. Hkrati je treba upoštevati, da je treba vijake natančno zategniti na tistih mestih, kjer se odvijajo.

  Sorodne publikacije