SCP-008 "Zombie Plague": opis predmeta in igre, ki temelji na njenih motivih

V virtualnem svetu ima SCP veliko čarobnih predmetov. Eden najbolj zanimivih elementov tega vesolja je SCP-008. Poleg tega je bila po njegovih motivih ustvarjena računalniška igra

.

O SCP-008 "Zombie Plague"

Ta SCP ima povprečno stopnjo nevarnosti, imenovano "Euclid". To pomeni, da "kuga zombijev" ni povsem razumljena in da je nemogoče napovedati, kako se bo ta objekt obnašal. SCP-008 je škodljiv virus, ki predstavlja svet precejšnjo biološko grožnjo, zaradi katere je bil prenesen na peto stopnjo varnostnih ukrepov. Toplotno ali sevalno zdravljenje se izvaja z zdravilom, ki vsebuje virus, če obstajajo vojaški ali politični dogodki v svetu, ki lahko s podatki SCP poškodujejo kompleks.


Za delavce kompleksa, ki vsebuje virus, pravilo karantene traja štiri mesece. V primeru kršitve te karantene bodo delavci podvrženi toplotni ali sevalni obdelavi. Virus SCP-008 je zelo nevaren, saj ima 100-odstotno učinkovitost okužbe in prinaša smrt vsem okuženim. Na srečo je prenos tega virusa s kapljicami v zraku nemogoč, vendar se lahko okužba pojavi preko sluznice ali telesne tekočine okuženega državljana.

Znaki okužbe

Znake vpliva tega virusa je mogoče opaziti le tri ure po datumu okužbe in vključujejo:
 • povečano telesno temperaturo in dolgočasnost;duševne sposobnosti.
 • 20 ur po vstopu virusa v telo začne koma, ki je znanilec smrti.
 • Ugotovljeno je bilo tudi, da ima ta virus nezemeljski izvor, ker lahko njegov obstoj škoduje ravnotežju ekosistema našega planeta.


  Igra, ki temelji na SCP-008

  Ta soba ima sobo, v kateri je virus. Za vstop v sobo morate imeti posebno kartico s stopnjo dostopa 4. Poleg sobe je prostor za opazovanje objekta.
  Če poskušate iti v posodo z virusom brez zaščite, boste okuženi. Da bi to preprečili, lahko uporabite kemično zaščitno obleko in se premikate mirno. V tem primeru, če se okužite, boste morali iti skozi vse faze bolezni, to je 915. Vsakič, ko se bo poslabšalo, bo na koncu zaslon zatemnjen in končali boste igro.

  Sorodne publikacije