Bootstrap: Kaj je to, od koder se začne študija in kako jo uporabljati

Vsak spletni razvijalec mora prej ali slej poiskati sredstva za poenostavitev in pospešitev razvoja spletnega mesta. Za to se pogosto uporabljajo različni okviri. Bootstrap je ena izmed najbolj priljubljenih in priljubljenih platform. Torej, na kratko preučimo vprašanje "Bootstrap - kaj je to?".

Kaj je Bootstrap in kaj jedo?

To je okvir CSS. Bootstrap je eden izmed najbolj priljubljenih okvirov HTML, CSS in JS. To je brezplačen nabor orodij za ustvarjanje spletnih mest, ki vključuje tipografske elemente, pripravljene spletne obrazce, gumbe, menije in druge spletne elemente. Glavna usmeritev okvira priznava razvoj kompleksnih mobilnih projektov. Pomembna prednost Bootstrap-a je velika skupnost, ki je petkrat večja od svojih konkurentov.


Glavna značilnost programa Bootstrap je, da ne gre le za okvir CSS, temveč za javascript knjižnico. Bootstrap je razvil pripravljene za uporabo sloge in skripte, ki se povezujejo z dokumentom, tako da vnesejo zahtevane razrede in atribute elementov HTML. Bootstrap je bil prepoznan kot zelo uporabno orodje za mobilno postavitev, saj so v njem razviti mrežni elementi, ki so dovolj prilagodljivi, da prikazujejo spletno stran visoke kakovosti na zaslonih najrazličnejših diagonal.

Zgodovina zagona

Prva različica okvira so razvili ustvarjalci Twitterja in se imenujejo Blueprint. V letu 2011, po več mesecih zaprtega razvoja, je bil projekt odprt za javnost. Ključna značilnost, zaradi katere je bil Bootstrap tako priljubljen, je bila uvedba prilagodljive mreže za postavitev.mestih. V prihodnosti je projekt dobil nov zagon in se še bolj razvil. Še vedno je v aktivnem razvoju. Nova različica je bila izdana 18. januarja 2018. V programu Bootstrap 4 se predloge premaknejo na novo raven in veliko pametnih možnosti.

Imenovanje Bootstrap

Okviri (v okviru prevajanja, struktura) je platforma, ki pomaga razviti strukturo sistema programske opreme, ki omogoča razvoj in integracijo posameznih komponent velikega projekta. Preprosto povedano, obstaja več datotek z že pripravljenim projektom, ki se poveže s spletnim mestom, običajno v razdelku Head, in vam omogoča uporabo lastne funkcionalnosti. Kot smo že omenili, so okviri namenjeni pospeševanju razvojnega procesa. Če vsakič, ko naredite stran od začetka do konca, veliko stvari zahteva veliko časa, ponavljajoč se iz enega projekta v drugega z manjšimi spremembami. Stotine tisoč ali celo milijone vrstic kode. In ne glede na to, kako dober je razvijalec, se ne bo mogel izogniti napakam, ki jih bo potrebno dolgo vzpostaviti. Okviri so kodeks, ki je skoraj zagotovljen za delo in testiranje na tisoče ljudi. Znano je, da so mesta fiksnega oblikovanja enostavna za uporabo. Vendar, ko gre za prilagodljivo postavitev, se izkaže, da zunaj prihaja veliko pasti. Zahvaljujoč razvoju mobilnega razvoja vam Bootstrap omogoča, da zaobidete vse težave. Pomislite samo na to, koliko boste potrebovali za izvajanje poizvedb medijev pri oblikovanju predlog za srednje velikosti.
Skupaj s programom Bootstrap lahko to storiterazvoj prilagodljivih predlog, ki niso niti vrhunski oblikovalec. To je druga globalna naloga, ki jo okviri rešujejo. Omogočajo vam, da rešite splošen sklop nalog, ne da bi se potopili v bistvo zadeve. Je to dobro ali slabo? Vendar to bistveno pospešuje razvojni proces. Bootstrap prevzema odgovornost za prilagodljivost in postavitev navzkrižnih prerezov. To sta dva temelja sodobnega spletnega razvoja, ki zahtevata veliko napora za odpravljanje napak in izboljšanje, če to storite osebno. S pomočjo že pripravljenih okvirov je to veliko lažje in hitreje. Druga pomembna prednost pri uporabi okvirjev (še posebej Bootstrap) je timsko delo na projektih. Uporabite okvir, kako govoriti v enem mednarodnem jeziku. Medtem ko delo v starih časih zahteva veliko časa za iskanje medsebojnega razumevanja. Vsak programer ima svoj stil pisanja kode, komentiranja, spreminjanja itd. V razmerah, ko lahko razvijalci spremenijo več projektov večkrat, je trajno iskanje razumevanja trajalo veliko časa.

Prosi Bootstrap

Ko govorimo o tem, kaj je - Bootstrap in njegove prednosti, je treba omeniti tudi pomanjkljivosti.
 • Čezmerno. Kot pri vsaki priljubljeni splošni knjižnici, ima Bootstrap veliko možnosti, ki v trenutnem projektu niso potrebne. Preprosto povedano, dobite vozilo, ki lahko leti, plava, vozi in skoči, samo voziti se morate po enakih cestah. Druge funkcije ne bodo uporabljene. Bootstrap vključuje vse za vse priložnosti.Vendar je minus? To vam omogoča uporabo okvira v različnih projektih. Treba je omeniti, da razvijalci gredo v stik s svojimi uporabniki, tako da jim omogočajo, da povežejo in izključijo okvirne komponente komponent.
 • Predloga. Predloge Bootstrap 4 vsebujejo številne že pripravljene možnosti, kot so gumbi, ki se uporabljajo povsod. Vendar, problem je enostavno rešiti, če razvijalec ni leni in pripravljen porabiti nekaj časa za določitev projekta za sebe.
 • Novost. Bootstrap se drži najnaprednejšega razvoja v svoji industriji. Zaradi tega lahko pride do težav z združljivostjo s starejšimi in zastarelimi različicami brskalnikov.
 • Na koncu se izkaže, da slabosti Bootstrap-a niso tako resne. In bolj se nanašajo na udobje, kot na resnično pomanjkljivost.

  Komponente bootstrap

  Bootstrap ima vse, kar je morda potrebno za razvoj standardnega spletnega projekta. Spustni meniji, gumbi, drsniki, škatle z opozorili (škatle za modele Bootstrap), zavihki, indikatorji zagona, krušne drobtine in še veliko več. Kot smo že omenili, vam Bootstrap omogoča, da omogočite in onemogočite komponente ter izberete tiste, ki jih potrebujete.

  Glavna orodja Bootstrap

 • Mreža - zmožnost nastavitve velikosti nevidnih stolpcev in načrtovanja okrog njih.
 • Predloge so na voljo kot fiksne možnosti in gume.
 • Tipografija - pisave, pisave razreda, ikone.
 • Medij - omogoča upravljanje slik in videoposnetkov.
 • Tabele - orodja za urejanje in upravljanje tabel HTML do dodajanja dinamike(razvrščanje, prenos).
 • Obrazci - razredi, ki so odgovorni za oblikovanje obrazcev in obdelavo dogodkov, povezanih z njimi.
 • Navigacija - zavihki, meniji, navigacijske plošče in drugo.
 • Alerti - opozorila za vse dogodke na spletnem mestu se imenujejo tudi okna Modal Bootstrap.
 • Omeniti je treba tudi temo. Čeprav to ni uradna okvirna zmogljivost, pa je velika skupnost v okviru zagonskega traku ustvarila veliko število integralnih tem. To pomeni, da so vsi pripravljeni, obdelani v določeni barvni shemi spletni elementi, potrebni za spletno mesto.

  Kako začeti s programom Bootstrap?

  Uvod v kateri koli okvir ali knjižnico je priporočljivo začeti z obiskom strani razvijalca. Praviloma je nujno oddelek, kot je "Bootstrap - kaj je to". V tem primeru uradna stran getbootstrap.com vsebuje odličen začetek. Dober razvijalec ne bo imel težav pri branju dokumentacije v angleščini, za druge pa obstaja uradni ruski prevod. Po strani razvijalca bodite pozorni na skupnost Bootstrap. V 90% primerov so drugi uporabniki že naleteli na težavo in se odločili. Nazadnje, glede na priljubljenost okvirja, ima veliko število vodnikov: tako video kot spletna mesta za tečaje. Kompleksnost programa Bootstrap je srednje velika. Njeno obvladovanje zahteva branje dokumentacije, najpomembnejše pa je praksa. Razvoj poteka zelo hitro, zahvaljujoč podrobni pomoči na strani razvijalca.

  Sorodne publikacije