Kako spremeniti naslov MAC na računalniku z operacijskim sistemom Windows in mobilni napravi Android?

Domneva se, da je tako imenovani naslov MAC računalnika ali mobilne naprave, ki se na neki točki povezuje z internetom, edinstvena značilnost katerega koli omrežnega vmesnika in se ne more spreminjati zgolj iz tehničnih razlogov. Kljub temu je včasih potrebna sprememba. O tem, kako spremeniti naslov MAC računalnika ali mobilne naprave, z uporabo nekaterih načinov programske opreme in bo šel še dlje. Najprej pa si poglejmo, kaj je morda potrebno za takšne ukrepe in ali je to načeloma mogoče.

Zakaj moram spremeniti naslov MAC in ga lahko spremenim?

Najpogostejše situacije, v katerih je treba spremeniti ta parameter, so tiste, pri katerih ponudnik internetnih storitev, ki zagotavlja povezavo z internetom ali LAN, opravi zadevo po naslovu MAC vsakega posameznega terminala. Preprosto povedano, če se odločite za zamenjavo računalnika, na primer z novejšim modelom, ki ima nameščeno popolnoma drugačno opremo, bo to morda potrebno, ker ima omrežna kartica, ki deluje kot povezovalec, popolnoma drugačen ID. Naslov MAC katere koli omrežne kartice je, kot da bi se "zašil" v napravi in ​​predstavlja edinstveno kombinacijo, ki nikoli in nikoli več, podobno kot v IP. Takšen uveljavljeni parameter brez uporabe posebnih sredstev v obliki programerjev se ne bo spremenil. Ampak tukaj je, kako določiti vrednost tega parametra, ki sodeluje pri povezovanju računalniškega terminala ali mobilne napravePonudnik storitev, lahko, in precej preproste metode.


Kako spremeniti naslov MAC računalnika z operacijskim sistemom Windows prek nastavitev omrežne kartice?

Najprej morate upoštevati, da mora uporabnik poznati točen naslov, ki bo nastavljen v sistemskih nastavitvah. Šestnajstiški sistem številk se uporablja za sklicevanje nanj. Začni vnašati nove parametre iz vrednosti v obliki "0" in uporabiti dodatne dvopičje ni potrebno, in končni naslovi morajo biti le številke 2 in 6, ali črke A in E v angleški razporeditvi tipkovnice. Brez upoštevanja teh pogojev ne morete niti poskusiti nastaviti želenih parametrov. Zdaj, o tem, kako spremeniti naslov MAC na različnih vrstah naprav, si oglejmo podrobnosti. Načeloma lahko v vseh operacijskih sistemih Windows dostopate do sprememb nastavitev omrežne kartice prek lastnosti aktivnih omrežnih povezav v ustreznem razdelku na nadzorni plošči. Vendar je veliko lažje takoj poklicati upravitelja naprav (devmgmt.msc iz menija Run) in pojdite na lastnosti omrežne kartice, ki jih želite spremeniti. Kako spremeniti MAC naslov v teh nastavitvah?


Na zavihku Napredne možnosti na seznamu najdete postavko "Omrežni naslov" (Omrežni naslov) in v polje v zgornjem desnem kotu vnesite želeno kombinacijo, sestavljeno iz dvanajstih znakov, vključno s številkami in črkami. Potem morate shraniti spremembe in izvesti ali deaktivirati sam adapter z naknadnim ponovnim vključevanjem ali običajnim ponovnim zagonomračunalnik

Spreminjanje nastavitev registra

Če govorite o tem, kako spremeniti naslov MAC z vsemi viri, ki so na voljo v operacijskem sistemu, ne morete obiti in uporabiti parametrov registra. Ta tehnika izgleda nekoliko bolj zapleteno, vendar deluje manj učinkovito kot prejšnja. Poleg tega je ta metoda morda edina sprejemljiva, če sprememba naslova MAC v lastnostih adapterja ni mogoča ali pa taka postavka ne obstaja. Če želite izvesti potrebna dejanja, morate poklicati urejevalnika registra (regedit), v veji HKLM pa poiščite mapo z imenom {4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.
Tukaj je potrebno natančno vnesti v imenik, ki vsebuje parametre adapterja, za katerega želite spremeniti naslov (določiti njegov tip s ključem DriverDesc), v oknu v desno skozi PCM ustvariti nov parameter parametra z imenom NetworkAddress z dvojnim klikom pojdite v urejanje in nastavite želeno vrednost brez dvopičja. Ko končate postopek, znova zaženite računalnik.

Kako spremeniti naslov MAC na Androidu?

V zvezi z mobilnimi sistemi, na primer, upoštevajte naprave, ki uporabljajo operacijski sistem Android. Če želite spremeniti naslov, se morate najprej prijaviti v inženirski meni naprave, s posebnimi kombinacijami dostopa ali programi drugih proizvajalcev, kot sta MTK Engineering Mode ali MobileUncle Tools (mora biti omogočen način razvijalca). Za udobje si oglejte, kako spremenite naslov MAC s prvo aplikacijo.
V nastavitve mora iti, izberite razdelek Povezave in pojdite na W-Fi, kjeruporabite razdelek NVRAM. Za dostop do naslova morate izpolniti naslednja polja:
 • addr (h, byte) - 4;
 • dolžina (bajt) - 6.
 • Nato vrednost (h) vrstica prikaže želeni naslov, ki ga lahko izbrišete in napišete, nato pa shranite (Write).

  Zunanja programska oprema

  Nazadnje, da ne bi sodelovali pri neodvisnih iskanjih potrebnih parametrov v sistemih Windows, je najlažje uporabiti majhen pripomoček, imenovan Technitium MAC Address Changer, v katerem preprosto izberete želeno napravo, nastavite nov naslov in pritisnite gumb za spremembo. (Spremeni zdaj!), Po katerem se bo prvotni parameter samodejno zamenjal in na podlagi povratnih informacij strokovnjakov tudi brez potrebe po ponovnem zagonu sistema.
  In kot je jasno, je takšna tehnika najpreprostejša. Kot je za mobilne sisteme, poleg razvijalskega načina, boste morda potrebovali root-pravice, ki jih v najenostavnejšem primeru lahko pridobite z namestitvijo posebnega Kingo Root gonilnika.

  Sorodne publikacije