Iskalni strežnik: kaj je to, seznam, prednosti in slabosti

Iskalniki pomagajo uporabnikom interneta najti prave informacije. V iskalno polje oseba vnese svojo poizvedbo: ključna beseda za iskanje ali zbirka ključnih besed. In izbere s seznama želeno mesto, ki najbolje odraža bistvo danega vprašanja iskalniku. Internetni iskalniki so priročni in moderni.

Pregled iskalnika

Iskalnik obdeluje na stotine gigabajtov informacij in uporabniku zagotovi potrebna mesta v priročnem formatu za seznam najdenih strani. Ta seznam lahko vsebuje več sto tisoč strani, kjer se te besede pojavijo. Iz tega lahko že najdete prave informacije, včasih je lahko problematična. Včasih boste takoj našli pravo mesto z ustreznimi informacijami.


Iskalni strežnik AltaVista je najbolj neveden iskalnik v Runetu. Bilo je priljubljeno v angleško govorečem občinstvu, ko je Microsoft predstavil Vista. Ima samo petsto petdeset milijonov strani. Štiri milijone člankov iz 15.000 novičarskih skupin znotraj agregatorja Uzenete. Lahko iščete slike in druge medijske datoteke, vrste videoposnetkov in zvokov. Dobava slik poteka v nekoliko neprijetni obliki. Prikazane so z opisom velikosti, ko miško premikate po sliki. Open Directory Project - Ta storitev se nanaša na imenik kot na iskalnike. Vendar pa se z njim išče samo s kvalitativnimi viri interneta. Delo za udobje uporabnikovzaposluje približno 38 tisoč urednikov, ki vsak dan izberejo mesta za katalog.


Iskalni strežnik WebCrawler je indeksna številka storitve iskanja za približno 16 milijonov indeksiranih materialov. V imeniku projekta je približno 100.000 kategorij, ki jih lahko uporabite za identifikacijo skoraj vsakega mesta. Iskalnik ima splošno zbirko drugih internetnih projektov, imenovanih Excite, vendar je ta projekt specializiran za zabavo prometa, indeksiranje klepetalnic in horoskopov. Lycos - Ta strežnik ima informacije približno 50 milijonov strani. Poizvedujete na iskalni strežnik. Lahko napišete, na primer: "Kako napisati članek za spletno mesto", iskalnik pa bo zagotovil potrebne informacije. Razvrščeni so po pomembnosti za vašo poizvedbo. Med njimi boste našli pravega. Poizvedbe za iskalnik so podane za vsak spodnji iskalnik. HotBot - vsebuje informacije o 55 milijonih strani iz celotnega interneta. Med njimi boste našli potrebne informacije. Za vaše udobje lahko določite zahtevani geo položaj. Na primer, iščete kavarno v določenem mestu in zahtevate posebno zahtevo. Iskalnik išče tudi zvoke, grafike, skripte spletnega mesta in druge nepomembne stvari, ki jih boste morda potrebovali. Strežnik je bil pred kratkim povezan s storitvijo Usenet, iskanje pa lahko poteka tudi tam.

"Google" in "Yahu" - iskanje velikanov

Googlov iskalni strežnik) - za celoten čas dela je bilo indeksiranih že približno 2 milijardi strani, ki jih zanimajo uporabniške vsebine. "Runet" je indeksirana ni slabo, ampak bolje "Yandex""Google" ni postal, ker upošteva individualne posebnosti n jezika, črkovanje in besednjak besed pri iskanju.
Iskalni strežnik Yahoo (Yahoo!) - ima dobro razvito storitev novic, ki se sreča z mediji po vsem svetu. Indeksira približno 3.000.000 povezav. Storitev je precej dobro strukturirana. Je ena prvih na svetu. Vendar pa ni postala tako priljubljena kot Google.

Metasystems

Poleg klasičnih iskalnikov obstajajo metasistemi, ki takoj preiskujejo vse sisteme. Rezultati bodo predstavljeni na primeren način za vas. Storitev "Yandex" - največji v "Runet" in prvi te vrste. Ko se je iskalnik razširil na države CIS, saj upošteva morfologijo jezika. Program Copernic 2001 deluje že zdavnaj in stalno posodablja svojo bazo podatkov iz različnih storitev. Iskanje je lahko po kategorijah ali geodat baze. Izdaja je lahko vezana na območje, s katerega je bila prejeta zahteva.
Obstaja brezplačna in plačana različica storitve, ki že ima več kot štirinajst milijonov ljudi. Strežnik za iskanje uporablja »Google«, »Yandex« in druge.

"Rambler" in "Yandex" - največji imeniki mest

Rambler - ruski strani, ki zagotavlja storitve, da bi našli prave informacije na internetu. Iskalnik je precej mlad, vendar je že pridobil popularnost v Rusiji in SND, predstavlja svoj katalog in zbiralnik novic, ki predstavlja ogromno število spletnih mest v ruskem jeziku. To je največji v CIS, potem ko gre "Yandex", ki ga obide po kakovosti. V "Yandex" dobili dovoljtežko za manj znana mesta. V "Rambler" je registracija brezplačna za vse portale, ki izpolnjujejo pogoje za sprejem projekta v imenik.

Iskanje datotek

"FTP-index". Vsebuje informacije o strežnikih FTP, ki se uporabljajo za shranjevanje in distribucijo informacij. Vendar so informacije v obliki datotek. Filez - omogoča ogled več kot 100 milijonov datotek v iskalniku indeksnih datotek.

Sorodne publikacije