Ni dostopa do bliskovnega pogona (zavrnjen dostop): kako popraviti napako?

Sodobni pogoni USB niso zavarovani zaradi napak zaradi številnih razlogov. Včasih lahko sistem izda sporočila, da ni dostopa do bliskovnega pogona (zavrnjen dostop), čeprav je uporabnik trdno prepričan, da je z napravo vse v redu. Zakaj je takšna situacija in kako se spopasti s tem problemom, preberite naprej.

Obvestilo o sistemu "Ni dostopa do diska. Zavrnjen dostop: vzroki nastanka

Enako takšno napako lahko povzročijo enake težave s programsko opremo, fizične poškodbe pogona ali (slabše) napake pri delovanju mikrokrmilnika, virusi itd.


Običajno je danes običajno dodeliti izmenljivo pomnilniško kartico bliskovnim pogonom. Z njimi je lažje obravnavati. Na vsakem adapterju je posebno stikalo, ki prenese napravo v zaščiten način. Z drugimi besedami, lahko vidite napravo in vse na njej, vendar naredite neke vrste namensko dejanje - ne. Najlažje je izklopiti ključavnico. Še huje je zaradi virusov ali poškodb datotečnega sistema zaradi programskih zrušitev zaradi nenadne zaustavitve računalnika, nepravilne odstranitve pogona iz vrat itd. V tem primeru lahko datotečni sistem pretvorite v RAW format. Zaradi oblikovanja na nizki ravni se bo moral vrniti v prvotno obliko. Vendar praviloma problem ni niti v tem.

Kaj storiti?

Ko piše bliskovni pogon„Zavrnjen dostop“ je treba razumeti kot nekakšno prepoved, ki jo je treba odstraniti. Seveda lahko poskusite narediti le eno dejanje, o katerem bomo razpravljali spodaj. Ampak zagotavljanje dostopa do naprave tudi s pomočjo je nemogoče. Zato je najlažji način za rešitev težave formatiranje pogona. Seveda, če nima za uporabnika kritičnih informacij.


To lahko storite iz standardnega "Raziskovalca", tako da v desnem kliku prikličete pravo možnost.

Autorun virus

Občasno je lahko pojav opozoril, da ni dostopa do bliskovnega pogona (zavrnjen dostop), posledica vpliva virusov. Ena od teh je nevarnost Autorun.inf, ki je pogosto prisotna v nezakonitih distribucijah aplikacij.
Pravzaprav virus sam nadomešča standardno storitev Windows, ki je odgovorna za samodejno prepoznavanje povezanega nosilca medijev in izbiro dejanja. Da bi odpravili učinke svojega vpliva, bo jasno, da bo moral narediti popolno skeniranje sistema. V tem primeru, tudi če uporabljate standardni antivirus, je bolje, da ne uporabljate tehnologije S. M. A. R. T., ki je v večini primerov privzeto vklopljena. Navsezadnje je namenjen skeniranju predmetov, ki so bistveni za sistem, v pospešenem načinu. Zato je bolje uporabiti poglobljeno analizo.
Poleg tega bo najboljši izhod iz te situacije uporaba neodvisnih pripomočkov za diske s skupnim imenom Rescue Disk. Imajo svoj lastni zagonski vmesnik. Začelo se bo prejizvrši ukaze Windows. In to so ti skenerji, ki lahko zaznajo tudi tiste viruse, ki so zelo globoko prodrli v sistem ali poravnali v RAM-u.

Flash. Zavrnjen dostop. Kaj storiti: Sistemski register

Zdaj pa poglejmo najnovejšo metodo za reševanje tega problema. Če sistem nenadoma iz nekega razloga piše, da je zavrnil dostop do bliskovnega pogona, lahko Windows 7 in njegovi podobni sistemi ponudijo kardinalno metodo reševanja problema. To zahteva motnje v sistemskem registru. Dostop do njegovega urejevalnika je mogoč s pomočjo ukaza regedit v ukazni vrstici Run (Win + R).
Skozi vejo HKCU pojdite v razdelek MountPoints2, kjer lahko vidite podmapo lupine, ko kliknete na črko naprave s problemom. Po vsej verjetnosti datoteka, ki ustreza samodejnemu zagonu, ni vidna v desnem oknu. Zato odstranite razdelek Shell in nato poskusimo odpreti pogon. Če je bila na njej prisotna izvirna zagonska datoteka, je morda skrita. Skrite predmete prikažemo v Raziskovalcu in spremenimo atribute. Potem gre vse gladko. Bodite pozorni! To velja samo za naprave za samodejni zagon, za katere se datoteka nahaja neposredno na njih. V splošnem lahko poskusite odstraniti šifriranje diska ali se celo prijavite v upravitelja naprav, odstranite krmilnik USB (ne gonilnikov, in sicer naprave). Nato jo boste morali znova namestiti, ko boste ponovno zagnali sistem, z uporabo te sistemske baze podatkov in samo z gonilnikompreneseno s strani proizvajalca. Z vnovičnim zagonom gonilnika gonilnika lahko znova zaženete še lažje. Določila bo vrsto naprave, prenesla najnovejši gonilnik in ga vključila v sistem brez zunanje udeležbe.

Nasveti na koncu

Toda v najenostavnejšem primeru, ko sistem opozori, da ni dostopa do bliskovnega pogona iz neznanega razloga (zavrnjen dostop), se lahko uporabi tudi običajno oblikovanje. Če seveda Windows vidi pogon in nima za uporabnika kritičnih informacij. V vseh drugih primerih je treba temeljito raziskati naravo okvare. In brez potrebe po sistemskem registru je bolje, da se ne dotikajte.

Sorodne publikacije