Mnenja o televizorjih Samsung: funkcije, najboljši modeli. Primerjava s konkurenti

V tej vadnici bodo zajete tehnične specifikacije, seznami integriranih sprejemnikov in pregledi na televizorjih Samsung. Poleg tega bo zagotovljen tipičen seznam komunikacij takšne naprave in določen je cilj vsakega takšnega vhoda ali brezžičnega vmesnika. Povezava in uglaševanje televizorja sta tudi opisana.

Distribucija televizorjev Samsung po tržnih segmentih

Sodobni modeli televizorjev Samsung so razdeljeni na naslednji način:
 • Začetne rešitve vključujejo televizorje z diagonalo manj kot 30 ". V tem primeru so tehnične specifikacije skromne, vendar in cena je res minimalna, ločljivost zaslona je 1366x768, kar pomeni, da se slika oddaja v HD formatu, programska oprema pa izvaja samo osnovne in najbolj iskane funkcije, vendar o Android OS in Smart TV, v tem primeru jezik ne more biti
 • Za proizvode srednjega razreda V primeru televizorjev z diagonalo od 32 do 49 palcev. V tem primeru se ločljivost slike poveča na 1080 slikovnih pik. V večini primerov obstaja podpora za tako pomembne in zelo iskane funkcije programske opreme, kot je Smart TV, in celo v nekaterih primerih obstaja podpora operacijski sistem Android.

 • Televizorji Premium imajo trenutno diagonalo več kot 50 palcev. Njihova ključna razlika od prejšnjega razreda naprav je matrika zaslona. Že jo ima4K in je izdelana v skladu s tehnologijo kvantnih pik. Vsi prejšnji izdelki so opremljeni z IPS matricami ali celo s TN + filmom. Zaradi te pomembne značilnosti je kakovost slik pri takšnih bonusnih odločitvah veliko boljša.
 • Poleg zgoraj navedenega je treba opozoriti, da obstajajo nekateri najnovejši modeli televizorjev Samsung, v katerih je zaslon zložen. Čeprav takšna konstruktivna rešitev ni bila široko razširjena, vendar z veliko verjetnostjo, je mogoče ugotoviti, da je južnokorejski televizijski ustvarjalec predčasno.

  Seznam nizov

  Paket v tem primeru je značilen, vključuje naslednje:
 • TV in stojalo zanj.
 • Priročnik za televizijo Samsung in priročnik za uporabo sta celotna zbirka dokumentacije.
 • Napajalni kabel.
 • Nadzorna plošča in seveda niz baterij.
 • Pri televizorjih, ki omogočajo 3D, izdelek vključuje tudi dva para posebnih očal. Nekateri najdražji izdelki proizvajalca so opremljeni z različnimi komunikacijskimi žicami.

  Brezžične metode povezovanja

  Odličen nabor brezžičnih načinov prenosa informacij se lahko pohvali z napravami povprečnih in premijskih ravni tega proizvajalca. Recenzije o televizorjih Samsung so prava potrditev. Glavni vmesnik v tem primeru je Wi-Fi. Omogoča izmenjavo podatkov in informacij z računalniškim omrežjem. Drugi brezžični način povezovanja je Bluetooth. Njegov glavni namen jepovezovanje zunanjega zvočnika (na primer slušalke).

  Komplet žičnih vmesnikov

  Pregledi televizorjev Samsung zagotavljajo tudi odličen nabor žičnih povezav. Ponavadi ima naslednjega proizvajalca:
 • standardni antenski priključek, iz katerega se signal vnaša v vse vgrajene sprejemnike in sprejemnike.
 • Za organizacijo žične povezave z računalniškim omrežjem so taki izdelki opremljeni z vrati RJ-45.
 • Vrata HDMI omogočajo oddajanje slike in zvoka iz različnih zunanjih naprav (kot so računalnik, prenosni računalnik ali celo DVD predvajalnik).
 • Še en pomemben način za povezavo so vrata USB. V njih lahko namestite katerikoli bliskovni pogon in na zaslonu prikažete informacije. Lahko je fotografija, videoposnetek ali glasba.
 • Možna alternativa priključkom HDMI je priključek SCART ali RCA. Z njihovo pomočjo lahko oddaja signal iz satelitskih modulov, ki so trenutno zastareli.
 • Specifikacije zaslona

  Kakovost slike je moč televizorjev tega proizvajalca. In trdna osnova za to je stalna inovacija tega južnokorejskega proizvajalca. Gostota slikovnih pik se poveča, nato se uporabi nova vrsta matrike, nato se ustvarijo ukrivljeni zasloni, ki omogočajo, da se ta naprava spremeni v popolno I-MAX kino. Toda takšne inovacije vodijo k višjim stroškom rešitev. Najcenejši izdelki pod to blagovno znamko z diagonalami manj kot 28 "so opremljeni z LCD matriko in imajo HD ali celo FullHD ločljivost.Dražji TB povprečne velikosti z velikostjo zaslona od 32 do 49 palcev so opremljeni s podobno matrico, vendar bo dovoljenje nujno samo FullHD. Opozoriti je treba, da je v tem razredu naprav že mogoče izpolniti matrike, izdelane na tehnologiji, ki temelji na kvantnih pik in ima ločljivost 4K. Zato morate pred nakupom natančno preučiti specifikacije za kupljeni televizor Samsung. 40 palcev je najmanjša dolžina diagonale takega TB. Premium televizorji z diagonalo več kot 50 palcev imajo ločljivost 4K, matrika v njih pa že temelji na kvantnih pik.

  Sistem zvočnikov

  Samsungovi LCD televizorji imajo standardni integrirani zvočniški sistem, ki je običajno sestavljen iz 2 zvočnikov, vsak z močjo 20 W. Konstruktivna rešitev je dovolj za udobno gledanje vsakega televizijskega programa, če pa želite domači kino spremeniti v televizor, lahko priključite zunanji zvočni sistem z vmesnikom SAB in povečanim številom zvočnikov. Odlomki, izdani pod to blagovno znamko


  Specifikacije porabe energije

  Samsungovi televizorji LCD so razredi "A" in celo "A +" za porabo energije. Na primer, 40-palčni televizor v načinu največje porabe porabi le 95 vatov. Za primerjavo: njegovi predhodniki na osnovi elektronskih cevi s skoraj 2-krat manjdiagonalno porabi približno 150-170 vatov. Po drugi strani pa 78-palčni televizor porabi približno 240 vatov.

  Seznam integriranih sprejemnikov

  Velik nabor vgrajenih sprejemnikov se lahko pohvali z najboljšimi televizorji Samsung. "Ta seznam vključuje naslednje:
 • Analogni tuner, ki podpira vse možne kanale števcev in decimetrov.
 • Dva digitalna sprejemnika, od katerih je eden DVB-T, ki lahko sprejema digitalni prenos prve generacije, drugi pa DVB-T2, drugi pa
 • Tudi takšne naprave imajo vgrajen digitalni kabelski sprejemnik. DVB-C omogoča predvajanje kabelskih televizijskih kanalov.
 • U Nekateri najdražji televizorji tega proizvajalca imajo vgrajene satelitske sprejemnike. Ta inženirska rešitev vam omogoča predvajanje satelitskega signala brez dodatnih stroškov.
 • Nadzorna plošča in vse, kar je z njo povezano. Na daljinskem upravljalniku je komplet baterij in ima gumbe za upravljanje televizorja:
 • Digitalni gumbi za izbiro kanala.
 • Navigacijski gumbi, ki omogočajo prehod med sosednjimi kanali za povečanje ali zmanjšanje glasnosti naprave, kot tudi premikanje med elementi menija.
 • Ločeno je treba navesti vključitev in izbiro vira signala.
 • Poleg tega obstajajo funkcijske tipke, katerih imenovanje se razlikuje glede na odprto postavko menija.
 • U.V večini primerov, daljinski za TV "Samsung" je dokaj preprosta naprava, da se ukvarjajo z algoritmom njegovega dela ni preveč težko.

  Programska oprema

  Samsung TV lahko deluje pod nadzorom različnih kontrolnikov programske opreme sistema. Značilnosti najbolj dostopnih naprav kažejo, da imajo vgrajeno lupino z minimalnimi funkcionalnostmi. Omogoča vam izvajanje funkcij TB kot multimedijskega centra. Naprave srednje in premijske ravni najpogosteje delujejo pod operacijskimi sistemi "Tizen" (lasten razvoj južnokorejskega podjetja, ki žal ni bilo široko porazdeljeno in doslej znano "Android". Tudi pri takšnih rešitvah se izvaja podpora "Smart TV".

  Postopek namestitve

  Zdaj pa poglejmo način, kako nastaviti Samsung TV. To je podrobno opisano v navodilih za uporabo te naprave in vključuje naslednje korake:
 • Izvlecite iz embalaže naprave, razstavite transportne dodatke.
 • Namestite podpornik ali televizor na steno, odvisno od izbranega načina vgradnje.
 • Priključitev napajalnega kabla in TV-kabla.
 • Napajalno napetost s pritiskom na gumb "Pair".
 • Pojdite v meni TV in poiščite vse razpoložljive TV-kanale v samodejnem načinu. Shranite rezultate.
 • Ravno tako kratek algoritem nastavitve vključuje tipično Samsung TV navodila. Za uporabo istih drugih funkcij televizorja je potreben napredeknastavitev in takšna operacija ni tako preprosta za izvedbo.

  Stroški

  Ključni dejavnik, ki poveča ali zmanjša ceno tega ali tistega Samsung televizorja, je diagonala zaslona. Začetni razred velikosti 19 palcev je zdaj mogoče kupiti za 8500-9000 rubljev. Najdražji predstavnik tega razreda z velikostjo zaslona 28 palcev bo že stala 14.000 rubljev. Tehnične specifikacije so skoraj enake. Najbolj dostopni izdelki srednjega razreda so televizorji z diagonalo 32 palcev. Lahko jih kupite za 16.000 rubljev. V tem primeru je že potrebna podpora za Smart TV. Najdražji predstavniki srednjega razreda z diagonalo 49 palcev strošek 30.000 rubljev. Najbolj dostopni predstavniki premium segmenta že s 4K ločljivostjo, matrika na kvantnih pik in zakrivljenega zaslona so ocenjeni na najmanj 70000 rubljev. Velikost diagonale v tem primeru je 55 palcev.

  Ocene, primerjave s konkurenti

  Kot je bilo že omenjeno, ima večina lastnikov takšnih naprav naslednje prednosti:
 • Visoka kakovost in brezhibna zanesljivost.
 • Odlična funkcionalnost.
 • Smotrna poraba energije.
 • Tudi algoritem za nastavitev televizorja Samsung ni tako zapleten, da ga lahko praktično vsakdo počne. Kljub temu pa samo v izdelkih, izdelanih pod to blagovno znamko: visoki stroški. Na primer, 40-palčni "Samsung" TV bo stala približno 25.000 rubljev. Po drugi strani pa bodo njegovi neposredni konkurenti v osebi "Philips" ali LG uspeli3000-4000 rubljev je ceneje. Hkrati pa bodo njihove značilnosti slabše. To je večja poraba energije in ne kakovost slike (zaslon na kvantnih pikah se še vedno razkriva). Zato so televizorji tega južnokorejskega proizvajalca resnično brez konkurence.

  Rezultati

  Samsung TV-pregledi prikazujejo njihove najboljše tehnične lastnosti, izjemno kakovost in odvečno funkcionalnost. Kljub temu pa imajo samo enega - to je visok strošek. Čeprav nekateri strokovnjaki menijo, da je to preplačilo za blagovno znamko, pa je pravzaprav takšna razlika v ceni posledica višje kakovosti kupljenih izdelkov. Zato so izdelki tega južnokorejskega proizvajalca vodilni položaj v tem razredu naprav.

  Sorodne publikacije