Vlookup Excel: Kako uporabljati (Primeri)

Funkcija Vlookup Excel v ruskem jeziku je napisana kot BDV. Uporabi iskanje določene vrednosti med določenim nizom vrednosti, podanimi v enem stolpcu.

Potreba po VVR

Potreba po uporabi funkcije nastane pri primerjanju podatkov in iskanju zadnje, ki se nahaja v drugi tabeli, če želite dodati informacije iz ene tabele v drugo, tako da jih izberete za zahtevano merilo. V tem članku bo prikazano, kako uporabljati Vlookup v Excelu.

Sintaksa funkcije

Funkcija Vlookup Excel = VVP v ruskem jeziku. Sintaksa te funkcije je naslednja:
 • VVR (vrednost_adresa_ za iskanje, iskanje table_with_example, number_number, [true_law]).
 • S funkcijo BD se iščejo vrednosti v skrajnem levem stolpcu tabele in vrnejo vrednosti celice v tem stolpcu v isti vrstici.


  Z uporabo te funkcije so izbrane vrednosti, ki so prikazane v izhodni tabeli, in podano število stolpca določa vrednost, ki jo želite vstaviti v drugo tabelo. Iskanje se izvede z vrednostjo, določeno za iskanje, nato pa se prenese iz stolpca, ki je določen za prenos (številska številka).

  Kako uporabljati VVR

  Kako uporabljati Vlookup v Excelu na podlagi zgornje sintakse? Razmislite o primeru, ko smo navedli ime, datum zaposlitve in oddelke, v katerih zaposleni delajo v tabeli.Predpostavimo, da moramo določiti vrednost datuma sprejema iz ene tabele v drugo. V primeru, da so vrednosti malo, lahko to storite ročno.


  Če pa je priimkov veliko, so razporejene v različnih tabelah v kaotičnem vrstnem redu, število priimkov ni isto in poleg tega se nahajajo na različnih listih preglednice, potem je naloga veliko bolj zapletena. Ali drug primer Vlookup v Excelu je cenik, ki določa cene določenih izdelkov, in obstaja tabela, v kateri želite povleči te cene, da bi ubili število prodanega blaga, da bi samodejno izračunali promet na dan.
  Funkcija Vlookup (VVP) išče vrednost, uporabljeno za iskanje v levem stolpcu dane tabele, pri čemer se navigacija odvija od zgoraj navzdol. Predpostavimo, da je v tem primeru uporaba Vlookup v Excelu iskanje izdelkov, združenih pod splošnim imenom "Krma za mačke". Privzeto je stolpec tabele s ceniki "Ime izdelka" razvrščen po naraščajočem. Oblika tega stolpca v obeh tabelah mora biti enaka. Kliknite na celico tabele izračuna prometa, v katero bo vstavljena cena na ceniku. V orodni vrstici kliknite ikono fx in izberite funkcijo BD, ki jo lahko najdete v iskanju, kot tudi brskate po kategoriji »Povezave in nizi«. Po potrditvi izbire funkcije se prikaže pogovorno okno, v katerem želite nastaviti vrednost:
 • začetna vrednost - označite celico, v katero bo dodana cena želenega izdelka;
 • tabela -določite obseg tabele cenikov v celoti;
 • številka stolpca označuje številko stolpca v tabeli "Cenik";
 • intervalni prikaz - označuje "KRVO" (to je povprečnemu uporabniku nekoliko nejasno, saj "MOBILE" prikazuje natančno vrednost in "TRUE" je približna).
 • Vnesene vrednosti potrdimo, zato dobimo izračun. V tem primeru smo razpravljali o nekaterih uporabah Vlookup-a v Excelu.

  Izboljšanje vnosa

  Predpostavimo, da nismo imeli dveh tabel, ampak veliko tabel. Da bi našli tabelo, ki jo je treba dodeliti, je v tem primeru potrebno porabiti nekaj časa. Za lažje delo lahko neposredno vnesete določene tabele, ko jih vnesete, in uporabite kontekstni meni, da podate ime razpona, ki ga nato uporabite v formuli, namesto da določite obseg tabele. Tako smo pregledali osnovne pogoje za uporabo Vlookup v Excelu.

  Napaka # N /A (# N /A) Vlookup

  Če ta funkcija ne najde zahtevane vrednosti v celici, v katero naj se vnese, vnesite # N /A (ali # N /A, če je angleška različica).
  Da bi preprečili, da bi se ta napis pojavil, to pomeni, da pustite celico prazno, če ni prisotna zahtevana vrednost, bo Excel predstavljen v različici 2007 = IF (ORD (; Letter1 ;; številka stolpca; resnica = 1 ali ne = 0)); ""; VVR (kopiraj enako kot v prejšnjem oklepaju))) Od leta 2007 lahko to formulo poenostavimo = IFERROR (ВВР (določimo enako kot v prejšnji formuli); "")

  BD z več pogoji

  Če morate iskativ skladu z več zahtevami, je treba ustvariti pogoje za iskanje operacijo, dodamo stolpec, ki bo nadaljnje združene stolpce s podatki, bo iskal. To nam bo omogočilo, da dobimo en stolpec, ki ga potrebujemo, v katerem lahko uporabimo formulo na enak način, kot je opisano zgoraj.
  Na primer, imamo dobavitelje, ki dobavljajo različne materiale. Dobavitelji so prikazani v prvem stolpcu, blago pa je v drugem. Če iščemo le dobavitelje, ne moremo pasti na izdelek; tudi če preuredite stolpce stolpca, bo uporabnik padel na ta izdelek, vendar drugega dobavitelja. Zato združite ta dva stolpca s simbolom & amp;: = B2 & C2. Posledično bo stolpec postavljen v stolpec A (če je bila ta formula vnesena v A2 in nato podaljšana), kar se bo iskalo podobno kot prejšnje.

  Kako Vlookup deluje v Excelu pri vstavljanju vrednosti, ne da bi se povezal s tabelo?

  Ko se zahtevajo vse formule v knjigi, je naslednjič, ko jo odprete, privzeto ponovno izračunati te formule. Ne brez izjeme je uporaba funkcije VPR. Predpostavimo, da imamo podatke v prvotni spremembi tabele, nato pa se podatki v tabeli, ki je uporabljala funkcijo VLOOKUP, samodejno spremenijo in ne potrebujemo jih iz kakršnega koli razloga. V tem primeru morate po uporabi funkcije kopirati vrednosti in jih prilepiti z uporabo posebnega vložka, tako da izberete "Vstavi" - "Vrednost" menija "Posebna vstavka". Rezultat je tabelaVstavi samo vrednosti brez formul.

  Pisanje Vlookupa

  Z uporabo VBA lahko Vlookup v Excelu ustvari največ ali, natančneje, naredi makro, ki bo podoben BD-ju, vendar bo zasnovan za izvajanje določenih nalog za določenega uporabnika. Na primer, za primerjavo je potrebna dvojna kontrola, saj so nekatere primerjave bolj resne kot druge. Če VVD išče le levi stolpec, lahko ustvarite makro, ki bo uporabljen za iskanje v stolpcu natančne določitve, ko je osnovno iskanje uspešno.
  Dovoljena je uporaba VBA in zamenjava funkcije VPR. Na primer, obstaja tabela, ki navaja število ljudi in njihovo plačo, ki je potekala v fazah. Želimo izločiti plačo enega od zaposlenih. V ta namen napišemo naslednji makro: Sub VLookupFunctionDemo () Dim d1 kot dvojno d1 = Application.WorksheetFunction. Pod

  V zaključku

  V tem članku je bilo vprašanje: "Kako uporabljati Vlookup v Excelu?" Uporaba te funkcije lahko močno izboljša življenje uporabnikov, ki iščejo podatke iz različnih tabel in se ukvarjajo s primerjavo različnih informacij. Uporaba BD-ja je uporabna za tiste uporabnike, ki informacije dodajajo iz ene tabele v drugo z iskanjem po danem kriteriju. V nekaterih primerih funkcije morda ne bodo zadostovale, nato pa lahko uporabniki VBA razreda ustvarijo makre, ki razširjajo funkcionalnost Vlookup.

  Sorodne publikacije