Dostop do oddaljenega namizja: Kaj je program in kako se ga znebite?

Zdi se, da bi moral biti dostop do oddaljenega namizja, ki temelji na prevodu njegovega imena, univerzalno sredstvo za dostop do oddaljenega namizja "(prvotno je bil zasnovan), vendar je trenutno zlonamerna programska oprema. Dejstvo, da bo ta program in kako se ga znebiti, bo še naprej v celoti povedano.

Dostop do oddaljenega namizja: Kaj je to?

Na splošno velja, da je bil ta aplet zelo zanimiv razvoj, ki naj bi omogočal dostop do osebnega računalnika iz katere koli druge naprave in kjerkoli na svetu. Vsaj na začetku je bilo vse povsem enako (od tod ime VuuPC z dostopom do oddaljenega namizja).


Žal pa je nekaj šlo narobe in aplikacija se je spremenila v orodje, ki odpira dostop do uporabnikovega računalnika za zlonamerne uporabnike, vendar v običajnem pomenu ni virus. V tem primeru glavni problem ne zadeva niti glavnega dostopa do sistema. Pravzaprav lahko napadalec z orodjem za oddaljeni spletni dostop sledi vse dejavnosti na internetu, prebere korespondenco na istih družabnih omrežjih in celo ukrade osebne podatke v obliki gesel za bančne kartice. Zato je treba iz tega programa, na prvi znaki njegove prisotnosti v sistemu, je treba takoj znebiti. Ampak kako?

Uvodne informacije o odstranitvi

Zdi se, da ne bi smelo biti težav z odstranitvijo. VuuPC za dostop do oddaljenega namizja je na seznamu nameščenih programov, imenikuse prikaže v mapi Programske datoteke, vendar odstranitev ni možna. Zakaj?


Ampak samo zato, ker ima vgrajeno zaščito pred odstranitvijo. Zato morate najprej zagnati operacijski sistem v varnem načinu. Program se lahko izgubi le v takšni možnosti.

Kako odstraniti dostop z oddaljenim namizjem po standardni metodi?

Zdaj neposredno o brisanju. Takoj opazite, da skeniranje z antivirusnimi in anti-oglaševalskimi programi ne bo storilo ničesar, ker je sama aplikacija uradna, ima digitalni podpis in potrdilo. Zato se na take instrumente ne moremo zanašati. Delati morate sami. Najprej se obrnite na Upravitelja opravil in prisilite aplikacijo, da dokonča postopek. Po tem morate odpreti meni za zagon sistema in odstraniti želeni element. V operacijskem sistemu Windows pod deseto različico je ustrezni zavihek v konfiguratorju, ki ga kliče ukaz msconfig v ukazni vrstici Run, v deseti pa se nahaja neposredno v upravitelju opravil.
Torej je kratko o dostopu do oddaljenega namizja. Kaj je to in kakšne ukrepe je treba najprej narediti, so ugotovili. Zdaj pa pojdimo z odstranitvijo. Ne bi smelo biti težko. Pojdimo na razdelek programov in komponent iz "Nadzorne plošče", v seznamu najdemo določeno aplikacijo in jo izbrišemo po standardni metodi.
Uporabite lahko tudi lastno programsko opremo, ki jo najdete v mapi, ki se nahaja v meniju »Start« ali v mapi »Start«.Podoben imenik v Raziskovalcu.

Iskanje in odstranjevanje ostankov

Toda niti prva niti druga metoda popolnoma izključujeta program. In v prisotnosti ostankov skozi čas se lahko ponovno aktivira.
Najprej se morate znebiti registrskih ključev, tako da pokličete urejevalnika z ukazom regedit in od VuuPC zahtevate vrednost, in ne z imenom programčka za dostop z oddaljenim namizjem. Kaj je to v smislu posledic? Če nastavite ime za iskanje na prvotno ime, lahko nenamerno poiščete in odstranite izvirno storitev Windows, samo za namen oddaljenega dostopa do namizja. " Lahko se premikate iz enega rezultata v drugega s pritiskom na gumb "Najdi naslednje" ali tipko F3. Po tem se morate znebiti imenika programa v "Raziskovalcu". Kot smo že omenili, je v mapi Program Files in se imenuje VuuPC. V vsakem primeru lahko iskanje uporabite tako, da v nizu vnesete isto vrednost kot v registru in izbrišete vse elemente, če jih najdete. In šele potem je treba v celoti ponovno zagnati računalniški sistem. Domneva se, da tak postopek odpravlja uporabnika iz te nezaželene uporabnosti v 99 odstotkih primerov od 100. En odstotek zapusti register. Po ponovnem zagonu je priporočljivo zagnati nekaj orodij za optimiziranje registra, kot je RegCleaner, da odstranite vse zastarele ali prazne ključe, vključno s tistimi, ki so povezani z aplikacijo za odstranitev.

Uporaba obnove z ozko pasovno širino

Še en pogled na odstranitev dostopa do oddaljenega namizja. Kaj je ta rešitev? To je metoda, ki omogočaveliko lažje ukrepati, da bi se znebili te grožnje. In sestoji iz uporabe posebnega razpršilnika. Za primer razmislite o namestitvenem programu iObit Uninstaller.
Njegov seznam aplikacij je skoraj enak kot program programov in komponent sistema Windows. Najdemo želeno aplikacijo, pritisnemo gumb v obliki smeti, izbrišemo programček, aktiviramo zmogljivo skeniranje in se znebimo vseh najdenih ostankov.
Opomba: Za optimalen učinek pri odstranjevanju ostankov je priporočljivo, da določite predmet, ki uničuje datoteko.

Namesto povzetka

To je vse o dostopu do oddaljenega namizja. Kakšna je grožnja, pa tudi predlagane rešitve za njeno nevtralizacijo, se zdi, da so mnogi postali jasni. Kot za izbiro metode za odpravo grožnje, ki je najbolje uporabiti uninstallers, namesto da se ukvarjajo z ročnimi postopki. Njihova uporaba zagotavlja 100% jamstvo za odstranitev programa iz uporabnikovega računalnika (lahko se celo znebite vgrajenih sistemskih aplikacij, ki jih običajnih metod ni mogoče odstraniti).

Sorodne publikacije