Kaj storiti, če miš zaostaja? Možni vzroki in načini reševanja problema

Torej, iz nekega razloga, je miška prenehala delovati: ni odgovora na pritiskanje gumbov, računalnik se ne odziva na lasersko gibanje ali pa pomikanje miške ne deluje. Kaj storiti, če miš zaostaja? V tem članku bomo analizirali vse probleme, ki lahko povzročijo težave v sistemu, rešili bomo glavne probleme.

Ni potrebnih gonilnikov

Nova miška, ki je pravkar povezana z računalnikom, najpogosteje ne deluje. Najverjetneje je to posledica dejstva, da nimate nameščenega gonilnika za delo z njim. Dejstvo je, da daleč niso vsi sodobni proizvajalci integrirali gonilnike za miške, pogoni z nameščenimi gonilniki pa že dolgo nihče ni v paketu z novimi napravami.
Torej boste morali sami prenesti gonilnik. Če želite to narediti, boste morali obrniti miško in izvedeti ime svojega modela, po tem v katerem koli iskalniku, vnesite model in poiščite vse potrebne gonilnike za to. Ko namestite gonilnike, znova zaženite računalnik in nato znova namestite miško. Če ta metoda ne deluje, težava ni v gonilnikih. Gremo še dlje.


Napaka

Pogosto obstajajo primeri zakonske zveze, ki so kupili samo miško. Na primer, laser morda sploh ne bo deloval (ne zasveti) ali pa bodo kontakti na gumbih izginili, miška pa se ne bo odzvala na klike. V tem primeru lahko pomaga samo servisni center v trgovini, kjer ste kupili izdelek. Garancija vam bo pomagala hitro zamenjati okvarjeno miško z novo.Miška lahko prav tako preneha delovati - vsaka priključena naprava ima svoje poslabšanje. Če ste dolgo delali z isto miško, ste nenadoma ugotovili, da je prenehala delovati, vendar sem prepričan, da je računalnik v redu, najlažji način za preverjanje delovanja miške je, da ga povežete z drugim računalnikom. Če ne bo deloval na njem, se bo naredil nič drugega kot nov nakup.


USB vtičnica ne deluje

Konflikt pri delu s katerimkoli pazduho lahko povzroči tudi napake v samem računalniku. Na primer, priključek USB, na katerega je priključena miška, lahko ne uspe.
Diagnoza tega problema je čim bolj preprosta - v računalniku je verjetno še nekaj USB vrat. Povežite miško z enim od njih in preverite delo.

Miš deluje, vendar zaostaja

Miško je lahko popolnoma operativna, ko pa se prijavite v internet ali v intenzivno igro, opazite nekaj nelagodja. Miška premakne kretnje ali opazno zakasnitev v klikih. Zakaj miška zaostaja v igrah ali aplikacijah? Razlogov je lahko veliko. Poglejmo glavne.

Domači vzroki

Ni skrivnost, da mladi raje aktivno živijo. In kako pogosto bi bilo zaželeno prihraniti čas in združiti prijetno s koristnim: delo na računalniku in večerja! Na žalost, včasih obstajajo primeri, ko računalniška miška sama postane žrtev glavnega sovražnika tehnologije, in sicer tekočine. Voda (čaj, kava) pride v površino naprave, ki jo lahko onemogoči, poškoduje notranji čip. V najslabšem primeru boste naletelida vaša miška zaostaja
V tem primeru je priporočljivo, da miško takoj razstavite in pustite, da se posuši. V samo nekaj urah ga lahko razstavite, očistite površino, odstranite tekoče ostanke (in to je še posebej pomembno, če ste izgubili lepljivo sladko pijačo) iz notranjih plošč, nato pa jih ponovno sestavite in priključite. Če je cena miške višja od povprečnega cenovnega razpona, se obrnite na servisni center.

Nezadostna zmogljivost

Moč računalnika lahko vpliva na delovanje miške. Na primer, vzemimo igro Counter-Strike. Če ima računalnik dovolj moči za pravočasno in kakovostno obravnavo grafike, potem ne sme biti nobenih zamikov miške. Toda če sistem ne uspe obdelati teksture v igri, bo to vplivalo tudi na zmožnost obvladovanja vhodnih signalov - klikov in spreminjanja položaja miške, na primer. Miška leži v CS-ju GO, ker je to omrežna igra. In v takih igrah je treba signal preusmeriti na igralni strežnik. Pravzaprav, če so značilnosti računalnika prešibke, bo to vplivalo na miško. Kaj storiti, če miši postavi v GO CS ali podobne igre? Ta problem lahko rešite na več načinov. Opisane bodo spodaj.

Metoda 1: Zmanjšajte nastavitve grafike v sami igri

Če miška v COP zaostaja, pojdite v meni igre, poiščite nastavitev, izberite "Video". Potrebno je zmanjšati ločljivost /kakovost teksture /hitrost upodabljanja senčil. Vsi ti parametri vplivajo na ti FPS (Fraps Per Second), ki v angleščini pomeni število sličic na sekundo.
Če miška zaostaja in zmanjšate nastavitve grafike v igri, se bo število sličic na sekundo povečalo in miška lahko preneha zaostajati. Priporočeno število sličic na sekundo za prijetno igro spletnih iger - od 50-60 ali več. Več okvirov, bolje se boste počutili v igri. V spletnih igrah pa velik FPS daje prednost nasprotniku. Število okvirjev na sekundo lahko preverite s Fraps ali podobno.

Metoda 2: Med igro dokončajte več nepotrebnih procesov

Vaš računalnik je vedno večopravilen in izvaja več funkcij, ki so neodvisne druga od druge hkrati. Več aplikacij in aplikacij je trenutno odprtih, večja bo obremenitev računalnika. Praviloma je zamik posledica dejstva, da prepogosto hkrati izvajate preveč programov. Temu se lahko izognemo tako, da razvijemo navado, da sistem stalno preverjamo z upraviteljem opravil. Samozavestni in profesionalni uporabniki nenehno preverjajo procese, ki se pojavljajo na svojih računalnikih, poskusite in se naučite opazovati splošno stanje nalaganja.
Če želite to narediti, odprite upravitelja opravil (Ctrl + Alt + Delete in ustrezni gumb), nato izberite zavihek Procesi in kliknite na element »Pomnilnik«. Tako razvrstite delavce v trenutku programa glede intenzivnosti obremenitve sistema. Če ste v igri in uporabljate upravitelja opravil, bo vaša igra seveda najbolj porabljen proces. Če miška zaostaja v COP GO, morate izklopiti procese, ki jih nepotreben z desnim klikom - & gt; »Odstrani opravilo« in nato z desno miškino tipko kliknite igro in izberite »Prednost« - & gt; "Visoka", nato pa se vrnite v igro. Zagotovo boste povečali produktivnost igre in verjetno se boste nehali spraševati, zakaj mačka položi miško.

Metoda 3: Posodobitev komponent računalnika

Verjetno je najučinkovitejša rešitev vprašanja, zakaj leži miš v COP in podobnih igrah, nadgradnja komponent. Če imate logove v igri neposredno, to pomeni, da vaš računalnik ni dovolj močan, da bi napačno izračunal podatke in udobno igro.
Začasne rešitve, kot je zmanjšanje kakovosti grafike ali odstranitev procesov, ne bodo vedno v pomoč. Napredek ni vzpostavljen, vedno več novih iger in aplikacij, ki zahtevajo več sredstev iz vašega računalnika. Praviloma nova grafična kartica in nove pomnilniške kartice že dolgo rešujejo ta problem. Še posebej zato, ker vam bo posodobljen sistem omogočil, da nastavite urnik za maksimalno ali ultra tuning, tako da boste lahko uživali ne samo vtise igre, ampak tudi kakovost slike. Prav tako boste vedeli, kaj storiti, če miška leži v igrah.

Zaključek

Obstaja veliko problemov, ki bi lahko sprožili vaše vprašanje: zakaj je miš zaostal? Pregledali smo več razlogov in upamo, da boste tukaj našli način, kako rešiti težavo. In potem bo vprašanje »kaj storiti, če miš miši« vedno rešeno.

Sorodne publikacije