Kaj storiti, če bliskovnega pogona ne odprete - možni vzroki in načini za rešitev problema

Računalniki in druge napredne tehnologije so trdno vključene v naše življenje in olajšajo delo. Večina uporabnikov raje shranjuje podatke z povezanimi napravami v obliki flash pogonov. Imajo veliko koristi. Kompaktne so, lahko jih večkrat uporabite. Pomanjkljivost je le ena: bliskovni pogoni ne morejo večno služiti in občasno odpovedati.

Težava s stiki. Kako ravnati v tem primeru?

Kaj naj storim, če bliskovni pogon ne odprem? Za to napravo je na voljo veliko možnosti. Torej, če priključite pomnilniški ključek USB na računalnik, vendar ni berljiv, ga lahko sami poskusite doma.


Torej, kaj naj storim, če ne odpremo bliskovnega pogona? Začeti morate z najlažjim preverjanjem, ali je vmesnik USB običajno pritrjen na glavno telo bliskovnega pogona. Če ena stran ustreza več kot drugi, potem je problem s stiki. Če ste se ukvarjali s takšnim problemom in imate izkušnje, se morate upogniti. V nasprotnem primeru je bolje, da ga izvedemo za popravilo.

Poškodba bliskovnega pogona in dušenje vlage

Druga težava je lahko škoda na bliskovnem pogonu. To so lahko globoke praske ali udrtine. Zaradi njih je najverjetneje poškodovano plačilo. Problem je resen in podatkov je po tem skoraj nemogoče obnoviti. Nastane veliko različnih situacij. Včasih se zgodi, da se bliskovni pogon zmoči. Potem, v nobenem primeru ne bi smelo biti takojpovežite in počakajte, da se posuši. In potem se lahko povežete z napravo.


Težava s priključkom ali izpadom napajanja

Če se USB pogon ne odpre v računalniku, kaj naj storim? Lahko ga poskusite vstaviti prek drugega priključka, morda USB vrata ne delujejo. Če je težava odpravljena, morate popraviti računalnik (ali prenosni računalnik). In z bliskovnim pogonom, je na srečo vse v redu. Kako narediti, če se bliskovni pogon ne odpre? Kaj storiti? To težavo je lahko povzročila napačna ekstrakcija snemalne naprave med delovanjem. Prekinjeni proces ponavadi zruši pomnilniški pogon. Takšna nenadna gibanja lahko povzročijo popolno izgubo informacij. Če v računalniku ne odprete bliskovnega pogona, kaj naj storim? Najprej je vredno preveriti, ali naprava to vidi. Na voljo je veliko pripomočkov. Treba jih je prenesti in delovati v skladu z njihovimi navodili. Če ste prijavljeni prek podaljška, preverite povezavo neposredno z napravo. Preizkusite vsa vrata za vnos računalnika. Včasih preprosta zaustavitev računalnika reši problem ali preprost zagon, če po tem bliskovni pogon deluje, je problem rešen.

Napaka. Kaj storiti?

Če se bliskovni pogon ne odpre, vprašajte, kaj želite storiti? Do te težave pride, če je kršen datotečni sistem. To se zgodi, ko se z njim z lahkoto ukvarjate, na primer, ko ste jo izvlekli iz naprave. V tem primeru potrebujete posebne programe. Zdaj jih je veliko. Plačate jih lahko brezplačno. Nato jih morate prenestimorate slediti preprostim navodilom. Po izvedbi te operacije mora pogon delovati v dobrem stanju. Dolžina tega postopka je odvisna od količine zasedenega pomnilnika.

Virus na napravi. Kako ravnati?

Če se bliskovni pogon odpre kot bližnjica, kaj storiti? In ta problem je pomemben. Najverjetneje, kot kaže praksa, je virus. Naloga je, da jo odstranimo. V ta namen naložimo program Process Explorer. To vam bo pomagalo, da ga popolnoma odstranite.
V tem sistemu je pomembno upoštevati vsa potrebna priporočila. Lahko pokličete strokovnjaka, on ga bo pravilno izbrisal. Potem ne morete preživeti zaradi izgube vaših podatkov na bliskovnem pogonu.

Napake na bliskovnem pogonu. Kaj naj naredim?

Kako narediti, če se bliskovni pogon ne odpre, zahteva oblikovanje? Kaj storiti? Upoštevajte, da so razlogi za to lahko množični. Toda najpogostejše so napake na disku. Kako ravnati v tem primeru? Ukazati morate ukazno vrstico. To pomeni, da morate klikniti "Start", nato v polje vnesite ukaz CMD. Nato pritisnite Enter. Zato se prikaže ukazni poziv (polje s črnim ozadjem). Vnesti mora ime pogona, ki ga želite preveriti, na primer Z: "(brez narekovajev, seveda). Kako bo izgledal: CHKDSK space Z: space /f To operacijo je seveda treba potrditi s pritiskom na tipko Enter. Po tem bo sistem neodvisno preverjal bliskovni pogon za morebitne napake in jih popravljal. Po tem naj se začne normalno.

Poškodba datotečnega sistema

Da,Računalniško delo ni enostavno in obstaja veliko različnih težav. Še en problem: če ne odprete map na bliskovnem pogonu, kaj storiti? To lahko poškoduje datotečni sistem. Kaj storiti? Kako ravnati? Pojdite v Moj računalnik, kliknite ikono desnega gumba miške, Lastnosti, Orodja in Zaženi preverjanje. Potrdite polje »Samodejno popravi napake na disku«.
Če ta postopek ne pomaga, se za pomoč obrnite na servisni center. Torej, bliskovni pogon je odličen izum, ki vam pomaga shraniti informacije. Poleg tega ga lahko nosite tudi s seboj. To je na prvem mestu zelo priročno. Njegove dimenzije so tako majhne, ​​da jih lahko izgubite v svojem žepu. Pri nakupu je vredno posvetiti pozornost kakovosti in trajnosti materiala. Konec koncev, v primeru padca material sam lahko zaščiti krovu pred poškodbami. Treba je paziti ponaredkov. Pogosto se prodajajo v originalni embalaži. Zaradi tega ga je zelo težko ločiti od izvirnika. Preverite skrbno.

Skrb za bliskovni pogon. Pomembne točke, s katerimi se boste izognili morebitnim zlomom

Skrb za bliskovni pogon zahteva tudi kakovost. Da bi se izognili visokim temperaturam, se je treba izogibati trčenju z vodo, najbolje jo shraniti v temnem prostoru. Če upoštevate vsa pravila, jo lahko dolgo uporabljate in shranite strah pred izgubo pomembnih informacij. V primeru okvare lahko izvedete navedene metode njegove "obdelave". Če se nič ne zgodi, se lahko obrnete na servisni center.
Upoštevajte, da je veliko pogonov zelo dolgih in izredno redkihsistema. Čeprav je delovno dobo v veliki meri odvisna od skrbnega ravnanja z njimi. Cene za flash pogone so nizke. Zato lahko pri razčlenitvi kupite novo različico.

Na koncu

Zdaj veste, kako narediti, če ne odprete bliskovnega pogona, kaj storiti v tem primeru, smo napisali. Upamo, da so vam te informacije koristile.

Sorodne publikacije