Hyundai avtomobili. Vrstica modela, opis

Eden od najbolj priljubljenih avtomobilskih znamk je Hyundai. Modelska paleta tega avtomobilskega proizvajalca vključuje avtomobile vseh razredov. Katalog podjetja ima več kot deset modelov, od katerih ima vsak svoje modifikacije. Odlikujejo jih zunanja zmogljivost, tehnične lastnosti in stroški. Torej pripadajo različnim razredom? Med kategorijami, kot so proračun, podjetja, premium, crossoverji, SUV-ji in tako naprej, lahko zagotovo najdete različice avtomobilov pod blagovno znamko "Handy". Modelno linijo, fotografije avtomobilov te blagovne znamke najdete v članku.

Zgodovinska dejstva

Leta 1967 je Hyundai Motor Company, znan kot ladjedelniško podjetje, začel proizvajati avtomobile. Sprva so bili avtomobili izdani v skladu s pogodbo, sklenjeno s Fordom.

Šest let pozneje, leta 1973, je bil v podjetju ustanovljen oddelek za razvoj lastnih modelov. Zahvaljujoč jim leta 1974 se je pojavil prvi avto pod blagovno znamko "Hyundai". Modelno linijo podjetja je odprl Hyundai-Pony. Pripadal je srednjemu razredu in hitro osvojil ljubezen kupcev. Že do konca sedemdesetih let je podjetje vstopilo na svetovni trg. Zaloge so se začele v drugih državah. V nekaj letih so se v Kanadi in Združenih državah pojavili celo avtomobili Hyundai. Obseg modelov proizvajalca je vključeval nekatere različice avtomobilov, ki so bili razviti posebej za izvoz.
Za devetdesete je značilen pospešen razvoj lastnih tehnologij. V tem času so motorji videli svetloboAlpha in Beta. Predstavljeni so bili v avtomobilih 1991 in 1993. Tehnologija podjetja se hitro razvija. Oblikovalci podjetja na področju električnih vozil in hibridov so dosegli velik uspeh. Serija "Handy" se hitro širi. Značilnosti, dodatki vsakega novega avtomobila so pritegnili vse več kupcev.

Avtomobili majhnega razreda

Najbolj jasen predstavnik tega razreda je "Handy-Solaris". Izdana je bila v več spremembah. Nameščen je bil na bencinskih motorjih z majhno prostornino 14-16 litrov). Njihova moč je dosegla 123 konjskih moči.

Menjalnik za različne izvedbe je bil nameščen v mehanski petstopenjski ali avtomatski štiristopenjski. Najmočnejši motor je dovolil pospešiti do sto kilometrov v samo desetih sekundah. Avto je bil na voljo v več kompletih: osnovni, klasični, optima, udobni in femili.

Srednji razred

V tej kategoriji je bilo takoj izdanih nekaj zanimivih avtomobilov pod blagovno znamko "Hyundai". Sestava družbe je bila dopolnjena z "Lantro", "Velloster", i30. Na evropskem trgu se je "Handy-Lantra" pojavil leta 1990. Imel je več sprememb. Če je bil salon prvotno izdelan v karoseriji, se je leta 1995 pojavil nov vagon "Lantra". Tretja generacija je prišla na začetku dveh tisočin. Avto i30 je bil izdan kot tri-ali petvratni hatchback, vagon. Celotno telo telesa je enako. Motorji so bili nameščeni 14 in 16 litrov in moč 100 oziroma 130 konjskih moči.
Za mlade in mladeenergično mestno prebivalstvo, je bilo sestavljeno vozilo Hyundai-Velester. To je majhna športna limuzina z zanimivim dizajnom. Imel je 16-litrski motor. Motorna enota je lahko opremljena z turbino.

Avtomobili razreda D

Med družinskimi avtomobili družbe Hyundai je mogoče razlikovati najnovejše modele modelov Sonata in Elantra. "Sonata" zadnjih let sprostitve je bila izvedena z uporabo trdnejših vrst jekla. Zahvaljujoč temu telesu je postalo trajnejše. Prostornina agregata se je povečala na 20 in 24 litrov v različnih modifikacijah. Njihova moč je 168 in 193 konjskih moči. Šeststopenjski menjalnik. Samodejno ali mehansko - med katerimi lahko izbirate. Avtomobil Hyundai-Elantra zadnjih generacij se je odlikoval z zunanjo optiko, odbijači, hladilnikom. Zaradi sprememb nekoliko povečala velikost avtomobila. Opremljen je bil z močjo 128 konjskih moči in prostornino 16 litrov.

Poslovni avtomobili in premijski razredi

Med predstavniki teh kategorij sta Genesis in Equus. Prvi je izdelan kot limuzina poslovnega razreda s tremi spremembami. Če sta bila prva dva opremljena z motorjem s kapaciteto treh litrov, je Equus imel motor že 38 litrov. Največja hitrost se je približevala 240 kilometrom na uro.


Avtomobil Equus je resnični konkurent modelom v tej kategoriji evropske proizvodnje. Obseg vgrajenih motorjev je 38 in 50 litrov s spremembo 334 oziroma 430 konjskih moči.

Hibridni avtomobili

Hibridni Ioniq je dopolnil linijo "Hangay". Opis modela prepriča, da jeanalogne in konkurenta "Toyota-Prius". Za to različico je bila posebej zasnovana ločena platforma. Narejena je bila iz jekla visoke jakosti in aluminija. Proizvajalci so predlagali tri možnosti:
  • Motor z notranjim zgorevanjem z električnim motorjem.
  • DIC, elektromotor in možnost priključitve na omrežje (220 V).
  • Samo električni motor.
  • Modeli "Hyundai", predstavljeni v članku, so najbolj priljubljeni na trgu. Vendar niso edini. Obstajajo tudi drugi modeli različnih kategorij, ki se proizvajajo pod to blagovno znamko.

    Sorodne publikacije