Par na Macu ne deluje: kaj storiti?

Mac računalniki - ne za igre na srečo in pike. Izjava je gostujoča iz foruma v forumu in že vrsto let ostaja poštena. Majhno občinstvo kalifornijskih računalnikov in njihova splošna nevtralnost do iger je privedlo do dejstva, da vse, kar je povezano s kompleksnimi 3D igrami in igralnimi storitvami na njihovih računalnikih, ne deluje. Tudi najpreprostejša in najcenejša storitev Steam igre, ki pogosto nagrajuje Mac uporabnike z napakami, in tisti z imenom "Not working Steam on Mac" z zavidljivo pravilnostjo gredo na vrh teme na uradnem forumu za podporo. Ne glede na to, kako žalostno se sliši, je problem še vedno rešitev, in če se ne bojiš konzole, je čas, da prisili Steam na delo.


Zakaj Steam ne deluje?

Kot pri vsaki izvorni aplikaciji, najprej poskusite odstraniti in ponovno namestiti, vendar to ni najboljši način za vsakogar. Obstajajo tri glavne težave, s katerimi se nenehno srečujejo lastniki računalnikov Apple:
 • Predpomnjene datoteke in datoteke za registracijo so poškodovane.
 • Napaka v standardnem postopku - ipcserver.
 • Nepravilna nastavitev univerzalnega dostopa in varnostnih nastavitev računalnika.
 • Vse tri težave je mogoče rešiti enostavno in hitro, če pa nobena od rešitev ni ustrezna, se za nadaljnja navodila obrnite na tehnično podporo.

  Napaka pri registrski datoteki

  Najpogostejša težava, s katero Steam ne deluje na Macu, je zlomljena datoteka registra.vdf. Če želite odpraviti težavo, povezano s to datoteko, jo morate odstraniti v programnaložil ga je iz nič. Ker je datoteka prenesena v sistemsko mapo, je sprva skrita, tako da se začne z vključitvijo prikazovanja skritih datotek v sistem z ukazom v terminalu. Terminal lahko najdete na seznamu aplikacij v mapi "Drugo". Terminal mora vnesti ukaz - privzeto napisati com.apple.Finder AppleShowAllFiles 1 & amp; killall finder


  Po tem morate odpreti program Finder, izbrati podmeni "Settings", zavihek Side in izbrati kljukico za Macintosh HD - to je vaš trdi disk, na katerem so shranjeni sistemski podatki. Pojdite v mapo Macintosh HD - »Uporabniki« - »Ime računa« - »Knjižnice«. Nato morate najti in odpreti (s pritiskom na Ctrl, s pritiskom na tipko Ctrl) mapo Support-Steam in odstraniti datoteko registry.vdf od tam. Po ponovnem zagonu Steam ponovno naloži to datoteko.
  Obstaja še ena začasna podatkovna datoteka, ki povzroča težave pri zagonu Steam-steam.sh. Težava je rešena z brisanjem imenovane datoteke. Nahaja se v imeniku »Programi« - Steam - Vsebina - MacOS. Po odstranitvi bo storitev posodobila in prenesla datoteko iz nič. Če postopek povzroča težave, lahko zaprosite za pripomoček, ki je odgovoren za brisanje Mac-a iz datotek predpomnilnika - na primer CleanMyMac, ki lahko samodejno očisti podatke o paru.

  ipcserver proces

  Drug razlog, zakaj Steam ne deluje, je hacked ipcserver proces, povezan s Steam.
  Če želite odpraviti težavo, morate ta postopek zaključiti. To lahko storite na dva načina:
 • Prvi je, da uporabite meni prisilnega zaključka.To storite tako, da kliknete na logotip jabolk v zgornjem levem kotu, izberete meni in dokončate postopek Steam (včasih sam proces visenja storitve prekine njegovo delo).
 • Druga je uporaba orodij za spremljanje sistema. Orodje se nahaja na seznamu aplikacij v mapi "Drugo". Na seznamu procesov morate najti ipcserver in ga dokončati s klikom na križec v zgornjem levem kotu.
 • Konfiguriranje zasebnosti in univerzalnega dostopa

  Par, tako kot mnoge druge zapletene aplikacije, zahteva dostop do računalniškega upravljanja. Nič ni narobe s tem, in Valve je mogoče zaupati. Dostop se uporablja za zagon prekrivanja Steam. Običajno se dostop zahteva na prvi stopnji igre. Če se to ne zgodi, morate odpreti sistemske nastavitve, izberite podmeni "Varnost in zaščita", poiščite zavihek Zasebnost, odprite podpostavko univerzalnega dostopa in izberite kljukico pred Steam.

  Sorodne publikacije