iOS 9 na iPhone 5 S: pregledi, opisi, funkcije in namestitev

Ideal ne obstaja, zlasti v svetu visoke tehnologije, ampak želja, da ga dosežemo - popolnoma naraven proces, ki je očitno pozabil na kalifornijsko korporacijo Apple. Podjetje vsako leto spodkopava ugled najnaprednejšega operacijskega sistema. iOS 9 za iPhone, iPad, iPod touch je bil izdan septembra 2015 in zajel masivno postavitev, vključno s starejšimi napravami, kot je iPhone 5S. Ponavadi so vprašanja o tem, ali naj bodo posodobljena ali ne, nikoli prišla, vendar je vedno več uporabnikov začelo goljufati in se seznaniti z novo programsko opremo, ki temelji na izkušnjah nekoga drugega.
Gradivo je namenjeno vsakomur, ki dvomi, in tistim, ki želijo izvedeti več o sistemu. Podali bomo kratek pregled in nam povedali, kaj so iOS 9 pregledi. Operacijski sistem je zelo dvoumen, zato je treba podrobnosti in lastnosti izdelka ustaviti.

Velike inovacije v sistemu

V novi posodobitvi so programerji iz Cupertina končno lahko spoznali množico priložnosti, ki jih je večina uporabnikov že pričakovala. Na primer, popolna interakcija z iCloud Drive. Poleg zmožnosti vgradnje »jabolčnega« oblaka v aplikacije drugih proizvajalcev se je pojavila aplikacija z vsemi funkcijami, ki vam omogoča neposredno interakcijo z datotekami, ki so shranjene v njej. V središču pozornosti so nove funkcije, ki zdaj lahko opravljajo preproste izračune, iščejo podatke v programih tretjih oseb in celo na internetu. Bila je novost, kot je proaktivnost. Pametni telefonzačeli napovedovati dejanja uporabnikov tako, da so priporočali ustrezne programe, aktivirali predvajalnik pri povezovanju slušalk in tako naprej. Prvič v 9 iteracijah je iOS prejel način varčevanja z energijo, ki je zasnovan za varčevanje z energijo tako, da blokira delovanje ozadja in grafično raziskovanje. Bilo je tudi priložnosti, da je delo na iPhone 5 S je bilo v vprašanju.Glede na seznam inovacij je veliko uporabnikov zmedeno nad vprašanjem: "Kako iOS 9 deluje na iPhone 5 S?"

Night Shift

Zaradi prisotnosti 64-bitne arhitekture je bila ta funkcija na voljo vsem srečnim lastnikom iPhone 5 S. Night Shift - postopna sprememba ravnotežja beline, ki je prikazana na zaslonu. premik v "toplih" območjih. Znanstveno je dokazano, da prikazi sodobnih pripomočkov negativno vplivajo na zmožnost osebe, da zaspi, in eden od razlogov se imenuje sevanje, ki prihaja iz modrega spektra. Nočni premik vam omogoča, da sprostite "hladne" tone, tako da je pripomoček bolj udoben ponoči in pomaga uporabniku, da zaspi. Težko je reči, da je težje potopiti v Morpheusove roke: modro svetlobo ali nadomestno mesto v omrežjih, vendar je Apple sledil številnim akterjem na trgu z uvedbo podobnih funkcij v svojih napravah.

Lokatorji vsebine v Safariju

64-bitni arhitekturi in tu je predal lastnike pripomočka. Sodobni internet dobesedno preliva v oglaševanje, zato Apple razume, da je dovoljeno razširiti brskalnik, ki lahko blokira vsebino različnihznak, vključno z oglaševanjem, pasicami, javascriptom itd. Funkcijo so iskali lastniki iPhone 5 S in se aktivno uporabljajo. Blokiranje oglasov vam omogoča, da zmanjšate obremenitev procesorja, zmanjšate porabo internetnega prometa, podaljšate čas z enim polnjenjem baterije.

Rokopisne opombe

Druga značilnost, ki ni prišla do lastnikov naprav prejšnje generacije - zmožnost skiciranja in risanja standardne aplikacije Notes. Funkcija je postala všeč številnim lastnikom iPhonea, medtem ko je na takih napravah zelo težko delovati starejše, tako da so uporabniki iPhone 5 S vsekakor vredni pozdravov: njihov pripomoček je še vedno v prvih vrstah.

Napake v sistemu

Deveti izdaja operacijskega sistema iz Cupertina je po pravici zaslužila mesto, morda najbolj spremenljivo, polno številnih napak in nesporazumov, ki negativno vplivajo na uporabniško izkušnjo. V času izdaje so se pregledi iOS 9 gibali od slabega do zelo negativnega. Seznam najbolj očitnih težav je vključeval:
 • CAPS LOCK se samodejno omogoči. Ta problem je pokvaril veliko živcev za rusko govoreče uporabnike. Vsakič, ko poskusite vnesti iskalno poizvedbo v Safari ali napisati sporočilo v storitvi Twitter, tipkovnica samodejno preklopi v način CAPS LOCK, ki bi moral biti ročno onemogočen. Po izdaji kritične posodobitve za iOS 902 za iPad, iPhone in iPod touch, je problem ostal, kar je močno poslabšalo ugled samega podjetja in Appleovih izdelkov (vključno z operacijskim sistemom).
 • Uhajanjepomnilnika Drugi na seznamu, vendar ni pomemben, je razširjena težava prekomerne absorpcije RAM-a z osnovnimi komponentami sistema. Težava je vplivala na uporabnike in razvijalce, ki so se soočali s prej neznanimi nalogami, in so bili prisiljeni ponovno optimizirati programsko opremo ali omejiti dostop do nje na starejših napravah. Na žalost so bili najbolj občutljivi pripomočki z enim gigabajtom RAM-a, kot je iPhone 5 S.
 • Težave pri aktiviranju. Še ena težava, ki je dobila razširjeno resonanco, je kumulativna posodobitev za iOS 9.3, ki je privedla do deaktivacije naprav. Podobno kot pri vseh napravah podjetja, je možno, da so lastniki iPhone 5 S. naleteli na neprijeten fenomen.
 • Pogostost osebja

  Kljub dejstvu, da so globalne spremembe v oblikovanju operacijskega sistema (videz preglednosti, posodobljena animacija in še več) z njimi) je prišlo znova v iOS 7, vsaka posodobitev vedno bolj obremenjuje video podsistem, kar upočasni delo sistemskih komponent in standardnih aplikacij. iOS 9 ni bil nobena izjema, in celo iPhone 5S, ki je bil opremljen s precej močnim procesorjem in grafiko, je občutil učinek časa.

  Skupna hitrost slikanja ni padla, sistem deluje brezhibno, pravočasno se odziva na stiskanje, vendar pri uporabi številnih aplikacij, kot je »Glasba« ali izhod iz večopravilnega menija, se hitrost slikanja bistveno zmanjša. V primeru, ko se slike začnejo počasi spreminjati, uporabnik vidi, kako je vmesnik sistema "zaostal" in "zavira". Pogosto obstajajo velike izgube, kopomikanjem, veliki seznami s težavami so izpostavljeni tudi sodobnim pripomočkom, ki že pred tremi leti govori o napravah.

  iOS 9 za iPhone 5 S: ocene uspešnosti

  Kljub zgoraj omenjenemu problemu s kadri, bo iPhone 5 S naredil veliko bolje kot njegov predhodnik. Uporabniki, poleg gladkosti dela, upoštevajo tudi hitre povratne informacije in prenos programske opreme. Več ali manj resni izdelki, kot je GarageBand, v svojih zmožnostih niso obrezani in obdelujejo podatke pri visoki hitrosti. Resni problemi so se soočili s tistimi, ki so nujno nadgradili novo firmware, ne da bi čakali na popravke in ne "čistili" sistema. Zaradi napačnega zaporedja namestitve ali obnavljanja podatkov iz oblaka sistem ni imel časa za indeksiranje vseh podatkov in v prvih dneh je pokazal zelo žalostne rezultate v smislu produktivnosti in časa dela. Morda je zaradi teh okoliščin prišlo do kritik do iOS 9 na iPhone 5 S. Povratne informacije uporabnikov so bile nestrpne, kljub dejstvu, da je bilo dovolj, da preprosto "resetirate" pripomoček, da bi rešili svoje težave. To lahko storite na samem pametnem telefonu, za to:
 • Odprite program "Nastavitve".
 • Pojdite v meni "Basic".
 • Nato pojdite v podmeni "Reset".
 • Po izbiri podmena "Ponastavi vsebino in nastavitve" in vnesite geslo iz računa Apple ID.
 • Ta postopek je omogočil opozarjanje na številne težave in nepredvidljivo obnašanje sistema iOS 9 na iPhone 5 S.

  Pregledi sistema

  Uporabniki imajo različna stališčanadgradnja, in ne gre samo za zmogljivost, ampak tudi za delovanje aplikacij. Mnogi programi tretjih oseb so po nadgradnji zavrnili ustrezno delovanje, kar je sprožilo nov val kritik na internetu. Problem nepričakovanih "odhodov" bi lahko izravnali slaba optimizacija samih razvijalcev aplikacij, vendar pa se je pojavila tudi pri delu s standardnimi programi. Prav tako uporabniki niso mogli opomniti na dejstvo, da se je baterijska napetost začela topiti pred očmi. Ta težava, kot večina drugih, je povezana z indeksiranjem in nezdružljivostjo vsebine, se je premaknila od pretekle iteracije platforme. Rešuje težave pri popolni ponastavitvi vseh nastavitev z odstranitvijo vsebine. Po izdaji serije kritičnih posodobitev je bilo v zagon vključenih veliko vprašanj, razvijalci tretjih oseb so se takoj raztegnili in pomagali optimizirati delovanje sistema. Kako iOS 9 deluje na iPhone 5 S? Ocene uporabnikov lahko primerjamo s komentarji v obdobju iPhone 4s in nenadnimi spremembami v iOS 7. Gadget še vedno ni dovolj, da bi se znebili položajev, vendar je že jasno, da se morate pripraviti na velik nakup. Krepitev tega stališča in povratne informacije o iOS 9 nenehno kažejo na to, da je telefon izključen. Seveda odločitev sprejme vsak posamezni uporabnik. Kot je za lastnike iPhone 5 S, potem ni nič strah: to je vredno tveganja.

  Sorodne publikacije