Razdelitev traktorjev: vrste, specifikacije, destinacija

Les je material, ki je vedno potreben. Uporablja se v različnih sektorjih nacionalnega gospodarstva. Toda preden pride do potrošnika, ga je treba pripraviti. In daleč ne morejo si vsi predstavljati, kako se to zgodi. In ta proces, tako kot mnogi drugi, olajšuje uporaba posebne opreme. V tem primeru taki "pomočniki" drsijo traktorje. Za gozdarsko industrijo so resnična odrešitev, zaradi česar je proces nabiranja gozda veliko lažji in hitrejši.


Splošni pregled in imenovanje

Traktorski traktor - vozilo, ki spada v razred posebne opreme, ki se uporablja v procesu sečnje. Njegov namen je nabiranje posekanih dreves na mestih poseka in njihov prevoz do kraja začasnega skladiščenja.
Ta vrsta tehnologije se uporablja v primerih, ko gre za žetev biča (tj. Debla dreves, iz katerih so bile odstranjene vozle). Traktor dvigne les in ga potegne z izvlekom.

Konstrukcija traktorja in orodje

Vleka traktorjev je sestavljena na podlagi običajnih traktorjev. Na okvirju (natančneje, na hrbtni strani) je nameščena posebna platforma (zajemanje) za delno nalaganje hlodov. Poleg hidromanipulatorja je nameščen tudi vitlo.


Posebnost te vrste traktorjev je veliko podporno območje. To je storjeno za zmanjšanje pritiska na tla. Poleg tega je tehnika podlaga za totraktorji, morajo imeti dobro moč pogonske enote, visoko prepustnost in sposobnost za delo v težkih pogojih. Najpogosteje izberejo modele z dizelskimi motorji. Na izbrano opremo je nameščena ploščad ali okvir za zlaganje lesa, pobiranje čeljusti, vitel in drugi priključki.
Traktor na gosenicah je običajno razporejen tako, da se njegova kabina nahaja na sprednji strani okvirja. To ni samo primer. Ta tehnika vam omogoča uravnoteženje obremenitve, ki izhaja iz lesa, nameščenega na ploščadi.

Tipi traktorjev

Kot je navedeno zgoraj, se kot osnova za stroje za spravilo uporabljajo različni traktorji. Odvisno od tipa propelerja, ki je nameščen na tem traktorju, je treba razlikovati:
 • traktorji za kolesne vleke.
 • Traktorji na gosenicah za gozdno ribolov z vlečno mrežo.
 • Mehanizem za zbiranje hlodov

  Glede na mehanizem, vzpostavljen za zbiranje lesa, je treba razlikovati med dvema vrstama traktorjev:
 • Chekernaya, ki se uporablja za zbiranje hlodov, ki jih je posadka obrnila s pomočjo motornih žag. V to skupino spadajo traktorji, kot so "John-Dir 640H", ТДТ-55 МСН-10 in drugi.
 • Kadilci, ki so po svoji zasnovi zajeti (hidromanipulator). Ta tip se uporablja v povezavi z valjčnim strojem. Primer je traktor LT-154 LT-187 "John-Dir 648H" in drugi.
 • Priljubljeni proizvajalci

  Glede na proizvajalca in model tehnologije se spremenijo tudi njegove specifikacije. Mnoge izdelujejo traktor z drsenjempodjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo posebne opreme. Če govorimo o ruskem trgu, potem tukaj so na voljo možnosti za domače in tuje skupščine.
  Med traktorji ruske proizvodnje so povpraševanje po proizvodih podjetij "Tesmark", "Lespzhmash" (tovarna Barnaul), tovarne Kirov, tovarne Onega itd. Uvoz te vrste vključuje traktorje takšnih znamk, kot so "John-Dir", "Velte", Caterpillar, LKT itd.
  Da bi delo brivne tehnologije postalo razumljivejše, preučimo več modelov takih strojev.

  Treking traktor TDT-55

  Eden od svetlih predstavnikov tehnologije, ki dela na področju sečnje, lahko pokličete na traktor TDT-55. Proizvedena je bila v tovarni Onega traktorja že 37 let, od leta 1966 dalje. Namenjen je zbiranju in izvozu dreves (tudi s krošnjami) različnih velikosti (srednjih in velikih). Priljubljenost tega modela je zaslužila zaradi preproste in zanesljive zasnove, visoke zmogljivosti in vzdržljivosti. Pri dimenzijah 5800 x 23572560 x milimetrov traktor tehta 9600 kilogramov. Toda s takšno maso pritisk na tla ne presega 045 MPa. To dosežemo zaradi dejstva, da je širina gosenic 440 milimetrov.


  Konstrukcija traktorja temelji na trdnem varjenem okviru. Pod glavnimi vozlišči so zaščitene pločevine. Kabina se krmili z vrtljivo opremo. Okolje okoli traktorja je dobro vidno zaradi velike površine zasteklitve. Za udobno delo jegrelec in ventilator. Sprva je bil kot pogonska enota izbran dizelski motor s kapaciteto 100 konjskih moči in prostornino 63 litrov. Specifična poraba goriva pri tem motorju je 224 g /kWh. Na dveh spremembah, ki so se pojavile malo kasneje, so začeli nameščati motorje z zmogljivostjo 75-80 konjskih moči. Bili so nekoliko bolj ekonomični. Njihova poraba je bila 218 g /kWh.
  Za poznejše modele se je začel vgraditi štiritaktni dizelski motor z linijskimi valji. Njegova moč je 105 konjskih moči pri prostornini 45 litrov. Poraba goriva - 220 g /kWh. Zaradi teh indikatorjev se traktor ne glede na proizvajalca razlikuje od drugih modelov.

  Drugi modeli traktorskega obrata Onega

  Med opremo, ki se uporablja na področju sečnje, ki jo proizvajajo domača podjetja, je mogoče ločiti traktor Ozhenets-120 (obrat TLT-100A). Zasnovan je tako, da pokvari bič, drevesa in sortimente. Njegove enote vam omogočajo, da oblikujete merjasca, ga naložite na ploščad traktorja in ga razložite. Seveda je tudi za prevoz gozdnega traktorja sposoben. Danes je bolj priljubljen model Onegez-110 ali TLT-100A-06. To je ena od sprememb zgoraj omenjenega traktorja. Razlika od prejšnje različice je izboljšana prehodnost. To se doseže na račun širše gosenice in prisotnosti dvostopenjskega menjalnika. Zaradi tega gosenični traktorji tega modela lahko delujejo na tleh z nizko nosilnostjo in v snegu. Onegez-110 je zaradi svoje široke gosenice manjpoškoduje gozdna tla. Širina proge je 640 milimetrov.
  Opremljen je s traktorjem z močjo motorja 120 konjskih moči. Poraba goriva je 167 g /l. z h) Dopolnjena je z mehanskim menjalnikom s petimi hitrostmi naprej in enim zadnjim. Mehanizem suhega trenja pri več diskih. Sam mehanizem je opremljen z bobni, na katere so pritrjene tračne zavore. Traktor na gosenicah je nenadomestljiv med pobiranjem lesa. Njegova uporaba bistveno olajša postopek nabiranja gozda, zaradi česar je nekoliko lažja in hitrejša.

  Sorodne publikacije