Igra Space Invaders (Space Invaders)

Sodobna igralniška industrija se ponaša s projekti s pisano grafiko, igranjem za več igralcev, različnimi žanri in podobno. Toda nekaj se je obrnilo na zgodovino in vedelo, katere igre so se začele. Pomembno vlogo pri oblikovanju sedanje industrije je imel projekt Space Invaders (prvotno ime - Space Monsters). Spregovorimo o zgodovini igre in njenem vplivu na družbo.

Prazgodovina

Začnimo z dejstvom, da je razvoj znanega japonskega programerja Tomohira Nisikada. Zgodovina ustvarjanja sega do 6 let pred objavo igre. Mehanska zabava, imenovana Space Monsters, je bila osnova za prihodnji hit. Že takrat so otroci lahko občudovali to preprosto igro. V skladu z načrtom ustvarjalcev mora igralec ustreliti sovražnike, ki se postopoma približujejo. Sovražniki so primerni valovi, zato mora igralec imeti določeno število nivojev.


Navdih igre Space Monsters in podobnih analogov za avtomate (da, igra "Space Invaders" ni postala genialna inventivnost, ampak je bila tista, ki je prejela najbolj priznanje), Tomohiro je začel ustvarjati svoj projekt, ki je videl svetlobo leta 1978 Igra je bila izdana na strojih podjetja Taito. Omeniti velja tudi, da sta bila arkadna in sama naprava en sam subjekt, saj je igro in opremo ustvaril sam Nisikado.

Zgodovina ustvarjanja

Razvijalec trdi, da je na njegovo igro vplival še en projekt, imenovan Breakout, iz katerega je bila vzeta mehanika in igranje. Izbira prostorskih tem je bila posledica "Starry"vojna ", in oblikovanje pošasti je bil podvržen" War of the Worlds. "Nasprotniki v" Space Attackers "so mešanica rakov in zvezdnih ladij. Zamisel je bila opuščena, s podobnim konceptom, izboljšano grafiko in animacijo, Space Invaders so se začeli prodajati.


Naprava za igro

Poleg ideološke in tehnične izvedbe igre je bilo treba ustvariti platformo iz nič. Japonci so eno leto oblikovali igralni avtomat, ki je delal na procesorju Intel 8080. Naprava je videti kot miza, ki ima vgrajen zaslon. Za ozadje v ozadju igre je bila izbrana statična slika. Izvirnik je osnova na luni. Na zaslonu je bila celotna "akcija". Igralec je usmeril enega branilca, ki se je lahko premikal med bunkerji. Junak strelja iz laserske pištole počasi, vendar se samozavestno približa napadalcem. Vsakih pet valov je povečal hitrost približevanja sovražnikov Zemlji. Smrt lika je neizogibna, igralec je odvisen samo od tega, koliko valov lahko preživi. Rezultate smo primerjali s številom točk.

Vpliv na industrijo

Potrebno je bilo nekaj mesecev, da so Space Invaders postali najbolj priljubljeni na Japonskem. Proizvajalec strojev Taito je v prvih letih proizvedel več kot 100.000 izvodov za domači trg. V ZDA je bilo prodanih približno 60.000 strojev. Treba je omeniti, da je priljubljenost vesoljskih napadalcev pripisana tudi pomanjkanju japonskih kovancev, denominiranih v 100 jenih (natančnotoliko je potrebno plačati igralni avtomat za en poskus). Po uradnih podatkih je projekt ustvarjalcem prinesel več kot 500 milijonov dolarjev. Po vsem svetu so danes igralni avtomati predmet zbirke. V arkadnih "Space Invaders" je bilo veliko privržencev in posnemovalcev. Izvirnik je bil večkrat ponovno izdan in objavljen na več platformah. Vključujejo tudi sodobne pametne telefone, prenosno konzolo Nintendo. Prvotna igra je imela več nadaljevanj, ki so postali tudi zbirka in še posebej redki. Celotna serija Space Invaders je bila ponovno izdana na jubilejni izdaji konzole Play Station 2. Leta 2003 je projekt primer kakovostne in revolucionarne igre, ki je pustila neizbrisen pečat v zgodovini računalniške zabave.

Sorodne publikacije