Zyxel Keenetic DSL: navodilo za uporabo, ocene, namige ali rešitve težav za vaše izdelke Zyxel Keenetic DSL?

ZyXel Keenetic DSL je preprost in zanesljiv usmerjevalnik, s katerim lahko hitro povežete svoj dom z internetom. On, tako kot mnogi od njegovih razredov naprav, lahko distribuira brezžično omrežje hkrati veliko naprav.

Opis

Glavni namen naprave je zagotoviti dostop do interneta. To se zgodi z namensko linijo ADSL, Ethernet prek ponudnikov, ki izvajajo različne vrste povezav, kot so PPPoE, VPN, i4 ali ip6, kot tudi 3G /4G modemi.

Videz

Izgleda, da je ZyXel Keenetic DSL najbolj pogost predstavnik razreda. Pravokotna škatla z nameščenimi krmilnimi elementi in priključki na njej. Na sprednji plošči je več LED indikatorjev. Z njimi nadzoruje procesor ZyXEL Keenetic DSL usmerjevalnik.


Prvi v vrsti je indikator vklopa. Lahko je v 4 različnih državah, odvisno od procesov, ki se v njem odvijajo. Če lučka ne sveti, je naprava izklopljena. Če LED utripa počasi, pomeni, da se usmerjevalnik pripravlja na svoje delo in da obstajajo procesi za inicializacijo omrežja in druge naloge, ki so potrebne za zagon. S pogostim utripanjem v črevesju naprave je posodobitev vdelane programske opreme. No, če žarnica gori, potem ZyXel Keenetic DSL deluje v običajnem načinu. Po indikatorju napajanja so LED diode z oštevilčenimi priključki. Med delovanjem naprave lahko utripajo ali stalno gorijo, kar dokazujePristaniško delo trenutno. Indikator Wi-Fi ima tudi štiri stanja. Dva od njih sta klasična - vklopljena ali izklopljena. Druge je treba povedati podrobneje. Če pogosto utripa LED, se podatki trenutno prenašajo po omrežju. Če utripa počasi, naprava trenutno poskuša konfigurirati povezavo s tehnologijo WPS.


Kazalnik DSL zgolj odraža dejstvo, da trenutno obstaja povezava ali ne. V skladu s tem bo LED goril ali ne. Ikona globusa označuje povezavo z internetom v bistvu s ponudnikom. Dva indikatorja sta USB priključka. ZyXel Keenetic DSL usmerjevalnik ima dva vrata USB. Tu si lahko ogledate 3 različne scenarije. Stanje, ko indikator ne sveti, lahko pomeni, da naprava še ni zaznana s strani sistema ali iz nekega razloga ni mogoče prepoznati. Stanje konstantnega izgorevanja pomeni, da je priključena naprava USB pripravljena za delovanje. Če LED utripa, sistem želi uporabniku povedati, da je lahko USB pogon varno izklopljen.

Zadnja stran

Kot pri vseh drugih podobnih napravah ima usmerjevalnik ZyXel Keenetic DSL tudi priključke in naprave. Prva stvar, ki se zgodi, je seveda dve anteni. Nato sta na voljo dve vrsti USB. Ena je na zadnji strani, druga na strani usmerjevalnika. Standardni priključek za napajanje, poleg njega je gumb za izklop. Sledijo tipki FN, kar je posebna novost v takih napravah. Dejstvo je, da je v nastavitvah opreme to mogočedodeli določeno funkcijo. Privzeto je na primer dodeljen odklop USB pogonov v varnem načinu.
Za vzpostavitev povezave z žičnim usmerjevalnikom se uporabljajo 4 vrata LAN. Poleg tega se lahko eden od njih uporablja za dostop do zunanjega interneta, to je do ponudnika. Znova jih lahko dodelite v nastavitvah. No, zadnji preostali priključek je DSL. To je standardni priključek RJ-11 za priključitev na telefonsko linijo.

Priprava na povezavo

Preden začnete z nastavljanjem ZyXel Keenetic DSL, morate zapomniti nekaj preprostih nasvetov in namigov. Napravo postavite na suho in prezračevano mesto. To je posledica dejstva, da se usmerjevalnik med delovanjem lahko segreje, zato potrebuje dovolj zraka, da se ohladi. Da bi zagotovili napajanje, morate uporabiti samo adapter iz kompleta, saj ima potrebne lastnosti.

Scenariji internetne povezave

S tem usmerjevalnikom se lahko povežete na internet na tri načine:
 • uporabite namensko linijo prek tehnologije ADSL;
 • z uporabo namenske Ethernet linije;
 • preko 3G ali 4G modema.
 • Treba je razmisliti o vsaki od njih in opraviti začetno konfiguracijo usmerjevalnika.

  Prva povezava

  Za dostop do naprave jo morate najprej malo prilagoditi. V ta namen je priložen poseben ethernetni kabel. Z njim morate povezati usmerjevalnik z računalnikom. Po tem bo ustvarjenlokalno povezavo med dvema napravama. Za vstop v konfigurator morate uporabiti spletni brskalnik računalnika. V naslovno vrstico morate vnesti my.keenetic.net ali 1921681.1.
  Brskalnik se mora odzvati z domačo stranjo konfiguratorja usmerjevalnika. Vsebuje samo 2 gumba - "Spletni konfigurator" in "Hitra nastavitev". Bolje je, da takoj odidete na konfigurator, da sami spremenite privzeto geslo.
  Za konfiguriranje ADSL povezave morate izbrati ustrezen jeziček na zgornji plošči konfiguratorja. Odpre se seznam povezav, med katerimi boste morali klikniti vmesnik. V polju "Nastavitve nastavitev IP" morate podati "brez naslova IP". Nato shranite spremembe in pojdite na zavihek PPPoE. Dodati bo treba novo povezavo. Tukaj vas zanima polje "Poveži". Nato morate podati vmesnik, ki je bil izbran v prejšnjem koraku. Polja »Uporabniško ime« in »Geslo« označujeta podatke, ki jih je posredoval ponudnik. Po vnosu shranjenih sprememb lahko nastavite internet kot popolno.
  Za konfiguracijo običajne kabelske povezave PPPoE, ki je na voljo v številnih mestih, je najbolje uporabiti hitre nastavitve v začetnem meniju konfiguracijskega menija. Na vseh stopnjah konfiguracije omrežja bo izvajal končni rezultat.

  Povezovanje z internetom prek 3G ali 4G

  Pred vstavljanjem USB modemskega usmerjevalnika se morate prepričati, da je funkcija PIN-kode onemogočena na kartici SIM. Naredi tolahko začasno vstavite v kateri koli telefon.
  Po povezavi modema z usmerjevalnikom v nekaj trenutkih mora svetiti indikatorska lučka USB. Obvestil vas bo, da je pripravljen za delo z zunanjo napravo. Praviloma modem ZyXel Keenetic DSL 4G ne zahteva posebnih nastavitev, internet se mora samodejno prikazati. Kot je za 3G, za njegovo konfiguracijo je potrebno iti na kartico 3G /4G v internetnem meniju. Celotna nastavitev bo vključevala potrditveno polje poleg elementov »Vključi modem« in »Uporabi za povezavo«. Morda boste morali izbrati mobilnega operaterja in nato kliknite gumb "Uporabi". Stanje omrežja lahko vedno preverite v sistemskem monitorju spletnega konfiguratorja.

  Nastavitev Wi-Fi

  Brezžična namestitev ADSL2 Router ZyXel Keenetic DSL se ne razlikuje veliko od drugih naprav. Naprava že ima privzeto omrežno nastavitev. Njegove podatke lahko najdete na nalepki na dnu usmerjevalnika. Lahko jih spremenite s spletno konfiguracijo tako, da odprete zavihek "Access Point" v meniju "Wi-Fi Network". V tem oknu lahko spremenite ime omrežja tako, da ga podate v ustreznem polju. Uporabite lahko novo geslo, ki ustreza polju "Omrežni ključ". Vse ostale nastavitve lahko zapustite tako, kot je, in kliknite na gumb "Uporabi".
  Treba je opozoriti, da ima ta usmerjevalnik možnost uporabiti gostujoče omrežje. Služi za začasno povezavo zunanjih oseb z internetom. Ne bodo na voljo kot omejitevlokalnih virov brezžičnega omrežja. Če želite omogočiti to možnost, morate v meniju Konfigurator izbrati kartico »Gostujoče omrežje« in potrditi polje poleg možnosti »Dovoli gostujoč dostop«.

  ZyXel Keenetic DSL Plus

  Ta enota se prodaja ločeno in ponuja internetni center Keenetic DSL z dodatnimi funkcijami. Zlasti omogoča povezavo z internetom z uporabo tehnologije ADSL2 +. Opremljen je z lastnim operacijskim sistemom, njegova konfiguracija pa ne povzroča težav. Uporabite ga lahko kot primarni ali dodatni način za povezavo z internetom.

  Mnenja

  Kar zadeva povratne informacije o tem modelu, so skoraj vse pozitivne. Glavna značilnost naprave je široka funkcionalnost, različne možnosti priključitve, zanesljivost in hitrost. Mnogi uporabniki cenijo tudi enostavnost prilagajanja. Prednosti vključujejo odlično podporo proizvajalca. Na uradni strani lahko vedno najdete dejansko programsko opremo in veliko različnih priročnikov in navodil.

  Sklepna ugotovitev

  Povprečni strošek usmerjevalnika je 5000 rubljev. Po tej ceni bo uporabnik prejel večnamensko napravo, ki jo lahko uporabljate doma in v majhnih pisarnah. Lahko jo prilagodite za skoraj vse potrebe, kot so datotečni strežnik, dostopna točka, stikalo in mnoge druge uporabne vloge.

  Sorodne publikacije