Fotoaparat Nikon D3200: pregledi, specifikacije

Opaziti je, da blagovna znamka "Nikon" svoje linije precej manj posodablja kot drugi proizvajalci. V segmentu fotografskih reagentov morajo obstajati nekatere temeljne spremembe, ki so jih oblikovalci podjetja zadovoljili z novostjo.

V tem posebnem primeru je bil katalizator za nov razvoj trend povečevanja mega pikslov. Pred približno letom dni je blagovna znamka na trg fotografske opreme predstavila fotoaparat z ogledalom D800 s 36 milijoni slikovnih pik, sledi pa mu "Nikon". Sony je izdal vrsto pripomočkov s 24 MP, tako v učilnici zrcalnih in zrcalnih naprav. Da se ljubitelji znamke "Nikon" ne bi počutili prikrajšane, je blagovna znamka razvila ločeno serijo 24-megapixel vstopnih kamer Nikon D3200 Kit (18-55 VR). Mnenja o modelu so bila dvoumna: strokovnjaki, kot vedno, niso imeli dovolj, nekaj pa so bili navdušeni tudi za začetnike in amaterske roke srednjih let. Ampak oba in drugi so se strinjali, da je pripomoček vreden svojega denarja in delal na njem za vseh 100%.


Torej vam predstavljamo pregled zrcalne kamere znane blagovne znamke - Nikon D3200. V tem članku bomo obravnavali značilnosti, preglede modela, prednosti in slabosti naprave.

Pozicioniranje

Če potrebujete kvalitetno kamero z dobrim ugledom, da bi naredili le čudovite fotografije, je D3200 točno to, kar potrebujete. Tu govorimo o ljubiteljih in polprofesionalcih. Naprave, ki so skoraj vedno dražje in izdelujejo podobne slike, bodo koristne tistim, ki cenijo vse vrste gumbov,"Čipi", veliko (in pogosto zmedeno) funkcionalno, pa tudi druga tehnološka okolica. Če se ne boste ravnali s povsem profesionalnim okoljem fotografov, bo ta majhna in lahka kamera dovolj za pametne in res kakovostne fotografije. Če pogledate številne kritike o Nikonu D3200 (18-55 VR II), bomo videli, da isti strokovnjaki govorijo o modelu, saj je naprava sposobna opraviti večino nalog na tem področju, vendar je treba kupiti nekaj iz razreda D800 Če prvič ne posnamete slike, je to vaš glavni vir dohodka. V nasprotnem primeru kupite samo igračo, ki jo včasih uporabljate le včasih, in ves čas vam ne bo prinesla prahu. Še posebej, ker je razlika med 30 tisoč rubljev (D3200) in 100 tisoč (D800) precej opazna.

Zaslon

Sodeč po ocenah strokovnjakov na Nikonu D3200 (Kit), je zaslon popolnoma in povsem zadovoljen. Dimenzije zaslona, ​​skupaj s preobremenitvijo slikovnih pik, so bile prenesene neposredno iz D800, kar pa ne more, ampak prosim. To je zelo priročno, da zavrtite in si ogledate fotografije na zaslonu. Visoka ločljivost vam omogoča, da na poti posnamete dobre fotografije in jih shranite v zbirko.
Na tri-palčni zaslon je postavljen 921 tisoč točk, zakaj isti kolega iz "Sony" lahko samo zavisti. Tako je z zaslonom v modelu vse v popolnem redu.

Matrix

24-milijona slikovnih pik za gadget z ogledalom proračuna je seveda kul, vendar ni povsem jasno, zakaj je toliko. Poleg tega je zasledovanje pikslov palica dveh koncev in tu ima pomembno vlogonamesto nekaterih praktičnih točk.
Sodeč po pregledih na Nikonu D3200 (18-55 II Kit), dobra polovica uporabnikov tega dovoljenja ne potrebuje. Po eni strani, da, imamo sliko visokega zvitka, ki se lahko obreže, poveča in nekako uredi, kjer bo rezultat ostal v istem dovoljenem za tiskanje. Po drugi strani pa 24MP okvir zavzema veliko prostora na notranjih medijih in če potrebujete več slik RAW, morate imeti dovolj časa za zamenjavo pomnilniških kartic.
Večina uporabnikov ponastavi dovoljenje na 13 ali celo 6 milijonov slikovnih pik. Zato matrika s tako razčlenitvijo na proračunski napravi ni najbolj praktična možnost. Kljub temu proces snemanja tudi pri 24 MP poteka brez zavor in zamikov. Za to morate ponovno povedati, zahvaljujoč starejšemu modelu D800, iz katerega je naš pripomoček dobil procesor. Torej, gleda na preglede fotoaparata Nikon D3200, uporabniki ne čutijo nobenega nelagodja pri fotografiranju.

Office

V projektorjih za nadzor kamer ni prišlo do radikalnih sprememb, zato so vsi glavni elementi znani in ostali na svojih mestih. Vendar pa obstajajo nekatere novosti. Prva stvar, ki zadene v oči, je vmesnik za nadzor nad snemanjem: pred tem je bil vzvod in zdaj je gumb označen, s klikom na katerega se prikaže meni, kjer lahko uporabnik izbere način, ki ga potrebuje.

Uporabniki na to temo pustijo dvoumne ocene o Nikonu D3200 (Body). Na prejšnjih generacijah naprav ni bilo potrebno pritisniti nobenih gumbov in delati z njimiin zdaj potrebujete nekaj dodatnih manipulacij. To je nekako kritično, vendar, ko se imenuje, "pritisne" vsako sekundo v računu.
Nekateri uporabniki v svojih pregledih na Nikonu D3200 se sprašujejo o zamenjavi gumbov za povečavo: zdaj je "+" višji in "-" spodaj. Še enkrat, v vročini streljanja lahko navado povečate sliko, namesto da jo zmanjšate, ali obratno. Mnogi so morali pod pritiskom zamenjati vzvod Live view na gumb in ga prenesti na zgornjo funkcionalno ploščo: zdaj je vse potrebno pri roki in ni treba iskati nekaj na dotik. Zadnji del kamere je opremljen z infrardečim senzorjem za krmiljenje IR panela: naprava lahko daljinsko usmerja, ne le pred napravo, temveč tudi zadaj. Senzor na prednjem delu ni nikjer odšel in je v običajnem mestu.

Samodejna občutljivost ISO (ISO)

na napravi je postala opazno bolj priročna. Sedaj je naprava sama odgovorna za minimalno hitrost zaklopa, pri čemer upošteva goriščno razdaljo, na kateri delate. Ta trenutek natančno ponavlja podobno funkcionalnost, ki jo vidimo v pripomočkih "Kenon". Uporabnik ima le za razliko od slednjega možnost, da samostojno določi minimalni prag hitrosti zaklopa. Lastniki v svojih pregledih na Nikon D3200 (Body) so večkrat zahvalil oblikovalcem za tako priročno in koristno "čip".
Zdaj, glede občutljivosti, lahko popolnoma zaupate avtomatizaciji fotoaparata, glavna stvar - prav je, da nastavite prednastavitev. Na primer za optimizacijo makrovizbira je hitrost zaklopa od 1 do 250 z najvišjim pragom ISO 3200.

Samodejna nastavitev popačenja

Sodeč po strokovnih pregledih na Nikonu D3200, samodejno popravljanje deformacij v pripomočku deluje čisto dobro. Za razliko od iste naprave iz "Kenon", ni treba nekaj prenesti, temveč preprosto vključiti to funkcijo v meni. Mimogrede, privzeto je onemogočen.
To pomeni, da bo naprava po aktiviranju vseh objektivov modifikacije D in G iz "Nikon" popravila popačenje v samodejnem zaporedju.

Objektiv

Naprava je opremljena z že seznanjenim z zadnjo generacijo leč - 18-55 (II). Mnenja o Nikonu D3200 v zvezi s tem so nedvoumna: objektiv je dokazan, zanesljiv in, kar je najpomembnejše, kakovosten, zato se težave, zlasti za začetnike, ne upoštevajo. Cena za kamero v kompletu (Kit) ni nekoliko drugačna od osnovne (Body), zato je za začetnike bolje, da sprejmejo največjo možnost, da ne bi zlomili glave nad izbiro tako zapletenega dodatka. V zvezi z združljivostjo, če ste izbrali možnost Body, potem tudi ni problema: fotoaparat se dobro počuti z vsemi objektivi blagovne znamke, ki so bili izdani v zadnjih petdesetih letih. Edina stvar, ki jo je treba storiti, je pojasniti, da bo samodejno ostrenje pravilno delovalo z novimi pripomočki AF /S. Lahko se celo uglasite v običajne sovjetske leče, potem pa morate poskrbeti za poseben adapter, tako da fotoaparat ročno posname normalno snemanje. Samodejno ostrenje seveda ne bo delovalo zanje.

Wi-Fi

Po adapterju za wifi modula(Wu-1a) pride na svoje mesto, zaklop zapre vmesnike, ostane odprt. Uporabniki v svojih ocenah o Nikonu D3200 Kit VR se sprašujejo o tem. Zdi se, da oblikovalci tega trenutka na splošno niso načrtovali v prvotni različici, ampak so ga naredili "na kolenu", ker je v kompaktnem ali brez zrcala ta del lepo skrit in premišljen.
Kljub tem oblikovalskim udarcem, adapter deluje tako, kot bi moral, in glede vpliva nima vprašanj. Prav tako je vredno navesti, da današnja različica pripomočka vključuje brezhibno sinergijo s platformo Android, vendar gadgeti "jabolka" čakajo na vrsto.

Pozitivne strani kamere

Ob upoštevanju pregledov na Nikonu D3200 lahko poudarite številne očitne prednosti naprave, zaradi katerih je delo udobnejše. Najprej si oglejte dimenzije pripomočka. Dimenzije naprave, in kar je najpomembnejše - njena teža, teža dodaja točke v smislu ergonomije: naprava ne obremenjuje rok in z lahkoto najde mesto v vsaki vrečki ali žepnih jopičih (brez objektiva). Mnogi so bili zadovoljni z dvema infrardečima senzorjema, ki sta omogočili oddajanje ukazov na obeh straneh. Ločeno pa je treba omeniti lokacijo video posnetka aktivacije gumba. Zdaj je na priročnem mestu, toda za mnoge znane (pozdravi ljubitelje "Kenon" in "Sony"), kraj. Uporabniki v svojih pregledih na Nikonu D3200 so še posebej toplo sprejeli samodejno nastavitev občutljivosti fotografij, ki pravilno izračuna minimalno hitrost zaklopa ob upoštevanju trenutne goriščne razdalje.Prav tako so mnogi opazili razumno popravek deformacij, ki se ne morejo pohvaliti z modeli iz istega "Canona". To je priročno, ko se med vklopom fotoaparata vklopi zaslon. Malo je žalostno, da nima načina za nadzor slike, vendar ga lahko doživite. Prav tako je bilo presenečenih veliko področij AF in zasedajo veliko območje, kar pri delu s poudarkom dodaja veliko udobja.

Negativne strani

Uporabniki v svojih pregledih na Nikonu D3200 niso mogli omeniti in v fotoaparatu so pomanjkljivosti. Nekateri lastniki so grdili zaradi pomanjkanja hitrega dostopa do avtomatske kontrole občutljivosti. Prej je bila ta funkcija dodeljena posebnemu vzvodu, zdaj pa se morate pomikati po meniju. Mnogi so razburjeni zaradi dejstva, da je lahko funkcijski tipki Fn dodeljena le ena funkcija štirih, zato načina nadzora slike ni mogoče dodeliti. Nekaterim tudi ni bilo všeč pomanjkanje vsaj nekaterih znakov za trenutni indikator občutljivosti na svetlobo v iskalu.
Naprava se zdi vsestranska, vendar "izvijač" za samodejno ostrenje žal ni na voljo. Slednje deluje samo na objektivih razreda AF /S, vse ostalo pa je treba opraviti ročno, kar ni vedno priročno. Dobra polovica poklicnih uporabnikov se je pritožila zaradi pomanjkanja daljinskega nadzora zunanjih utripov. Zato morate kupiti še kakšno dodatno opremo, na primer radijsko sinhronizacijo ali podaljšek.

Sporni trenutki

Ni jasno, zakaj "Nikon" ni opremil svoje naprave z znanjem številnimVmesnik USB. Za sinhronizacijo pripomočka z osebnim računalnikom ali drugimi napravami morate uporabiti posebno UC-E17 zanko: običajni mini ali mikro USB kabli tukaj niso primerni. Torej, če ste nenadoma pozabili kabel v hiši, boste morali obravnavati vložek. Seveda lahko vse delate s tretjim "obrazom": z uporabo adapterja, stehtamo datoteko v mobilnem pripomočku in nato na osebnem računalniku, toda kakšne so težave? Prisotnost nekaterih nejasnih načinov "Q". Priročnik pravi, da je tiho streljanje, v resnici pa je ogledalo preprosto počasnejše, da pade v času zaklopa, in hrup, čudno, ostaja. Mnogi uporabniki v svojih pregledih so bili večkrat ogorčeni nad zamenjavo gumbov "+" in "-" v D3200, motivi za to rešitev pa so preprosto nejasni. Tisti, ki uporabljajo "Nikon" naprave, so navajeni na lokacijo elementov in kakršne koli spremembe za njih, razen če ni očitno, da je boljše, gre za katastrofo, zato takšnega "čipa" ni. Začetniki ne bodo opazili, vendar strokovnjaki in oboževalci blagovnih znamk niso vzeli te poteze. Tudi, zakaj so popolnoma neuporabni za SLR fotoaparat, je bil uveden način fotografiranja GUIDE? Nenavadno je, da se vse proračunske naprave napajajo, vendar Nikon izgleda nekoliko negotovo. Mnogi so presenečeni nad ločljivostjo matrike pri 24 MP. Kamera je postavljena za vstopno raven, to je za začetnike, in imajo toliko pikslov skoraj nič. Dobra polovica uporabnikov ponastavi vrednost na dva in celo trikrat, da bi prihranila prostor na pogonu.

Skratka

Fotoaparat serije D3200 lahko priporočamo vsakomur, ki ga želi. Kljub pozicioniranju, naprava uživa zavidljivo priljubljenost v profesionalnem okolju fotografov. "Nikon" je dobro poskušal in naredil vse, kar je bilo lepe. Seveda, kamera ima svoje slabosti, vendar gredo na "ne", samo poglejte seznam ugodnosti. Če ste že srečni lastnik modelov iz linije D (4060 in 5000), potem ne smete kupiti novosti, ker ne boste našli nič novega in ne boste videli nobenih resnih sprememb. Kot je za ceno, nato pa vaših 30 tisoč rubljev fotoaparat dela ven več kot dovolj, tukaj glavna stvar je, da izberejo pravi dodatki (če ste kupili različico Body), in vse ostalo, kar bo storila za sebe - samo kliknite na spust.

Sorodne publikacije