Premeščanje avtomobila na dvorišču: kaj storiti? Otroci so na dvorišču opraskali avto: kaj storiti?

Če se je izkazalo, da je žena opraskala avto na dvorišču, kaj storiti, da bi rešili problem? Včasih se lahko s sosednjim tujim avtomobilom nehote dotaknete in odidete, ne da bi to opazili. In naslednji dan prevzamejo pravice za 2 leti, da zapustijo kraj nesreče. Pravno je potrebno sprejeti ukrepe za vašo zaščito, nato pa lahko dokumente pustite v svoji lasti in se udeležite pomembnega srečanja kljub burni pustolovščini.

Splošno načelo ukrepanja

Če na dvorišču opraskate avto, kaj boste storili, vas bo telefon opozoril na telefone zavarovalnice. Pogosto bodo njihovi predstavniki vse registrirali v eni uri in jim ni treba čakati dolgo časa za cestne inšpektorje, ki lahko poskušajo vse odložiti na ramo okrožja. In zadnji ne pride ob vikendih in je tudi tedensko zaseden z pomembnejšimi zadevami.
Pomembno je dokazati, da ga je avtomobil na dvorišču nenamerno opraskal. Kaj storiti, če nameravamo pobegniti s kraja nesreče? Potem boste morali najti upravičene dokaze - na primer, da morate takoj zaradi bolnega sorodnika oditi. Bolje je, da pustite vaše kontaktne podatke, vendar morate skrbeti za priče tega dejanja. Konec koncev, lastnik žrtev avtomobila lahko preprosto zlomi list papirja in ga zavrže, in vam bodo odvzete pravice za 15 ali 2 leti. Lahko se celo aretirajo še 15 dni.

Takoj, ko boste odkrili škodo, ki jo je povzročil nekdo drug, morate poklicati prometno policijo. Čakanje na prihod zaposlenih traja vsaj 3 ure. Na koncu tega izraza je bolje ponovitiniz prometne policije, jih obvestiti o potrebi po zapustitvi kraja nesreče in ugotoviti čas prihoda za dokumente. Toda zadnja prednost je le v skrajnem primeru. Navsezadnje lahko v protokolu vidite podatke, ki bi bili zaželeni.

Vino voznika

Če se je sam opraskal po avtomobilu na dvorišču, kaj storiti? Pokličite uslužbence prometne policije, zavarite ali dogovorite z lastnikom drugega avtomobila o registraciji sheme avanture in neodvisnega prihoda zavarovateljem. Zapustitev cestne nesreče je enakovredna odvzemu pravic osebam 15 let, tudi če ostanejo v stiku s kozarcem žrtvinega prevoza.
Samopopolnitev sistema pustolovščin je dovoljena za škodo, ki je manjša za 70% zneska zavarovanja. V nasprotnem primeru je priporočljivo iti na policijo. V zadnjem času so cestni komisarji postali priljubljeni. To so predstavniki zasebnih podjetij, ki so pripravljeni ponuditi nadomestilo za poškodovane avtomobile na kraju samem.

Za storitev ne vzamejo ničesar od voznika, potem pa sami presojajo z zavarovalnicami in pridobijo dodatne pristojbine, ki so njihov neto dobiček. Toda za policista so vsa vprašanja rešena hitro, dovolj za popravilo sosedovega avtomobila, četudi ostane. Ta alternativa je primerna za tiste, ki samo lenobe preživijo svoj čas pohodništvo na sodiščih in pisarnah zavarovalnic. Res je, da bo znesek veliko manj, kot je določeno.

Krivda neznanega

To se zgodi, ne boste takoj opazili, da je na dvorišču praskal avto. Kaj storiti? Obstaja kasko, vendar je treba dokazati krivdo drugega.Priporočljivo je, da takoj obvesti policijo o škodi na premoženju, nesreči - v prometni policiji. V redkih primerih sreča in ugrabitelji najdejo zasledovanje. Uporablja se socialna mreža z obvestili o kraju in datumu nesreče.
Glavna odgovornost voznika je pridobiti zapisnik osebja DIBB. Po tem pa bi morali iti le do zavarovalnic, da bi ocenili škodo. Težje, če je bil avto opraskan z žebljem na dvorišču. Kaj storiti, je že odgovor na volišče. To je njegova neposredna odgovornost - ugotoviti dejstvo o premoženjski škodi in predložiti izpolnjene dokumente.
Nekaj, da bi izvedeli o odškodnini, ni smiselno, pogosto lahko zavarovatelji pridejo ven. To se zgodi v nepopolnih ali proračunskih različicah kaska. Kvalifikacija tega dogodka ni nič drugega kot huliganstvo. Toda poskus, da bi našli krivca, je še vedno vreden tega.

Voznik je pobegnil?

Če veste, kako in kdaj ste na svojem dvorišču opraskali avto, kaj storiti? OSAGO je mogoče pretresti od krivca, vendar ga je treba obiskati z osebjem DIBB. Sam je malo verjetno, da hoče govoriti z vami. Njegova pravica, da ne odpira vrat nepovabljenim gostom. Vendar bo zapis o njegovi krivdi že pripravljen v prisotnosti prič. Tako se ne bo mogoče znebiti plačila za škodo.
Vendar pa OSACV deluje le s sodelovanjem dveh voznikov. Pogosteje pa otroci praskajo avto na dvorišču. Kaj storiti v tem primeru bo odgovor na vse iste volilne enote. Če obstajajo dokazi o krivdi določenega otroka, bodo odgovorni starši. Neumni trik se bo spremenil v resen strošek. Vendar pa bo moral opraviti dolg sodni postopekocene

Pred kratkim pa je začela postavljati nadzorne kamere s samodejnim snemanjem in video snemalniki z možnostjo nočnega snemanja. Kot kaže praksa njihove uporabe, je vračilo tako majhnih stroškov v primerjavi s stroški avtomobila zelo visoko. Nekateri tehniki so se celo naučili uporabiti nekaj koristnih informacij.

Krivca - ljubico avtomobila

Če je njegova žena na dvorišču opraskala avto, kaj storiti? Kasko je pozno videl, da je sploh okrašena. V tem primeru je najpomembnejše, da so protokol pravilno sestavili prometni policisti in specifična voznikova vina. Dokumente boste morali predložiti sami. V primeru nedoslednosti zaposlenih, da bi nadomestili izgube, bodo morali uporabiti pomoč Themisa. Spori s zavarovalnicami - težak in trajen primer. Najbolje je, da zaupate vsem strokovnjakom, saj bo rezultat verjetno v vašo korist. Nemogoče je zapustiti kraj nesreče, nujno bo treba pričati, ki bodo morda morali priti v sodno zgradbo, da pričajo. Sprejemanje takšnih stvari ni priporočljivo, vendar so v vsakem primeru potrebni pravočasni ukrepi za pozitiven rezultat.

Nenamerno je izginil

Če je šel in po nesreči praskal nekdo drug avto na dvorišču, kaj storiti s poznim odkrivanjem storilca? Najprej morate razglasiti dogodek VOJNEMU in navesti datum in kraj dogodka. Podatke je treba pustiti v primeru, da se lastnik še vedno obrne na policijo.
Pri takšnih ukrepih namera ne bo prisotna, pravice pa bodo ostale. Vse lahko zapišemo zaradi stresne situacijezaradi okoliščin v družini ali na delovnem mestu. Prav tako ne govorite o tem, kar ste vedeli o nesreči. Če pa se drugi udeleženec ne pojavi v treh mesecih, mu ne bo samodejno povrnjena škoda. Ta zastaralni rok je določen z zakonodajo Ruske federacije.
Več dejavnikov, ki vplivajo na ravnanje avtomobila, je mogoče pripisati neprevidnosti voznika: močnim padavinam v obliki dežja, snega ali temnemu vremenu. Obstajajo tudi različice neuspešno izbranega položaja avtomobila, v katerem bi bilo težko opaziti. V takih primerih lahko poskusite izpodbijati svojo krivdo.

Nianse neodvisne registracije nesreče

Z rahlo škodo se lahko vse nesreče zgodijo na papirju in sledijo prometni policiji. To je izvedljiv ukrep za zmanjšanje obremenitve policistov in olajšanje življenja voznikom. Ampak to ne deluje, če praskanje avtomobila na dvorišču s ključem. Kaj storiti v takih primerih, smo že upoštevali: klic prometne policije, pričakovanja zaposlenih ali zahtevo za okrožje.
V primeru, da ni poškodovanih, je dovoljeno skleniti nesrečo, poškodovana manj kot dva vozila, poškodovati manj kot 50 tisoč rubljev in zavarovati OSAGO za oba voznika. Dogovori so opisani na papirju in podpirajo odsotnost sporov med strankama. Priporočljivo je, da se ne omeji na en papir. Bolje je narediti fotografije in video posnetke z datumom dogodka. Za kapitalske primere veljajo druga pravila. Znesek škode - malo višji, morda do 400 tisoč rubljev. Vsekakor pa potrebujete video s koordinatami pri GPS ali GLONASS.Za oddajo dokumentov v zavarovanje je največ 5 delovnih dni. Zato je bolje, da tega ne odlašamo.

Kasko zavarovanje in OSACV

OSAGO povrne škodo drugi osebi v nesreči, to je nedolžno. Največji znesek voznika tovornjaka je odvisen od lastnika, ki ga je izbral zavarovatelj. Njegovo bistvo je zaščititi druge pred neopreznimi vozniki in neizkušenimi ljubitelji dinamičnega jahanja. V Rusiji je razpoložljivost zavarovalnih polic obvezna za vsak avto. Casco je namenjen za nadomestitev vseh, tudi manjših slabosti avtomobila, njegovemu lastniku. Majhne praske na dvorišču, škoda na avtomobilu zaradi požara, škoda zaradi huliganov - vse to se izravnava z obveznostmi pogodbe. Tudi če ste zadeli steber, bo kasko plačal popravilo avtomobila. Ampak ne moremo govoriti o nameri, da bi nesreče, potem je odgovornost zavarovanja odstrani.

Odgovornosti uradnikov

Prometni policisti niso upravičeni zavrniti registracije protokola. Ko pride do težave, lahko pokličete telefonsko številko policijskega zaupanja in razložite situacijo. V primeru poškodbe avtomobila pred katerim koli predmetom na dvorišču, na parkirišču ali drugje, morate zahtevati potrdilo ali potrdilo o zavrnitvi uvedbe upravnega spora proti storilcu pri uničenju osebne lastnine. To je potrebno, kadar se dotakne steber ali drug objekt urbane rabe.
Nepreviden voznik zaračuna nadomestilo za poškodovane ograje, stebre, okrasne rastline, tudi mejo robnika, ki jo je treba obnoviti. Tudi smeti, komunikacije hiš, pokvarjena asfaltna obloga alioznačevanje

Dodatne informacije

Rezultat je lahko negativen v primeru pomanjkanja šivov pri vozniku. Tudi razlaga vrste prometne nesreče za kršitev pravil gibanja, če ni bilo pravice za nadzor avtomobila, spremembe. Zavarovatelji bodite pozorni na zasnovo avtomobila, ki je bil uveden v spremembah. Tipična kršitev je sprememba tipa ročice parkirne zavore, ki ne ustreza tovarni, uporaba freelance koles na kolesih.

Sorodne publikacije