"Flushtul" (napaka): možni vzroki in rešitve

Ena izmed najbolj priljubljenih strojnih platform, na kateri so danes izdelani sodobni pametni telefoni in tablični računalniki, je rešitev, ki jo je ustvaril in razvil Mediatek. MTK aparat, še posebej proračunski segment, je dobesedno preplavil svet s prizadevanji ogromnega števila proizvajalcev iz Kitajske. Takšna raznolikost različnih naprav je privedla do nastanka velikega števila različnih programskih rešitev, ki se pojavljajo v pametnih telefonih in tablicah na podlagi MTK kot posledica tako imenovane firmware, to je prenosa datotek v particije pomnilnika naprave s posebnimi programi.


Firmware

Seveda je za tako zapleten postopek, kot je namestitev operacijskega sistema Android v pametne telefone in tablične računalnike, potrebno uporabljati specializirana programska orodja - programska oprema požarnega zidu. Z uporabo aplikacij, ki temeljijo na Windows, ki skoraj v trenutku delujejo s pomnilnikom (npr. ADB in Fastboot) ali neposredno upravljajo z Androidom, ne da bi povezali napravo z računalnikom, je najbolj priljubljena metoda strojne programske opreme MTK-naprave trdna aplikacija, ki jo je ustvaril program Amiate Mediatek - SP Flash Tool.To se nanaša na ta odličen program, o katerem bomo razpravljali spodaj.Za večjo osredotočenost na napake v "Flash", ki lahko uporabniku preprečijo doseganje želenega rezultata, to je brezhibno deluje pametni ali tablični računalnik.

SP Flash Tool

Priljubljenost programa je potrebnavisoka učinkovitost in relativna enostavnost izvajanja procesa vdelane programske opreme. Dejansko je po tem, ko je SP Flash Tool postal na voljo za prenos s strani vsakega lastnika MTK, postalo veliko uporabnikov, ki so ustanovili svoje telefone. Kljub asketskemu vmesniku programa je treba opozoriti, da je pripomoček zelo zmogljiva rešitev in lahko izvaja veliko število operacij. Skoraj vsi možni postopki za manipuliranje pogonov z napravami Android, ki temeljijo na strojni platformi Mediatek, se izvajajo z uporabo SP Flash orodja. Obstajajo primeri, ko so napake v "Flash", zaradi česar je postopek namestitve OS v pametni telefon ali tablični računalnik nemogoč. Upoštevati je treba, da je večina napak enostavno premostiti.


Značilnosti
Kot pri vsakem drugem programskem orodju, lahko SP Flash Tool imenujemo 100% učinkovito orodje, ki se uporablja za naprave s programsko opremo Android na procesorju MTK. Zaradi velike raznolikosti pametnih telefonov in tabličnih računalnikov je verjetno nemogoče ustvariti vsestransko različico, ki bo brez težav delovala z vsemi napravami. "Flash" napake, ki jih program lahko ustvari med prenosom datotek v pomnilnik naprave naprave ali z drugimi manipulacijami strojne opreme, pogosto povzročajo motnjo in nezadovoljstvo med uporabniki in pritožbe zaradi neustrezne rešitve programerjev Mediateka. Upoštevati je treba, da je ustavitev postopka lahko vrsta zaščite delovanja, ki jo zagotavlja program. Drugiz besedami program ščiti seznanjeno napravo pred poškodbami na delu strojne opreme.

Splošna priporočila

Preden nadaljujete s procesom utripanja pametnega telefona ali tabličnega računalnika s pomočjo SP Flash orodja, morate skrbno preučiti navodila in funkcije dela s programom pri manipuliranju določenega modela naprave Android. V zvezi s tem bodo tematska sredstva za programsko opremo, ki so priljubljena v globalnem omrežju, zelo dragocena. Premišljen pristop se bo izognil številnim težavam in napakam v "Flashu", prav tako pa bo proces nameščanja različne programske opreme na pametnem telefonu postal preprost, jasen in učinkovit. Ne pozabite na premišljen pristop pri iskanju in prenosu potrebnih datotek. Pakete, namenjene za namestitev s SP Flash orodjem, je treba pridobiti iz preverjenih virov, najbolje od uradne spletne strani proizvajalca, da je bila naprava sproščena.

Skupne napake

Obstaja veliko težav, ki se lahko pojavijo v procesu dela z obravnavanim programom. Pogosto obstajajo napake "Flushtura" in priporočila za njihovo odpravo bodo obravnavana v nadaljevanju. Na splošno je treba opozoriti, da v primeru neuspeha v večini primerov sploh ni program. Preden nadaljujete z drastičnimi ukrepi, morate preveriti zanesljivost datotek vdelane programske opreme, ki jih uporabljate, kakovost povezave s kablom USB, uporabnost različice SP Flash orodja za določen model naprave in pravilno namestitev gonilnikov. Kaj storiti, če je vse odjavljeno in Flash Player znova in znova izda napako?Z vsako posamezno napako programa se boste morali ukvarjati s številko napake, ki se prikaže uporabniku v sporočilnem oknu, ko se ta prikaže.

Napaka 3149

Začnimo z obravnavanjem posebnih napak, ki jih je mogoče rešiti z enim od številnih dejanj. Napaka "Flushtula" 3149 je precej pogosta in je značilna široka paleta načinov za njeno odpravo. Torej, če ste naleteli na napako 3149, poskusite:
 • Uporabite drugo različico orodja SP Flash. To pomeni, da če pride do napake v tretji različici programa, morate uporabiti peto in obratno.
 • Proces vdelane programske opreme izvedite v načinu Format all + Download.
 • Znova namestite gonilnik naprave, da dobite situacijo, ko je v Upravljalniku naprav prikazana strojno-programska oprema kot MTK USB PORT.
 • Naredite ločen del PRELOADER v načinu za prenos.
 • Predhodno formatirajte pomnilnik naprave s pomočjo razdelka Format v programu, nato se sproži samo oddelek PRELOADER in šele potem (v primeru uspešnega zapisa PRELOADER) zapišete vse druge dele.
 • Napaka 8417

  Tudi zelo pogosta, vendar je težko odpraviti napako. V primeru, da napaka "Flash" 8417 moti postopek namestitve naprave Android, morate le preveriti pot do datotek s programom in vdelano programsko opremo. Do napake pride, če ena od teh poti vsebuje ruske črke. Če želite odpraviti napako, morate preimenovati mape brez uporabe cirilice, znova zagnati SP Flash Tool in najprej ponoviti postopek. Na splošno,pomanjkanje cirilicnih znakov, kot tudi vrzeli v imeniških imen na poti do programa in firmware datotek - ena izmed prvih in glavnih zahtev za zagotovitev neoznačevanja programa pri manipuliranju pomnilniških particij naprav Android.

  Napaka 4001

  Flush 4001 Napaka kot mnoge druge napake, nima nedvoumne razlage in se zato lahko reši z eno od več metod. Če pride do napake 4001, morate izvesti naslednja dejanja:
 • Spremenite vrata USB (napravo priključite samo na zadnji del matične plošče računalnika!).
 • Prenos programskih datotek v koren sistemske particije pogona C :).
 • Poleg tega lahko zadevna napaka pomeni, da v datoteki DA ni podatkov o procesorju in /ali bliskovnem pomnilniku. V tem primeru poskusite uporabiti novejšo različico »Flash«. Tudi v primeru napake 4001 ni treba izključiti prisotnosti strojne težave v seznanjeni napravi. Ta napaka se pogosto pojavi, če bliskovni pogon naprave ne uspe.

  Napaka 1013

  Okvarjen kabel USB lahko pogosto povzroči motnje v delovanju. Napaka "Flushchut" 1013 je navadno rešena prav zaradi spremembe uporabljenega kabla v bolj kakovostno. Poleg tega, ko iščete metodo za odpravo napake 1013, preverite:
 • Različica programa. Napaka praktično ne nastane v peti različici SP Flash orodja, ampak pri uporabi tretje različice - precej pogosta.
 • BIOS PC za prisotnost nepovezanih vrat COM.
 • Odpravljanje težav z vrati USB(uporabite drug konektor).
 • Med drugim lahko poskusite zagnati "Flash" v imenu skrbnika.

  Napaka 5069

  Na žalost pri delu s programom SP Flash Tool obstajajo težave, ki se rešujejo z resnimi napori ali pa sploh niso rešene. Primer takšnih težav je pojava napake "Flash" 5069. Ta napaka se kaže kot posledica nezmožnosti interakcije z bliskovnim pomnilnikom devysa, ki ima določene funkcije strojne opreme. To stanje je posledica razširjenih vrst in tipov pomnilniških čipov, ki se uporabljajo pri ustvarjanju različnih naprav Android. Vsi proizvajalci čipov ne morejo zagotoviti, da so njihove rešitve popolnoma skladne s splošno sprejetimi standardi. Če pride do napake v strojno-programski opremi 5069, je verjetno, da bo SP Flash Tool zavrnjen in da bodo uporabljene druge metode in programska orodja.

  Sklep

  Seveda seznam zgoraj opisanih napak ne pomeni popolnega naslova. V procesu dela z napravami Android lahko uporabnik naleti tudi na številne druge težave. Hkrati pa rešitev za rešitev ostaja enotna: prvič, potrebno je preveriti zanesljivost vseh komponent strojne opreme računalnika in naprave "Android", kot tudi ustreznost različic, ki se uporabljajo za napravo modela datoteke programske opreme. V večini primerov je težava na površini in je preprosto rešena.

  Sorodne publikacije