Podrobnosti o tem, kako v telefon vstaviti geslo

Danes vam bomo povedali, kako v telefon vstavite geslo. Mnogi ljudje poskušajo zaščititi svoje osebne podatke z največjo zanesljivostjo, zato so gesla nastavljena na različne tehnike. Mobilni telefoni niso izjema. O podrobnostih tega procesa je treba razpravljati podrobneje.

Navodilo

Danes bomo obravnavali vprašanje, kako lahko postavite geslo. Telefon včasih potrebuje takšno zaščito. Upoštevajte, da je algoritem podoben različnim modelom teh naprav. Da bi zaščitili napravo, moramo izvesti več preprostih dejanj. Najprej pojdite na glavni meni naprave. Nato, da bi rešili vprašanje, kako postaviti geslo na telefon, izberite element "Nastavitve". Odvisno od modela naprave se lahko navedeni odsek imenuje "Konfiguracija" ali "Parametri".


Nato najdemo točko "Varnostni parametri". V tem razdelku se lahko odločite, katero geslo boste namestili na telefon, in nastavite skrivno kombinacijo za posamezne dele in celo za sedem kartic.

Vnos kode

Nadaljujemo na naslednjo stopnjo. Uporabljamo element »Geslo za telefon«. Aktiviramo ga. Določimo prihodnjo dostopno kodo. Zdaj, ko shranite nastavitve, vas bo naprava pozvala, da vnesete dano kombinacijo, ko jo vklopite.

Starega ni pozabila

V nekaterih primerih zgoraj navedeni algoritem ne uspe. Zlasti lahko pri nastavljanju gesla naprava zahteva prejšnjo kombinacijo.Do težave pride, če gesel niste vnesli prej. Vendar pa je izhod. V tem primeru je telefon najverjetneje nastavljen na standardno kodo. Najpogosteje je sestavljen iz štirih ničel ali enakega števila enot. Pri vnosu stare kode vnesite "0000" ali "1111".


Nato nastavimo novo geslo. Izbrati morate kombinacijo, ki jo je težko pozabiti. Na primer, rojstni dan ljubljene osebe. Prav tako je primeren še en pomemben datum. Vendar pa kot kodo ne smete navesti svojega rojstnega dne, ker v tem primeru narašča verjetnost, da bo kombinacija lahko prevzela osebo iz tujine.

Dodatne informacije

V telefonu že veste, kako vnesti geslo, vendar pa bi morali razpravljati o še nekaj odtenkih. Če na primer naprava deluje v operacijskem sistemu Android, lahko za zaščito uporabite ključ po meri namesto številčne kode. Tudi zaščito telefona lahko izvedete s pomočjo posebnega programa "Protection Arr". Ta rešitev vam omogoča, da nastavite gesla za datoteke in mape v telefonu. Aplikacijo lahko prenesete iz trgovine Google Play. Najpogosteje je ta nameščen. Ko prvič zaženete varnostno aplikacijo, orodje zahteva grafični ključ, geslo in kontrolni seznam. Slednje bo pomagalo obnoviti dostop, če se koda izgubi.
Vsi zahtevani podatki ob prvem zagonu programa se lahko namestijo sami. Nadaljnjo uporabo naprave bo spremljala zahteva zgoraj navedene kode.Po opravljenem zgoraj opisanem algoritmu dejanj na zaslonu je seznam datotek in programov, ki jih je mogoče zaščititi s preprosto namestitvijo potrditvenega polja. Zelo pomembno je, da ne pozabite vnesenega gesla. Še bolje je napisati na tradicionalni list papirja. Tako se lahko zaščitite pred morebitnimi prihodnjimi težavami z dostopom do naprave. To je še posebej pomembno, če je zaščita nameščena na redko uporabljenih, vendar potrebnih podatkih.
Obstaja še ena možnost za reševanje vprašanja, kako v telefon vnesti geslo. V ta namen je bila poleg zgoraj navedene rešitve ustvarjena tudi aplikacija Smart AppLock. Njegove zmogljivosti vam omogočajo, da nastavite geslo za posamezne aplikacije. To orodje je zelo enostavno za uporabo. Algoritem je običajen: prenesite in namestite aplikacijo, jo zaženite, izberite komponente, ki potrebujejo zaščito.
Ostaja še grafična tipka in geslo. Uporabite lahko samo eno od podanih varnostnih orodij. Zgoraj opisana aplikacija je brezplačna. S tem orodjem lahko preprečite tudi odstranitev določenega programa. Za takšno dejanje morate vnesti varnostno kodo.

Sorodne publikacije