Kaj je aktivacija: Določite, kako to storite

Računalniška industrija je do zdaj razvila situacijo, v kateri vsaka družba poskuša zaščititi svojo programsko opremo. V ta namen se uporabljajo posebne tipke in že od nekdaj obstajajo spletne metode aktiviranja. Microsoftovi operacijski sistemi niso bili nobena izjema. Začenši z zgodnjim Win XP in konča z Windows 10, vsi sistemi zahtevajo aktivacijo. V nasprotnem primeru bo njihova funkcionalnost bistveno omejena.

Aktiviranje sistema Windows - koncepti in orodja

Pravzaprav je iz naslova jasno, da je taka aktivacija sistema Windows. To je postopek preverjanja pristnosti, tako imenovani komunikacijski kanal med proizvajalcem in uporabnikom, ki vam omogoča, da ugotovite, ali je lastnik sistema Windows licencirana kopija ali uporablja piratsko programsko opremo.


Po Microsoftovi privolitvi za uporabo operacijskega sistema Windows je aktiviranje najpomembnejši korak, edinstven način za preprečevanje nezakonite uporabe in distribucije lastne distribucije. Po namestitvi licence za Windows ima uporabnik 30 dni, da vnese licenčni ključ ali aktivira spletno aktivacijo.

Licenca ali piratska različica? Izbira uporabnika

Pri nakupu izvirne različice sistema Windows (opozoriti je treba, da bo nakup licence v denarnem ekvivalentu znašal trden znesek) na škatli z nalepljenim licenčnim aktivacijskim ključem. Sestavljen je iz 25 znakov in se vnese takoj po namestitvi sistema. Če je izdelek kupljen prek interneta, pride do ključa do določene e-pošte.


Obstaja tudi obrnjena stran medalje - tako imenovana piratska programska oprema, ki je zelo na spletu. Pravzaprav to ni presenetljivo glede na visoke stroške licenčnega izdelka. Sama zgradba sistema Windows se ne razlikuje od izvirne, edina razlika je, da je lupina že prišita na aktivator sistema. Ali pa je na internetu enostavno najti posebne programe - "krekerje", ki aktivirajo sistem. Vendar je treba upoštevati, da je uporaba nelicencirane programske opreme nezakonita in kazniva.

Ways Activation Ways

Torej, kaj je aktivacija, seveda, zdaj ostaja, da ugotovimo, kako jo izvajati. Do sedaj obstajata dva načina aktiviranja:
 • z uporabo ključa;
 • v načinu telefona.
 • Microsoft redno izda posodobitev, od katerih ena preverja aktivacijski ključ sistema Windows. Imenuje se tudi - "Varnostna posodobitev".

  Licenciranje aktivacije sistema Windows

  Kot smo že omenili, uporabnik ob nakupu CD-ja z izvirno različico sistema Windows poleg tega prejme še 25-mestno aktivacijsko kodo. Poleg tega je ključ mogoče pridobiti z nakupom poslovnih različic operacijskega sistema, računalnika ali prenosnika z že nameščenim sistemom. Prav tako je koda poslana na e-pošto ob nakupu Windows v uradni spletni trgovini. Med prvo namestitvijo operacijskega sistema morate vnesti pravilen ključ. V zadnji fazi se prikaže okno, v katerem bo uporabnik pozvan, da vnese določeno aktivacijsko kodo. Po uvodu bo sistem ugotovil, ali je ta kombinacija pravilna ali ne.Če je tako, bo namestitev končana in Windows bo aktiviran.
  In če je ključ jasen, kakšna je aktivacija sistema v telefonskem načinu? Dejstvo je, da je vse preprosto - pokličite ukazno vrstico (kombinacija Win + R) in vnesite tam ukaz. Po izbiri države (Rusija, Ukrajina) - bo brezplačen telefon za klic. Poleg telefona bo na zaslonu računalnika prikazana koda za namestitev, ki jo boste morali klicati v telefonu. Ko vnesete izvorno kodo, bo operater začel narekovati licenčni ključ operacijskega sistema. To storite tako, da obiščete lastnosti računalnika in izberete "Aktiviraj Windows".

  Aktivacija operacijskega sistema Windows 10

  Najnovejša različica operacijskih sistemov Microsoft - Windows 10. V času izdaje je bilo veliko uporabnikov prejšnjih različic "vindy" naprošeno, da brezplačno odidejo v prvih deset, shranite vse nastavitve, potrdila in licence. Edina neprijetnost je, da ta nadgradnja deluje samo na enem računalniku. To pomeni, da čeprav je imel računalnik licenciran Windows 7 ali 8 in je uporabnik nadgradil na Win 10 brezplačno, potem nakup obstoječega "železa" ne bi uspel premakniti obstoječih "deset". Morali boste kupiti novo originalno distribucijo.
  Če je bil Windows 10 kupljen od začetka, je tudi preprosto pridobivanje aktivacijskega ključa. Če želite to narediti, po namestitvi operacijskega sistema preprosto odprite meni Start, razdelek Parametri. Nato kliknite na "Posodobitve in varnost" in na levi strani okna "Aktivacija" menija. Po kliku na čarobni gumbOperacijski sistem "Aktiviraj" bo potrjen in aktiviran. Seveda mora biti računalnik povezan z internetom.
  Med postopkom aktiviranja lahko sistem uporabnika povabi kljuc, ki je priložen zagonskemu disketnemu pogonu (disketi).

  Težave pri aktivaciji za Windows 10

  Razlika med prvotno različico operacijskega sistema Windows 10 in predhodniki je v tem, da je bil računalnik nadgrajen (pomembni elementi, kot so CPU, matična plošča ali trdi disk so bili zamenjani), aktiviranje je samodejno odletelo in Ni bilo mogoče obnoviti, tudi če je ključ prisoten.
  Da bi rešili to težavo, se je bilo treba ponovno obrniti na Microsoft in ponovno aktivirati sistem. Na srečo so razvijalci izdali globalno posodobitev za obletnico obletnice. Zahvaljujoč njemu je licenčni ključ Windows 10 vezan na Microsoftov račun. In tudi v primeru zamenjave komponent aktivacijo začeli izterjati veliko hitreje in lažje. Da, pomembna točka: število ponovnega aktiviranja operacijskega sistema je omejeno. Če je ta omejitev dosežena, se sistem ne bo mogel aktivirati.

  Nekaj ​​zaključka

  Torej, odgovor na vprašanje, kakšna je bila taka aktivacija. Kateri od načinov uporabe je odločitev za uporabnika sam. Načeloma so licencirane različice Microsoftovih operacijskih sistemov bolj zahtevne za delovne postaje, strežnike, institucije in podjetja. Še posebej ob upoštevanju dejstva, da obstajajo organi, ki sodelujejo pri preverjanju osebnih računalnikov o temioriginalne programske opreme. No, kot za navadne državljane, je položaj dvojen. Po eni strani je piratska programska oprema brezplačna, po drugi strani pa razpoložljivost licencirane različice sistema Windows vedno zagotavlja podporo razvijalcem in številne dodatne funkcije sistema.

  Sorodne publikacije