Navigator Garmin Etrex 20: Pregled, značilnosti, značilnosti delovanja in povratne informacije lastnika

Linija 3 navigatorjev Garmin ETrex 1020 in 30, izdanih leta 2011, je postala dolgo pričakovana posodobitev priljubljene serije. Med njimi je model povprečne ravni z novimi možnostmi prilagajanja, kot tudi podpora za Birdseye in geocaching zračne posnetke - igra, ki išče GPS-koordinate predpomnilnikov, ki jih zagotavljajo člani. Da bi popolnoma razumeli funkcionalnost naprave, se je treba posvetiti razlikam med Garmin eTrex 1020 in 30.

Značilnosti drugih navigatorjev serije

Najvišji razred v seriji eTrex je 30. model. Za razliko od drugih naprav je navigator opremljen s trojnim elektronskim kompasom, barometričnim višinomerjem, brezžičnim modulom in združljivim z Garmin chirp - brezžičnim svetilnikom za geocaching. Po drugi strani pa 10. model ne omogoča dodajanja zemljevidov po meri in ima enobarvni zaslon z nižjo ločljivostjo. Po mnenju lastnikov, je pod določenimi pogoji tak zaslon težko brati.


Elektronski kompas poroča, kjer je navigator usmerjen, tudi če je uporabnik nameščen, v nasprotju z običajno napravo GPS, ki izračunava svetovne strani v smeri vožnje. Z njim lahko pridete na določeno točko poti. ETrex 30 bo dal pravi kot in vam povedal, kako daleč je. Barometer se lahko uporablja za spremljanje sprememb atmosferskega tlaka ali za merjenje višine. Sprejemnik GPS sprejemaPodatki o višini iz satelitov, vendar niso povsem zanesljivi, zato 30. model dopolnjuje njihove lastne meritve.
Vendar se vrednost višine, ki jo določa barometer, ne razlikuje veliko. Na to vplivajo spremembe tlaka zunanjega zraka. Glede na povratne informacije uporabnika so bili primeri, ko so se po odhodnih stopnjah podatki o višini na končni točki bistveno razlikovali od podatkov, ki so pokazali napravo na začetku. Zato so se nekateri lastniki odločili, da bodo napravo izključili, da bi se zanašali le na satelitske podatke. Tehnično se lahko barometer uporablja za spremljanje vremena: če tlak pade, se bo poslabšal. Ampak za to bi bilo treba napravo pustiti vključiti ponoči, in raje bi porabila polnjenje. Na primer, Casio PRG270 ura je veliko boljša. Poganja jih sončna celica, zato vam ni treba skrbeti za življenjsko dobo baterije, poleg tega pa zvok tona, ko se tlak bistveno spremeni, kar 30. model ne more storiti.

Izvedba konstrukcije: dodelitev gumbov

Garmin eTrex 20 je opremljen s 6 gumbi - tri leve, desne in dve sprednji sprednji. Tipke za povečavo se nahajajo na levi strani zaslona in se lahko uporabljajo za premikanje po meniju. Meni gumba za klic je na levi strani in kliče kontekstni meni. Z dvojnim dotikom se odpre glavni meni, s pritiskom in zadržanjem pa se prikaže meni »Iskanje«. Tipka "Nazaj" se nahaja na desni strani. Služi za vrnitev v prejšnji meni.
Vklop osvetlitve ozadja je prav tako na desni. Ko se na kratko prikaže, se na zaslonu prikaže datum in čas, stanje baterije in GPS. Naslednje kratke pritiske preklopijo svetlost osvetlitve med 50% in 100%. Dolgotrajno zadrževanje v stisnjenem stanju vodi do izpada električne energije. Ročica za palec se nahaja na sprednji plošči. Uporablja se za krmarjenje po meniju za povečavo. S klikom na to možnost lahko vnesete ukaz ali izberete točko na zemljevidu. Kliknite in držite nastavi točko poti. V primerjavi z zaslonom na dotik in majhnimi gumbi joystick omogoča preprosto uporabo naprave z rokavicami za kolo, vendar ni tako enostavno klikniti. Pogosto se tak poskus konča s premikanjem kurzorja. Glede na povratne informacije uporabnikov, zaradi tega, da preklopite zaslon, ki jih pogosto morali ustaviti kolo. Upravljalniki, ki so udobni za uporabo med vožnjo, so boljši.

Zaslon

Garmin ETrex 20 je opremljen s svetlim, vendar majhnim 22-palčnim TFT zaslonom z ločljivostjo 176 x 220 pik, ki podpira 65 tisoč barv. Z lahkoto se bere pod neposredno sončno svetlobo ali osvetljeno. Zaslon jasno prikaže ukrivljene črte in pisave. Uporabnik lahko izbira med 14 različnimi barvnimi paletami za dnevni in nočni pogled. Za vklop osvetlitve ni posebnega gumba. Zaslon se ne dotika.

Strojna oprema

Ohišje navigatorja ima višino 10 cm, širino 53 cm in debelino 3 cm. Pri baterijah tehta 142 g. Gumijasti trakna obodu telesa preprečuje zdrs. Zasnova in materiali, ki se uporabljajo v navigatorju, visoke kakovosti. V kompletu je tudi naprava, kabel USB, priročnik Garmin eTrex 20 v ruskem jeziku. Na hrbtni strani je priključek za pritrditev navigatorja na kolo ali pritrditev s karabinom. Za razliko od serije Oregon je izdelan iz plastike in se lahko na koncu izrabi. Glede na povratne informacije uporabnika je pritrditev vponke nekoliko težka, čeprav na kolesu ni težav. Glede na povratne informacije uporabnika, je montaža brez navigatorja neprivlačna in ne zagotavlja zanesljive pritrditve naprave, čeprav vam omogoča prilagajanje položaja na poti.

Pod hrbtnim pokrovom sta ležišče za dve bateriji AA (ni priložena), vrata miniUSB in reža za kartico microSD. V tem primeru je treba baterijo odstraniti, da namestite pomnilniško kartico. Z 17 GB notranjega pomnilnika pa verjetno ne bo treba uporabiti razširitvene reže. V modelu Garmin eTrex, 20x je 2GB večji ROM. Navigator je zaščiten pred vlago. Izvaja se v skladu s standardom IPX7, kar pomeni, da prenese potopitev v vodo na globinah do 1 m do 30 minut. Vrata USB omogočajo, da prenesete informacije o poti, koordinate točk in posnetke zaslona v računalnik. Brezžični prenos ni podprt.

Vmesnik

Ko vklopite Garmin eTrex 20, uporabnik vstopi v glavni meni, kjer lahko odpre zemljevid, kompas, izračuna pot, označi, izbriše ali najde pot, ki je že shranjena v spominu poti, spremeni nastavitve. Lastnikupod pogojem, da spremenite vrstni red postavk s pritiskom na gumb "Meni". Ko izberete drug zaslon (na primer zemljevid), se v meniju prikaže seznam ukazov, ki so odvisni od konteksta. Meni sistem je zelo priročen in večina funkcij je jasno, ne da bi zatekati k uporabniškim vodnikom.

GLONASS

Edini element, ki se je pojavil v seriji eTrex in ki ni v predhodno izdanih napravah, je podpora GLONASS. Navigator lahko uporablja GPS skupaj z GPS-om. Teoretično bi to povečalo natančnost pozicioniranja in hitrost satelitskega odkrivanja. To še posebej velja za severne zemljepisne širine in mestne (in naravne) "kanjone".

Funkcionalnosti

V 20. modelu je bilo veliko funkcij, ki so bile prej na voljo le v navigacijskih sistemih visokega razreda. Glavne so naslednje:
 • Podpora za geocaching. Uporabnik lahko bere opise, nasvete in dnevnike poti neposredno na kraju samem. Garmin eTrex 20 omogoča tudi filtriranje predpomnilnikov in iskanje po velikosti, kompleksnosti, terenu itd.
 • Uporaba aeroposnetkov in topografskih kart. Navigator je združljiv z izdelki BirdsEye, ki so na voljo kot plačana letna naročnina. Slike, naložene v tem obdobju, lahko uporabite brez posodabljanja. Uporabne bodo tako v urbanih pogojih kot za ljubitelje narave na prostem. Nič manj visoki uporabniki in razpoložljivost topografskih kart. Nič ne moremo primerjati z dejstvom, da je slika v navigatorju popolnoma v skladu s podrobnopapirno kartico.
 • Napredne funkcije navigacije po progi. Lastnik je dovolj, da izbere tir, naprava pa bo samostojno zgradila pot iz vmesnih točk, navedla njihovo višino in zagotovila realno razdaljo med njimi.
 • Podpora kartice po meri. Ob prisotnosti fotografij iz zraka je velika potreba po dodajanju lastnega zemljevida, toda to priložnost za lepo.
 • Koledar. Prikaže datume shranjenih točk in poti ter zabeležene geocache.
 • Profili. Omogoča shranjevanje skupin nastavitev. Na primer, uporabnik ima lahko en profil za geocaching, drugi za gorsko kolesarjenje, tretji za ribolov itd.
 • Urejanje podatkov

  Navigator Garmin eTrex 20 ima odlične načine za urejanje vaših poti, njihovih zapisov in točk, vključno z:
 • Uporabnik lahko projicira vmesne točke poti, najde sredino poti, nastavi opozorilo o približevanju in označevanju točke na trenutni lokaciji.
 • Posnemite skladbo, pokažite ali skrijete nekaj teh posnetkov na zemljevidu, si oglejte grafikon nadmorske višine zanje in jih barvajte v vseh 17 razpoložljivih barvah. Spremenite lahko tudi barvo aktivne poti.
 • Uporabnik si lahko ogleda zemljevid celotne poti, jo spremeni ali prekliče in si ogleda tabelo višin.
 • Ena od odličnih lastnosti navigatorja je razpoložljivost brezplačnih zemljevidov, katerih vir je spletna stran GPSFileDepot. Model omogoča shranjevanje do 2 tisoč točk, 200 poti.

  Garmin eTrex 20: Priročnik za nastavitve

  Zaporedje elementov glavnega menija se spremeni, ko med pregledovanjem pritisnete tipko Meni. Omogoča dostop do strani z gumbom "Nazaj". Uporabnik mora uporabiti možnost Nastavitev - Stran, vendar ne pozabite, da te strani ne bodo več v glavnem meniju. Navigator ima rekreativne, geocaching, avtomobilske, morske in fitnes profile. Uporabnik lahko izbere katerega koli od njih v razdelku »Spremeni profil« v glavnem meniju ali pa ustvari nov ukaz Nastavitve - Profili - Ustvari. Če želite spremeniti ime, ga morate izbrati. Spremeni nastavitve menija v druge nastavitve. Uporabnik lahko spremeni podatkovna polja skoraj povsod. Dovolj je, da izvedete ukaz Spremeni nadzorno ploščo. Nadzorna plošča lahko nadomesti ali dopolni podatkovna polja za kompas, zemljevide poti. B odvisno od zaslona, ​​lahko izbira vključuje kompas, štoparico, avto, geocaching ali rekreacijsko ploščo. V eTrex 30 je na voljo tudi grafikon višine. Dostop do strani potovalnega računalnika in kompasa poteka preko ukaza "Spremeni monitor". To storite tako, da na zaslonu zemljevida izberete "Nastavitve zemljevida - Podatkovna polja - Nadzorna plošča". Edina neprijetnost je majhnost prikaza modelov serije eTrex. Uporaba armaturne plošče lahko znatno zmanjša uporabno površino zaslona.

  Koristni nasveti

  Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam pomagajo pri krmarjenju po navigaciji:
 • Za navigacijo do naslednje strani menija lahko uporabite gumbeskaliranje
 • Z njihovo pomočjo lahko pri tipkanju spremenite razporeditev tipkovnice.
 • Uporabnik lahko spremeni sporočilo o zagonu (na primer, navede svojo telefonsko številko, da bi odkril izgubljenega navigatorja, ki ga lahko vrne) tako, da ga poveže z računalnikom in uredi datoteko startup.txt.
 • Za kratek pritisk na gumb za vklop preverite nivo napolnjenosti. Stanje baterije se lahko prikaže tudi na zaslonu.
 • Življenjska doba baterije

  Glede na povratne informacije uporabnika, kadar snemate točke poti vsakih 5 sekund. polno napolnjene in polno napolnjene baterije zagotavljajo 10 ur 17 minut. dela naprave. Ko je osvetlitev izklopljena, GPS navigator Garmin eTrex 20 deluje 23 ur. 29 min Lastniki cenijo možnost hitre zamenjave baterij. Predalček za baterije se odpre in zapre s preprosto obračanjem vijaka.

  Natančnost

  Ena od slabosti naprave je osnovni zemljevid, ki ga je težko krmariti, saj vsebuje informacije o cestah. Zato je pomembno, da zemljevide prenesete iz drugega vira, kot je GPSFileDepot. Topografska karta vsebuje popolno količino informacij o terenu za navigacijo. Natančnost zapisovanja koordinat naprave lahko preverite s preverjanjem rezultatov, pridobljenih pri umikanju poti. Idealno bi bilo, če bi te poti v idealnem primeru sovpadale. Seveda nobena naprava ne more pokazati tega rezultata. Po mnenju lastnikov je natančnost navigatorja Garmin eTrex 20 slabša od mnogih modelov, saj se registriralokacija uporabnika z velikim številom opaznih napak - koordinate istih točk se lahko razlikujejo do 40 m. Kaj je povezava z vdelano programsko opremo, saj starejši moduli z bolj zrelo programsko opremo kažejo najboljše rezultate. Zato uporabniki priporočajo nadgradnjo Garmin eTrex 20 na najnovejšo programsko opremo.
  ​​

  Geocaching

  Torej, kako dober je GPS Garmin eTrex 20 za iskanje predpomnilnikov? V tem procesu obstaja veliko spremenljivk. Uspeh je odvisen od natančnosti danih koordinat, spremembe položaja satelitov, terena, ki ustvarja učinek širjenja več žarkov, itd. Lastniki so primerjali rezultate iskanja različnih modelov in določili razliko med dejansko in dejansko razdaljo do predpomnilnika. Povprečno odstopanje navigatorja Garmin eTrex 20 od GPS je bilo 86 m, z GPS in GLONASS 5 m. To je dober rezultat in kaže, da uporaba GLONASS-a nekoliko izboljša natančnost meritev. Zdi se, da ETrex 20 trpi zaradi pomanjkljivosti, ki prizadene vse nove modele Garmin - njena firmware še zdaleč ni popoln. Enak problem so opazili pri zgodnjih različicah programske opreme GPSMAP 62 in serije Oregon.

  Zakasnitev in hitrost nalaganja slik

  Glede na preglede, ima Garmin eTrex 20 opazne majhne premore med navigacijo po meniju in majhen zaklop, ki traja sekundo ali toliko, ko preoblikujemo zemljevid med povečevanjem. To ne velja za normalno uporabo naprave. Poleg tega obstajajo zamudepreoblikovanje kartic v obliki rastrskih slik, kot so izdelki BirdsEye, čeprav so tudi omejene na primere pomikanja, ne pa tudi pri gibanju po terenu. Vnos informacij o točkah poti je izjemno počasen postopek, saj je potrebno izbrati vsako črko z uporabo krmilne palice in pritisniti enter, preden izberete vsako naslednjo.

  Prednosti in slabosti

  V skladu s pregledi uporabnikov je model opremljen s svetlim zaslonom, kompaktno velikostjo, ki podpira GLONASS, kar poveča natančnost meritev. Garmin eTrex 20 podpira geocaching, prilagojene zemljevide, ptičje zračne posnetke in topografske karte. Poleg tega ima navigator napredne funkcije za sledenje poti, številne nastavitve (nadzorne plošče, profili itd.) In dolgo življenjsko dobo baterije. Slabosti modela vključujejo majhen zaslon, ni povsem pravilno določiti razdalje in koordinate točk poti, zaradi nepopolnosti vdelane programske opreme Garmin eTrex 20, pomanjkanja elektronskega kompasa, barometra in modula brezžičnega prenosa podatkov, kot tudi nezdružljivosti s svetilnikom Garmin.

  V zaključku

  Kljub nekaterim napakam se je turistični navigacijski sistem Garmin eTrex 20 strinjal. To je dober začetni model za ljubitelje vseh vrst dejavnosti na prostem. Pomanjkljivosti naprave so zanemarljive, proizvajalec pa jih je v preteklosti dobro odstranil, čeprav pogosto traja nekaj časa. Napake pri ločevanju poti niso dovolj velike, da bi povzročile težave pri navigaciji, čeprav na napačno razdaljoDestinacije lahko razočarajo geocaching. Široka paleta funkcij, vključno s podporo za letalske posnetke GLONASS in BirdsEye, je zelo dobra za osnovni model.

  Sorodne publikacije