Router Netis WF2411: opis in konfiguracija

Za ustvarjanje domačega brezžičnega omrežja je zelo enostavno kupiti posebno opremo. Trenutno je na trgu veliko modelov, ki v celoti zadovoljujejo potrebe. Treba je omeniti, da je najširši izbor predstavljen v proračunskem segmentu. Praviloma potrebuje nizko uporabnik stabilno internetno povezavo in hitrost prenosa podatkov prek Wi-Fi. Te funkcije imajo namreč usmerjevalnike vstopne ravni, zato so zelo povpraševanja. Eden takšnih modelov je Netis WF2411. Izdajajo ga razvijalci nebesnega cesarstva. Podjetje Netis je bilo ustanovljeno pred 17 leti (leta 2000). Trenutno so v večini držav sveta njene podružnice. Izdelki te blagovne znamke so domačemu kupcu dobro znani, zato je drugi proračunski usmerjevalnik postal zanimiv za določeno občinstvo.
Videz

Router Netis WF2411 se izrazito razlikuje od drugih naprav. Proizvajalec se je odločil združiti dve klasični barvi - belo in črno. Oblikovanje je ekološko, vendar še vedno lahko vidite zapise agresivnosti. Plastično ohišje je mat. Črni deli se uporabljajo na zgornjem delu, beli pa na dnu. Ventilatorji se nahajajo na skoraj vseh ploščah. Mere Netis WF2411: dolžina - 13,2 cm, širina - 9,8 cm, debelina - 2,7 cm. Pri namestitvi je potrebno upoštevati eno točko, da se pri povezovanju kablov naprava poveča za približno 3 cm. Antena je samo ena, z zmogljivostjo 5 dBi. Njena višina je 17 cm. Način oblikovanja -ne odstranljiva


Na hrbtu so štiri noge. So plastične, gumijaste blazinice niso na voljo. Obstajata dve luknji, s katerimi se usmerjevalnik lahko pritrdi v navpičnem položaju. Plošča s priključki je odvzeta od zadaj. Naprava je opremljena s ključi WPS in Ponastavi, zadnja je skrita. Na voljo je tudi priključek za priključitev napajalnega kabla. Tik ob anteni se nahajata štiri vrata LAN, sledi izhod - WAN.

Značilnosti Netis WF2411

Usmerjevalnik ima nameščeno radijsko povezavo Realtek RTL8188RE. Procesor podpira standarde 80211 b /g /n. Največja hitrost je 150 Mb /s. Naprava deluje v območju 24 GHz. Glavni čip uporablja omrežni komunikator s petimi vrati. V napravi je nameščenih 32 MB RAM-a. Model čipov - EtronTech EM63A165TS-6G. Za shranjevanje firmware datotek je 4 MB flash pomnilnika.

Konfiguriranje Netis WF2411

Za konfiguriranje usmerjevalnika je potrebno le nekaj minut. V večini primerov bo dovolj, da preprosto izberete vrsto povezave in ustvarite brezžično omrežje. V ta namen pojdite na element "Hitra namestitev". Če želi uporabnik uporabljati polno funkcionalnost naprave, potem morate iti do naprednih nastavitev. Meni je predstavljen v dveh ravneh. Na začetku se odpre stran, ki prikazuje stanje usmerjevalnika. Uporabnik si lahko ogleda tudi statistiko prejetih in poslanih podatkov.
Nastavitve lahko spremenite v zavihku Omrežje. V tem primeru mora uporabnik izbrati vrsto povezave. Če je potrebnovnesite uporabniško ime in geslo, ki ga je priskrbel ponudnik. Na usmerjevalnik Netis WF2411 lahko priključite igralne konzole in uporabite storitve IPTV za delo v načinu mostu.
Brezžična dostopna točka je preprosto konfigurirana. V ustreznem zavihku morate vnesti ime omrežja in aktivirati zaščito z uporabo šifrirne kode WPA /WPA2. Če je potrebno, lahko uporabite filter naslovov MAC tako, da ustvarite bele in črne sezname. Za nadzor te možnosti je dovolj, da vnesete element "Access Control". V sistemskih nastavitvah so na voljo posodobitve vdelane programske opreme. Tukaj lahko ponastavite prilagojene parametre na tovarno.

Sorodne publikacije