Hyundai HD 78 Univerzalni tovornjak

Med tovornjaki z majhno tonažo so lastnosti Hyundai HD 78, zaradi katerih so zanesljive, varčne in varne. Nanaša se na univerzalne tovornjake, ki lahko opravljajo različne funkcije.

Hyundai HD 78 - privlačen in kompakten tovornjak. Dober pregled dosežemo z namestitvijo velikih očal. Dvojni žarometi imajo funkcijo antifog. Maska hladilnika prehaja skozi veliko količino zraka, zaradi česar se motor ohladi. Velika ogledala imajo funkcijo ogrevanja. Za lažje pristajanje v kabini je stopalo, izdelano iz aluminija.


V kabini je dovolj prostora za nastanitev treh ljudi. Eden od sedežev se lahko razgradi v udobno stojalo. Obstaja ključna osvetlitev, električna okna, polnjenje naprav z izhodom USB. Za enostavno upravljanje je nameščen krmilni ojačevalec. Menjalnik je izvlečen. Kabina je lahko izvedena v več različicah. Po širini je lahko 2000 ali 1760 milimetrov. Na dolžini lahko izberete navaden avto, dvojno in super. Zadnja možnost je daljša kot običajno pri 300 milimetrih. To vam omogoča, da postavite dodatni prostor za shranjevanje. Dvoposteljna kabina omogoča sedem oseb. Hyundai HD 78 ima lahko super kabino in spalno vrečo, ki jo je mogoče zakleniti, za počitek voznika.


Namen avtomobila

Hyundai HD 78 se uporablja za kratke razdalje. Na njemTo je priročno, da se premaknete po mestu in predmestju. Avtomobil se lahko uporablja kot:
 • običajni tovornjak na krovu;
 • prekucnik;
 • kombi;
 • vlečno vozilo;
 • tovornjak s plinom;
 • hladilnik;
 • podaljšano podvozje;
 • manipulator.
 • To močno razširja njegovo uporabo.

  Hyundai HD 78: Tehnični podatki

  Štiripočkovni štirivaljni štirivaljni motor je nameščen na avtomobilu tega modela. Glava cilindričnega bloka je iz aluminija. Opremljena je s šobami brez olja. S takšnim sistemom poraba goriva znaša približno petnajst do dvajset litrov na sto kilometrov vožnje.
  Krmilni mehanizem je opremljen s hidravličnim ojačevalnikom. Hidravlika se uporablja tudi v zavornem sistemu. Sprednji zavorni disk, zadaj - boben. Zavorno parkiranje se aktivira s kablom. Poleg tega so nameščene gorske zavore, ki delujejo na račun električnega vakuumskega senzorja. Sklopka za suho enojno ploščo, opremljena tudi s hidravličnim pogonom. Mehanski prenos s šestimi načini (eden za premik nazaj). Zadnji pogon. Kolesna formula - 4x2. Vrsta vzmetne vzmeti. Dimenzije avtomobila so 6670 x 2170 x 2355 milimetrov. Polmer vrtenja - 7300 milimetrov. Očistek - 235 milimetrov. Nosilnost - 4800 kilogramov. Skupna teža vozila je 7.200 kilogramov. Hyundai HD 78 pospeši do sto kilometrov na uro. 100 kilometrov porabe goriva je do dvajset litrov. Prostornina rezervoarja za gorivo je 100 litrov.

  Prednosti in slabosti

  \ tHyundai HD 78 je v sredini med domačimi avtomobili in vrhunskimi modeli (kot je Mercedes). Vozilo ima pozitivne in negativne lastnosti.


  Avto ima dobro okretnost, ki omogoča uporabo za vožnjo po mestu. Potrebuje majhen prostor za namaze. Zaradi svoje velikosti lahko vozi tudi na najožjih ulicah. Enostavnost upravljanja je zagotovljena z velikim vetrobranskim steklom in ergonomsko ogledala. Poleg tega so razvijalci poskušali prilagoditi avto s pogoji ruskih cestah in gorivo. Dodano na prednosti zanesljivosti in vzdržljivosti motorja, vožnje kakovosti, visoke zmogljivosti. Raznolikost popolnih sklopov omogoča, da izberete ustrezno možnost zase. Lastniki minuse običajno proizvajajo slabo zaščito kovinskih delov pred korozijo, pomanjkanje hrup, nezmožnost za prilagoditev položaja na sovoznikovem sedežu.

  Sorodne publikacije