Kako nadgraditi na Windows 10: navodila po korakih. Nadgradnja prek centra za nadgradnjo Windows 10

Z izdajo najnovejše različice operacijskega sistema Windows 10 se je veliko uporabnikov odločilo, da ga namesti na računalniške terminale. Kot se je izkazalo, posodobitev Windows na 10. posodobitev ni preveč težko. Vendar pa je v procesu nadgradnje pomembno upoštevati nekaj ključnih točk, brez katerih posodobitev preprosto ne bi bila mogoča.

Nadgradnja na obstoječi sistem Windows 10?

Odločitev o primernosti nadgradnje OS na najnovejšo različico ostaja izključno uporabnik. Vendar pa praktično vsi strokovnjaki v novem sistemu opažajo veliko konceptualnih inovacij. Popoln seznam lahko enostavno najdete na uradnem Microsoftovem viru.

Vendar pa je ideja o potrebi po njihovem izvajanju in uporabi, da ne omenjam stabilnosti samega operacijskega sistema, jasno razdeljena. Vendar, če je bila prva sprememba, imenovana Technical Preview, še vedno precej surova, sedanje različice Home, Pro, Education, in tako naprej izgleda zelo impresivno. Poleg tega so sistemske zahteve, kot se zdi na prvi pogled, zelo skromne (samo 2-jedrni procesor, 2 GB RAM-a in približno 25-30 GB prostega prostora na disku). Ampak tukaj ni tako preprosto. Mnogi uporabniki se sprašujejo, kako nadgraditi sistem Windows XP na Windows 10. Odgovor je nedvoumen - ne. Expiryka in Vista nista predmet samodejne nadgradnje. Če je že izginil, morate najprej namestiti različico 7 ali 8 in šele nato nadgraditi. Vendar posodobite Windows 7 na Windows 10 na enak načinSpremembe 881 so lahko zelo preproste. Vendar obstaja več predpogojev.

Prejšnji koraki za namestitev posodobitev

Prvi in ​​glavni pogoj, brez katerega ni nadgradnje operacijskega sistema Windows na različico 10, sploh ne izhaja, je namestitev vseh najnovejših posodobitev sistema, ki ga je treba nadgraditi.
V primeru, da samodejna posodobitev ne deluje ali je v obstoječem sistemu deaktivirana, bo moralo iskalno središče iskati in integrirati najnovejše pakete ročno (v ta namen je v samem razdelku poseben gumb). Poleg tega je treba posebej opozoriti, da mora biti obstoječi sistem licenciran (čeprav je ta pogoj mogoče obiti s preprosto uporabo tako imenovane čiste namestitve ključa, ko se aktiviranje izvede, ko se prvič povežete z WAN). Uporabite lahko ključe, ki so bili na voljo za sedmo in osmo različico (čudno, vendar delujejo).

Ustvarjanje računa

Drugi pogoj je obvezna registracija na Microsoftovem spletnem mestu z ustvarjanjem računa, ki se bo kasneje uporabil za prijavo.
Ta proces ni popolnoma zapleten, registracija pa bo trajala le nekaj minut, zato ni smiselno podrobno obravnavati.

Kako nadgraditi operacijski sistem Windows na različico 10: možnosti delovanja

Zdaj za samo nadgradnjo. Načeloma sta tu dve glavni možnosti za ukrepanje. Če je omogočena samodejna posodobitev trenutnega sistema, ponudba za namestitev sistema Windows 10 iz nekega razloga ni bila aktivirana, lahko prenesete distribucijo OS nauradni vir (vsaj z različico Technical Preview).
Po drugi strani pa, zakaj je treba počakati na preprosto spletno stran o korporaciji, da se ponudi enotna rešitev za samo-nadgradnjo v obliki majhnega programa Media Creation Tool? To je s svojo pomočjo za nadgradnjo Windows na 10. spremembo (in katerokoli od različic) bo najlažje.

Uporaba "native" pripomočka

Torej, izhajamo iz dejstva, da samodejna posodobitev ustrezne particije v obstoječem sistemu ni delovala in uporabnik je sprejel odločitev o namestitvi. Kot osnovo bomo vzeli sedmo različico OS.
Posodabljanje sistema Windows 7 na Windows 10 preko zgornjega programa je zelo preprosto. Ko ga zaženete, se prikaže okno glavnih dejanj - posodobite ta terminal ali ustvarite zagonski medij za namestitev sistema v drug računalnik. Izberemo prvega. Prosimo, upoštevajte, da bo nadgradnja izvedena v skladu z arhitekturo posodobljenega sistema, to je, če Windows 764-bit, namestite deseto različico z arhitekturo 32 bitov ne bo delovalo. Če poskusite namestiti 64-bitno različico nad 32-bitno namestitev, se bo zgodilo, vendar bodo uporabniški programi, ki so bili prej prisotni v sistemu, onemogočeni. Da bi jih rešili, sprememba arhitekture ni vredna.
Nato morate sprejeti pogoje licence in nato izbrati takojšnjo posodobitev. V tem trenutku se bodo začeli prenosi datotek iz interneta. Ko se v celoti prenesejo in potrdijo, se bo v oknu namestitvenega programa (na primer Windows Pro 10) prej pojavilo sporočilo sistemskega pozivainštalacij V tem primeru morate uporabiti točko shranjevanja uporabniških datotek. Nato pritisnite gumb za zagon in počakajte, da se postopek konča, kar se ne razlikuje od standardne namestitve sistema. Postopek nadgradnje lahko traja veliko časa, saj bo internet prenesel ne le glavne datoteke novega sistema in vse razpoložljive posodobitve, temveč tudi najnovejše gonilnike naprav. Da, hitrost prenosa pa bo odvisna neposredno od vzpostavljene internetne povezave.

Namestitev posodobitve obletnice

Torej je preprosto nadgraditi na Windows 10. Zdaj nekaj besed o namestitvi najnovejše posodobitve.
V skladu z idejo, uporabniku ni treba posegati v postopek namestitve, saj sam proces vključuje namestitev vseh razpoložljivih posodobitev. Če se to ni zgodilo, boste morali v »Centru za posodobitve«, kot je bilo že omenjeno, zagnati ročno iskanje posodobitev. Poleg tega lahko namestite posodobitve ne samo za sam operacijski sistem, temveč tudi za druge Microsoftove programske izdelke. Lahko ga naredite še lažje. To storite tako, da prenesete distribucijo posodobitev s spletnega mesta razvijalca in jo nato integrirate v sistem. Toda v večini primerov to ni potrebno.

Sklep

Kot lahko vidite, je posodobitev sistema Windows na deseto spremembo lahko zelo preprosta. Po ponovnem zagonu v novem OS ostanejo standardne nastavitve. Če se boste iz nekega razloga morali vrniti na prejšnji sistem, bo "Center za posodobitve"se prikaže ustrezna postavka. Samo ta možnost ima časovno omejitev (veljavna je 30 dni), potem pa le, če je bila nadgradnja in ne "čista" namestitev. Za odstranjevanje preteklih datotek operacijskega sistema in komponent namestitve operacijskega sistema Windows 10 ter morebitnega pojavljanja vseh vrst konfliktov morate uporabiti standardni pripomoček za čiščenje diskov namesto običajnega brisanja map in datotek iz Raziskovalca ali drugega upravitelja datotek. Še ni dovolj, novo nameščeni sistem je zavrnil delo

Sorodne publikacije