Čiščenje računalnika iz smeti: programi, navodila in priporočila

Prekomerni nepotrebni programi in datoteke, virusi, oglaševalski programi, zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema in trojanski programi niso le eno od glavnih tveganj za varnost računalnika, ampak tudi vplivajo na zmogljivost, nekateri pa jih dobesedno ubijejo. Če računalnik deluje počasi, kljub vsem protivirusnim prizadevanjem v sistemu, je čas, da računalnik očistite iz smeti. Dlje ko je računalnik uporabljen, počasnejša je njegova zmogljivost, sistem pa visi in zlomi so vedno pogostejši. Ne more pa razočarati uporabnika, saj se njegova želja po hitrem in kakovostnem delu konča z neuspehom. Vendar pa obstaja upanje v obliki ključnih metod vzdrževanja računalnika, kot je pregledovanje računalnika za virusi in vohunsko programsko opremo, optimiziranje prostora na disku in čiščenje neželenih datotek. Vsi ti ukrepi bodo pospešili in izboljšali delovanje stroja. Najpomembneje je, da preden začnete čistiti računalnik pred smeti, morate shraniti vse pomembne datoteke.


Priprava računalnika za čiščenje

Takšna dejanja bodo pomagala pri varčevanju sistema pred napakami in potrebnimi dokumenti ter datotekami. Ta proces je sestavljen iz več faz. Varnostno kopiranje se izvede pred začetkom čiščenja. To lahko storite bodisi na zunanjem pogonu, podvajanjem datotek v oblaku ali z zrcaljenjem trdega diska na nadomestni disk. Veliko novih računalnikov je opremljenih z več kot enim diskomizvajati kopiranje v večjem obsegu. Za to metodo so na voljo prosti programski paketi, ki jih lahko uporabite sami, preden očistite računalnik pred smeti. V operacijskem sistemu Windows Central je na primer dober vodnik za nastavitev ogledala nazaj. Če je na namizju veliko ikon datotek in map, potem ne bo ustvarjen le splošni nered, temveč lahko nenadno upočasni delo računalnika. Zato so vsi dodatki iz tabele vnaprej preneseni v mape »Moji dokumenti« in »Moje risbe«. S tem postopkom boste napravi dodali zmogljivost in shranili pomembne dokumente v primeru okvare pri čiščenju računalnika iz smeti.


Odstranitev nepotrebnih programov

Zgodi se, da je računalnik naložen predolgo zaradi velikega števila programov, ki jih večina uporabnika pri zagonu ne potrebuje. V tem primeru je priporočljivo optimizirati zagon računalnika tako, da onemogočite elemente upravitelja opravil Windows. Predhodno zaženite preizkus naprave in analizirajte seznam programov, ki se izvajajo samodejno. Če želite to narediti učinkovito uporabite preprosto in dokazano metodo čiščenja računalnika iz smeti v sistemu Windows 7 - "Task Manager". Če si želite ogledati ta seznam, kliknite z desno miškino tipko v opravilni vrstici Windows, ki se nahaja na dnu zaslona, ​​kjer so vse ikone aplikacij, nato izberite Upravitelj opravil in pojdite na Zagon. Vsak uporabnik občasno namesti programe ali programe za izvajanje določenih funkcij ali operacij datotek. Ti prenosi lahkopridružite se zagonskemu meniju in na koncu upočasnite zagon ali neprekinjeno delovanje računalnika. Če želite odstraniti zagon, izvedite naslednje korake za čiščenje računalnika iz smeti:
 • Vnesite prvotni meni in v iskalno vrstico vnesite msconfig, da odprete okno sistemske konfiguracije.
 • Pojdite na zavihek "Auto Backup", da si ogledate seznam programov.
 • Počistite programe, ki jih ne želite zagnati.
 • V računalniku Mac pojdite na Nastavitve sistema, nato na "Uporabniki in skupine".
 • Kliknite na uporabniško ime in pojdite na zavihek "Elementi vnosa".
 • Računalnik ima lahko tudi programe, ki jih uporabnik ne namerava več uporabljati. Odstranjevanje neuporabljene ali nezaželene programske opreme je še en način za povečanje prostora na disku in delovanja računalnika s čiščenjem računalnika pred smeti. Neporabljene datoteke v košu morate skrbno izbrisati. To je dober kraj za nadaljnje izvlečenje datotek, če so bile izbrisane napačno. Če sprostite smeti, boste s tem počistili prostor na disku in povečali učinkovitost računalnika v sistemu Windows 10. Računalnik očistite od smeti in neželene datoteke lahko samodejno nastavite tako, da nastavite način razporejanja opravil. Vsako dejanje, ki se izvede v računalniku, ustvari majhno začasno datoteko, tako da lahko računalnik hitro sprejme informacije, medtem ko deluje. Redno jih je treba odstraniti. Če želite izbrisati začasne datoteke, shranjene v računalniku, uporabite funkcijo ČiščenjePogon Windows. "
  Začasne informacije o datoteki iz interneta so shranjene v predpomnilniku in na spletnih mestih in priljubljenih straneh. Brisanje piškotkov in predpomnilnika osvobodi prostor na disku, izboljša zmogljivost in zagotovi varnost z odstranitvijo zgodovine, ki je na voljo hekerjem. Tukaj je primer brisanja datotek, ustvarjenih med brskanjem v brskalniku Google Chrome:
 • Pod gumbom X kliknite gumb s tremi vodoravnimi črtami.
 • Pojdite v Nastavitve.
 • Kliknite spodaj "Prikaži dodatne možnosti".
 • V razdelku »Zasebnost« kliknite »Počisti podatke za ogled«.
 • Kliknite in potrdite dejanje.
 • Iskanje neuporabljenega prostora

  Z običajno vsakodnevno uporabo sistema Windows postavi fragmente datotek, ki so ustvarjene in izbrisane na celotnem pogonu, in ne samo na enem mestu. Več programov in datotek se uporablja med kopiranjem in premikanjem, več bitov in bajtov na disku na računalniku. To bo upočasnilo računalnik. V tem primeru lahko pospešite delo počasnega računalnika in defragmentirate trdi disk. Program naredi vse datoteke razdrobljene in jih postavi na eno osrednje mesto. To vodi do povečanja prostega prostora na trdem disku, kar omogoča hitrejši zagon računalnika. V sistemu Windows 10 je defragmentacija diska vključena kot namizna aplikacija. V starejših operacijskih sistemih z desno miškino tipko kliknite disk, ki ga želite preklopiti na diskLastnosti, Orodja, Defragmentacija. Postopek se začne in uporabnik mora biti potrpežljiv, saj lahko traja nekaj časa. Mac ima boljši datotečni sistem in ni potrebno, da defragmentira sistem, če uporablja OS 10.2 ali novejšo različico.

  Druga težava, ki vpliva na hitrost računalnika, je neuspeh registra. Register operacijskega sistema je baza podatkov, ki shranjuje in konfigurira informacije o sistemskih aplikacijah in aplikacijah tretjih oseb. Če imate z računalnikom resne težave, kot je upočasnitev računalnika, sesutje ali zamrznitev med uporabo sistema Windows, lahko očistite, optimizirate in zmanjšate velikost registra sistema. Sistemski register je zelo občutljiv del računalnika in ga lahko spreminjate z veliko previdnostjo. Najboljši način za čiščenje računalnika za smeti Windows 10 je optimizacija registra. Če želite to narediti, uporabite posebne programe ali pripomočke.

  Diagnostika in zamenjava OCP

  Za vsak pisarniški ali prenosni računalnik obstajata dva glavna dejavnika: RAM in trdi disk. Razpoložljivi fizični pomnilnik PC - RAM ali pomnilnik z naključnim dostopom, kjer se programi shranijo po zagonu. Z drugimi besedami, to je kratkoročni računalniški pomnilnik. V današnjem času mora biti 4 gigabajta pomnilnika RAM minimalna količina za zagon naprave. V bistvu je to potrebno za dve vrsti aplikacij:
 • Vsaka zapletena aplikacija, na primer PhotoShop.
 • Brskalniki. Če želite preskusiti zaviranje, zaženite na primer Google Chrome in prenesite 10 različnih mest,kot rezultat bo povečala uporabo RAM-a več kot 2-3 gigabajtov.
 • Če RAM ni dovolj katastrofalen, bo v tem primeru edino priporočilo zamenjati pomnilniško kartico z zmogljivejšo. Koliko RAM-a izberemo, je odvisno od tega, kaj bo z njim naredil, kako dolgo ga bo shranil in sposoben obnoviti svoj spomin po nakupu. Ta zadnji trenutek je pomemben, ker mnogi prenosniki visokega razreda spreminjajo velikost pomnilnika RAM in tako zmanjšujejo debelino sistema.
  Dodajanje dodatnega RAM-a v kateri koli prenosni računalnik običajno poveča porabo energije, vendar to ne bi smelo biti problem za večino uporabnikov. Bolje je imeti preveč RAM-a kot premalo.

  Posodobitve za voznike

  Na sodobnem osebnem računalniku je običajno nameščenih več kot 100 vgrajenih komponent. Avto ima čip, Wi-Fi, procesor, grafično kartico, gumb za vklop in številne druge medsebojno povezane dele, kar potrebujete za pravilno delovanje. To je prefinjen sistem, ki deluje čudovito. Vedno morate spremljati stanje gonilnikov naprav in jih redno posodabljati, tako da lahko računalnik deluje z največjo hitrostjo. Bolje je uporabiti programsko opremo za samodejno skeniranje in nadgradnje gonilnikov. Poleg tega raziskave kažejo, da je več kot 52% aplikacij, nameščenih na osebnih računalnikih po svetu, zastarele. Včasih se to zgodi zato, ker ljudje preprosto ignorirajo posodobitev. V drugih primerih je to posledica dejstva, da program ne vključuje samodejne funkcijeposodobitev Stari programi lahko povzročijo težave s stabilnostjo in zmogljivostjo. Če želite to popraviti, uporabite samodejno posodabljanje programske opreme ali ročno pomikanje po seznamu aplikacij in preverjanje, ali so vsi posodobljeni. Po končani nadgradnji in odstranitvi nepotrebnih programov je treba upoštevati več priporočil, da bi se izognili nadaljnjemu kopičenju odpadkov.
 • Preden namestite kateri koli del programske opreme, morate skrbno pretehtati, ali je to potrebno in se načrtuje redno uporabljati.
 • Če je potreben le enkrat, ga uporabnik ne sme pozabiti po uporabi.
 • Po čiščenju in konfiguriranju ustvarite popolne varnostne kopije računalnika.
 • Programska orodja za čiščenje 2018

  Programi za čiščenje računalnika iz smeti za Windows imajo ključno vlogo pri vzdrževanju celotnega sistema. Ta pametna orodja delujejo z naprednimi metodami za iskanje in čiščenje vseh nezaželenih datotek in drugih nepotrebnih programov, ki uporabniku pomagajo obnoviti dragocen prostor na disku. Poleg tega ta orodja za optimizacijo računalnikov pomagajo tudi bistveno izboljšati delovanje sistema. Delajo samodejno, s čimer prihranijo čas in trud osebe. Z njihovo uporabo lahko računate na takojšnje in točne rezultate, ki jih ročno čiščenje ni mogoče doseči. Najboljša brezplačna programska oprema za čiščenje računalnika iz smeti leta 2018:
 • CCleaner Professional.
 • Clean Master za računalnik.
 • Čiščenje registra Auslogics.
 • Max Spyware Detector.
 • AVG PC TuneUp.
 • Ashampoo WinOptimizer.
 • Pripomočki Glary.
 • Eusing Cleaner.
 • Free Win Utilities Free.
 • PC Decapifier.
 • Inteligentno orodje CCleaner Professional

  Ta program za optimizacijo računalnikov, ki mu zaupajo milijoni uporabnikov po vsem svetu, se uspešno uporablja za izboljšanje zmogljivosti stroja. CCleaner preživi proces čiščenja z enim dotikom, da bi prihranil čas in zmanjšal napore za ročno čiščenje računalnika. Samodejno skenira sistem tako, da učinkovito poišče in odstrani vse nezaželene datoteke, pomaga izbrisati zgodovino spletnega brskalnika in piškotke ter ponuja zaščito zasebnosti na internetu. Poleg tega redno pošilja uporabnikom samodejne posodobitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje celotnega sistema. S funkcijo čiščenja registra lahko odpravite različne napake, vključno z neaktivnimi nastavitvami. Pomaga izboljšati postopek zagona tako, da onemogočite nepotrebne zagonske elemente. Še en dober program za čiščenje računalnika iz smeti - Clean Master. To je najboljši brezplačni čistilec za Windows 10 in 7, ki pomaga očistiti sistem in ohranjati zasebnost. Njegova razširjena različica skenira več kot 1000 programov z enim klikom, z iskanjem in odstranjevanjem preostalih in neželenih datotek za čiščenje sistemskega skladišča. To pomaga povečati zmogljivost sistema z izboljšanjem zagonskih in inteligentno optimiziranih sistemskih in omrežnih nastavitev. Gonilnik podpira skeniranje inpopraviti več kot 5 milijonov gonilnikov in naprav za odpravljanje težav z njimi. Kot zagovornik zasebnosti pomaga reševati različna vprašanja tako, da blokira neželen dostop do programov in odpravlja tveganja razkritja. V dodatnih funkcijah, program ponuja obnovitev datotek, samodejno posodabljanje samodejnega čiščenja neželene e-pošte, datotečni morilec in tako popolnoma očistite računalnik pred smeti in virusi.

  Auslogics Registry Cleaner

  To pametno orodje ne le učinkovito pomaga pri iskanju in popravljanju napak v registru, temveč deluje tudi kot močan čistilec neželene e-pošte za sistem. Čeprav čisti, obnavlja in optimizira vse napačne vnose v sistemskem registru, pomaga tudi učinkovito očistiti celoten sistem, da bi se izognili zrušitvam. Poleg tega pomaga popraviti sistemske ali internetne nastavitve za reševanje težav z nestabilnostjo. Skenira vnose v registru in z lahkoto najde in popravi poškodovane vnose. To orodje za optimizacijo pametnega telefona deluje s standardnimi kakovostnimi funkcijami, ki uporabnikom ponujajo učinkovite rezultate. Samodejno ustvari obnovitveno točko, ki vam bo pomagala, da se vrnete kadarkoli, kar je veliko bolj učinkovito kot ročno čiščenje računalnika iz smeti. Še eno zmogljivo brezplačno orodje za Windows je detektor max spyware, ki skenira celoten prostor računalnika, da bi našel in očistil nezaželene datoteke, vključno s predpomnilnikom in datotekami dnevnika, kar pospeši delovanje računalnika. Lahko počisti slediOddaljeni programi za varno delovanje sistema. Poleg drugih uporabnih funkcij pomaga tudi pri hitrejšem zagonu sistema z upravljanjem zagonskih elementov in odpravljanjem težav v registru. V drugih funkcijah odstrani nepotrebne razširitve, varuje zasebnost na internetu, trajno odstrani nepotrebne datoteke in pomaga upravljati spalne datoteke.

  Uporabnost za čiščenje računalnika iz smeti

  Glary Utilities je zmogljivo orodje za čiščenje osebnih računalnikov, ki ponuja številne uporabne funkcije, s katerimi lahko očistite sistemski trdi disk za večjo produktivnost. Ponuja več kot 20 različnih orodij za maksimalno hitrost in zmogljivost sistema. Njegova funkcionalnost z enim klikom zmanjšuje ročno obremenitev sistema. Z uporabo tega orodja ne izboljša le zmogljivost sistema, temveč pomaga tudi pri odpravljanju napak, obešenj in zrušitev. Poleg tega je uporabno orodje za popravljanje napak v registru, brisanje diska, upravljanje datotek, defragmentiranje trdega diska in še veliko več. Izboljšan Win Free utility je še posebej dobro uporablja za optimizacijo pametnih računalnikov, obnavljanje dragocenega prostora na disku, zagotavljanje zaupnosti sistema, spremljanje različnih ukrepov v sistemu in povečanje njegove produktivnosti. Ta sistem vse-v-enem ponuja več kot 20 brezplačnih orodij v enem orodju za podporo učinkovitosti sistema, kot so čiščenje osebnih računalnikov, upravljalnik gesel, drobilnikdatoteke, programsko opremo za avtomatizacijo in drugo. S tem orodjem lahko odstranite nepotrebne ali zastarele flotsam in jetsam iz sistema trdega diska in USB flash pogonov. Funkcija za odstranjevanje datotek zagotavlja, da se vse zaupne datoteke trajno izbrišejo. S tem programom Windows PC Cleaner lahko preprečite zamašitev registra sistema. V svojih funkcijah ponuja internetno zasebnost, varnostne kopije gonilnikov, obnovitev izbrisanih datotek, kloniranje datotek, popravke bližnjic, odstranitev podvojenih datotek, prazne mape in še več.

  Optimizacija brskalnika

  Ko uporabnik izpolni vsa priporočila za čiščenje in želena hitrost dela na internetu ni prejeta, mora biti pozoren na brskalnik. Tako kot PC sistem je treba očistiti in optimizirati. Najprej preverite potrebo po nadgradnji brskalnika. To storite tako, da v naslovni vrstici napišete pomoč chrome: //in sledite pozivom. Nato lahko začnete odstranjevati vse neželene razširitve in vtičnike, ki so nameščeni v brskalniku. To naredite tako, da v vrstico brskalnika vnesete razširitve chrome: //, da vidite, katere razširitve so nameščene. Če želite odstraniti nepotrebne, odstranite potrditveno polje ali kliknite ikono smetnjaka, ki jo želite odstraniti. Nato v vrstico vnesite vtičnike chrome: //, da preverite vtičnike. Po potrebi pritisnite funkcijo izklopa. Drugi način za pospešitev brskalnika Chrome je brisanje predpomnilnika, ki je običajno poln zgodovine brskanja. Vnesite chrome: //settings /clearBrowserData v vrstico, izberite možnost Predpomnjenoslik in datotek, lahko počistite vse in začnete s čistim listom. Če želite videti, kaj se dogaja pod "kapuco", Google Chrome vstopi v naslovno vrstico:
 • chrome: //histograms,
 • chrome: //memory,
 • chrome: //cache,
 • krom: //dns
 • Čiščenje neželene e-pošte olajša brskanje, vendar morate predhodno shraniti pomembna e-poštna sporočila. Priporočljivo je, da mape in podmape pravilno organizirate na poštnem strežniku. Pravilna uporaba orodij v brskalniku pospešuje dostop do spletnih mest in iskalnih poizvedb. S tem shranite zaznamke za mesta, ki se redno uporabljajo in odstranjujejo neuporabljene zaznamke. Ni priporočljivo shranjevati finančnih ali zaupnih gesel na internetu. Poleg tega ne smete uporabljati samodejnega shranjevanja gesel za Windows ali spletnih brskalnikov. Oseba, ki ima dostop do takšnega računalnika doma ali na delovnem mestu, lahko ta gesla dobi v nekaj sekundah. Najboljši pregledi programske opreme za računalnik, ki so predstavljeni tukaj, dajejo uporabniku neomejeno število instalacij in tako pokrivajo vse računalnike in mu omogočajo, da očisti svoj avto brez težav.

  Sorodne publikacije