Urejanje besedila v Wordu: Navodila. Najboljši urejevalniki besedil

Delo z uredniki besedila je za mnoge od nas že običajna praksa. Vsa prosta delovna mesta, povezana z delom na internetu, zahtevajo možnost svobodnega urejanja besedila v Vardo in drugih podobnih programih. Šole in univerze že dolgo niso več pisale povzetkov in poročil. Zdaj lahko uporabite urejevalnik besedila.

O programu Microsoft Word

Program je znan mnogim in je del operacijskega sistema Windows. Prej je bil pogosto izpolnjen kot vnaprej nameščen urejevalnik, zdaj pa ga je treba namestiti samostojno. Če želite namestiti, lahko uporabite celoten paket Microsofta, ki vključuje druge programe, ali pa prenesete samo »Ward«. Spletne različice so zdaj priljubljene. Ena je na voljo v storitvi Google Drive. To je praktično kopija Warda.


Funkcije programa

Urejanje besedila v "Vardo" je proces z več operacijami. Poleg preprostega vnašanja in zamenjave simbolov program podpira delo s tabelami, slikami itd. Lahko spremeni velikost, črto in barvo pisave.
Program ima tudi funkcijo za zamenjavo besedila ali pa se imenuje tudi samodejno popravljanje. Prav tako obstaja preverjanje črkovanja, shranjevanje dokumenta v določenem formatu in še več.

Kako začeti z dokumentom

Torej, preden začnete urejati besedilo v Wordu, morate razumeti, na čem boste natančno delali. Morda že imate pripravljeno besedilo, ki ga je treba popraviti, in morda boste želeli ustvariti novo in ga urediti.


Če boste odprli datoteko za urejanje, jo morate najti in jo klikniti z desno miškino tipko. Včasih sistem glavnemu urejevalniku besedila dodeli drug program, zato morate datoteke odpreti prek lastnosti dokumenta. Na seznamu poiščite vrstico "Odpri s pomočjo". Potem boste izbrali predlagano Microsoft Word. Dokument lahko odprete neposredno v programu. To storite tako, da ga zaženete in odprete zavihek Datoteka, poiščite vrstico »Odpri« in poiščite besedilo, ki ga potrebujemo. Če želite pretvoriti »PDF« v »Ward« za urejanje besedila, boste morali uporabiti program tretje osebe ali spletni pretvornik. Vendar je treba biti pripravljen zagotoviti, da se besedilo ne more prikazati povsem ali nepravilno, zato ga je treba urediti in formatirati. Če boste začeli delati na čistem listu, zaženite program in imeli boste prazen prostor, kjer boste morali vnesti podatke.

Orodja za programe

Za urejanje dokumentov v Vardo, boste morda potrebovali zelo veliko orodje, čeprav je vse odvisno od vaših zahtev. Vse potrebne možnosti najdete v zgornjih zavihkih. Na kartici Domov lahko na primer izberete slog pisave, njegovo velikost, prilagodite sliko in usmeritev v besedilu. Tukaj lahko aktivirate kontrolne sezname in spremenite razmik med vrsticami in zamik. Na splošno je ta zavihek čisto in je najbolj potreben za oblikovanje. Nič manj pomemben je zavihek Vstavi. Hvala jiv besedilo lahko vstavite sliko, posnetek, obliko ali tabelo. Vse to pomaga oblikovati besedilo in ga narediti bolj raznoliko.

Oblikovanje

Oblikovanje dokumentov v urejevalnikih besedil temelji na podobnem algoritmu, tako da, če ste ga kdaj naredili v enem od programov, lahko ponovite podvig v vseh drugih.
Kako deluje oblikovanje? Recimo, da ste napisali besedilo, ki je zdaj videti kot trdno platno besed. Če imate glavo, jo lahko izberete in jo izberete na zavihku »Domov«. Tu so naslovi različnih ravni, vse je odvisno od tega, kako želite oblikovati besedilo.
Če imate en naslov, lahko uporabite katerega od njih, če besedilo vsebuje veliko število naslovov in podnapisov, potem morate izbrati sloge različnih nivojev, da izstopajo v dokumentu. Če je v besedilu pomemben citat ali poseben stavek, ga lahko označite s poševno pisavo ali krepko. To storite tako, da ponovno označite ta del besedila in v zavihku »Domov« izberete ustrezno možnost. Na splošno, na podlagi tega načela deluje skoraj vse orodje. Če želite povečati velikost, izberite besedilo in izberite želeno vrednost. Če želite spremeniti slog, preprosto izberite besedilo in izberite na spustnem seznamu.

Delo s tabelo

Težje stvari so oblikovanje in urejanje tabel. Dejstvo, da program sam ustvarja tabelo, pa tudi omogoča njihov uvoz iz Excela. To je še en paket Microsoftove programske opreme, ki je na voljourejevalnik tabel
Če želite razumeti urejanje besedila v tabeli v Wordu, potem morate iti na zavihek Vstavi in ​​izbrati ustrezno možnost. Tu lahko izberete število stolpcev in vrstic. Če je potrebno, jih je mogoče dodati končani tabeli. V celicah lahko pišete besedilo. Oblikovan je tudi, kot da ne bi bilo meja. Edina stvar, ki je ne sme priti v okvir, tako da morajo razširiti. Prav tako uporabniki pogosto naletijo na premik stolpcev ali vrstic. Delno lahko "skočijo" s strani na stran in se razbijejo. Zato je veliko svetujemo, da še vedno pripravi tabelo in jo uredite v Excelu, nato pa preprosto uvozite v dokument "Ward".

Urejanje in črkovanje

Ta razdelek bo koristen za tiste, ki niso prijatelji z ruskim jezikom. Kot je bilo že omenjeno, je urejanje besedila v "Vardo" mogoče z uporabo različnih orodij. Mnogi na primer uporabljajo funkcijo črkovanja. To je v zgornjem zavihku in lahko ga pokličete s klikom na F7. Odpre se okno, ki prikazuje vse trenutne napake, poleg njega pa bodo na voljo tudi druge možnosti. Vendar je treba razumeti, da to ne deluje vedno pravilno. Na primer, grde zadeve z nekaterimi priimki in neologizmi. Program vam bo prinesel kakršnekoli nenavadne možnosti, da zamenjate ali sploh pokažete, da možnosti ne obstajajo.

Samodejno urejanje besedila v "Vardo" ne deluje popolnoma pravilno. Na voljo je možnost »Najdi in zamenjaj«. V tem primeru lahko v besedilu najdete določeno besedo,ki so bili sprva napačno napisani in nato večkrat kopirani, in ga zamenjali s pravilno različico. Ista zgodba in znaki, ki morajo imeti določen videz.

Najboljši urejevalniki besedila

Seveda Microsoft Word ni edini program, ki deluje z besedilom. Poleg tega se lahko urejevalniki besedil uporabljajo za delo s programskim jezikom. Obstaja torej veliko možnosti, vendar je treba iskati najboljše programe:
 • Google Docs;
 • Urad Libre;
 • Sublime Text;
 • Urad WPS;
 • NotePad ++.
 • To so nekatere izmed najboljših možnosti, ki vam pomagajo pri obvladovanju besedila v kateri koli obliki.

  Google Docs

  Kot smo že omenili, je to najbolj približen in podoben urejevalniku "Ward". Njegova posebnost je, da jih lahko uporabljate brezplačno, brez prenosa in namestitve. Samo zagnati morate Google Disk in delati v brskalniku. Kot veste, je ta urejevalnik odvisen od internetne povezave.
  Kljub temu deluje stabilno. Ima vsa orodja za urejanje in oblikovanje. Mimogrede, črkovanje tukaj deluje veliko bolje. Besedilo lahko shranite v standardnem formatu, kot tudi v PDF, TXT, HTML itd.

  Libre Office

  Še en klon Vorda. Urednik je vključen v brezplačen paket z drugimi programi. Namestite ga lahko ločeno. Vmesnik je zelo podoben Microsoft Word-u. Zato je tudi delo z njim enostavno in razumljivo. Obstajajo vsa potrebna orodja za urejanje in oblikovanje.

  Sublime Text

  In to je eden najboljših programov za programerje. V njem lahko izvajate običajno urejanje besedila in še vedno uporabljate vtičnike v jezikuPython programiranje.
  Urednik dobro deluje z drugimi jeziki, zato je priljubljen med programerji. Malo verjetno je, da bo nekdo namestil to možnost, da bi jo uporabil pri običajnem preskusu. V letu 2018 se je različica 3.1 spremenila, saj se je program veliko spremenil, zato je priporočljivo namestiti samo eno od najnovejših različic.

  Urad WPS

  Druga možnost za Word. Ta program se razlikuje glede na dejstvo, da ga lahko namestite na pametni telefon brezplačno in z njim je zelo enostavno delati. Ima ruski vmesnik. Slabosti tega programskega paketa so razpoložljivost plačanih funkcij. To pomeni, da je namestitev urednika brezplačna, med urejanjem ali oblikovanjem pa bodo nekatere možnosti na voljo samo za denar.

  NotePad ++

  To je urejevalnik brezplačnih besedil. Ima izvorno kodo za izvajanje v sistemu Windows. Podpira tudi veliko število programskih jezikov. Uporabi poudarjanje skladenj v delu.

  Sorodne publikacije