Kaj so frekvence LTE v Rusiji?

Mobilni dostop do interneta se obravnava kot področje z visoko dinamiko uporabe novih tehnologij. Na primer, pred kratkim se je 3G-internet štel za enega najboljših. Zdaj tehnologija 4G deluje. Izvaja se s sklopi metod. Ena izmed najbolj priljubljenih je tehnologija LTE, ki jo uporabljajo ruski operaterji. V Rusiji je veliko telekomunikacijskih operaterjev. Vsak od njih ponuja storitve naročnikom, vključno z uporabo interneta. Da bi bile kakovostne, je potrebna dobro vzpostavljena mreža. Zato se zdaj aktivno razvijajo frekvence LTE, s katerimi bodo storitve operaterjev boljše.

Opredelitev

Pogostnost LTE v Rusiji je zelo iskana. Ena izmed najbolj priljubljenih je 4G. Tehnologija omogoča hiter dostop do interneta in drugih storitev, ki jih povezujejo mobilni operaterji. Predvideva se, da bo nadomestil 3G-standardna komunikacijska omrežja.

Vse frekvence LTE v Rusiji imajo visoko hitrost in stabilnost povezave. Stranke mobilnih operaterjev lahko povečajo svoje priložnosti na področju kolektivne uporabe globalnega omrežja. Če imate na primer internetno povezavo s 3G za povezavo, morda ne bo dovolj hitrosti kanala. In LTE frekvence v Rusiji veljajo za učinkovitejše. Če je pri 3G hitrost približno 7-8 Mbps, potem z novo tehnologijo - 100 Mbps.

Priljubljenost v Rusiji

Ker je frekvenca LTE še vedno nova v Rusiji, jih operaterji niso uvedli v vsaki regiji. Vendar pa obstajajo omrežja, ki so aktivnaTe tehnologije se uporabljajo. Poleg tega se razvijajo v oddaljenih regijah. Danes lahko te standarde uporabljajo ne samo prebivalci prestolnice in velikih mest, ampak tudi naročniki majhnih naselij v državi. Ruski mobilni operaterji svojim strankam ponujajo različne storitve. Med njimi so kakovostne komunikacije, hiter dostop do interneta in možnost povezovanja dodatnih storitev. Vse to zagotavlja zanesljivost omrežja, zato se LTE aktivno razvija.

Uporabniške ocene

LTE frekvence Delo v Rusiji ima veliko prednosti. Uporabniki ne želijo plačati za uporabo take internetne povezave. Kupiti morate samo napravo, ki lahko deluje na tej tehnologiji. Povratne informacije naročnikov kažejo, da sistem upravičuje njihova pričakovanja.

Internetna povezava je hitrejša od 3G in 4G. Povezava z omrežjem je tudi stabilna. Če uporabljate običajne kanale, se lahko omrežje pogosto izgubi, zlasti če uporabljate pametne telefone ali tablične računalnike. Obstajajo tudi komentarji o območju pokritosti, kjer deluje LTE. Toda to je začasna zapletenost, saj se bo v prihodnosti povsod razvila tehnologija.

Operaterji

Trenutno je frekvenca 4G LTE v Rusiji v številnih operaterjih. Te tehnologije podpirajo velika podjetja:
 • MegaFon;
 • Beeline;
 • MTS;
 • "Tele2";
 • Yota.
 • Dejavni razvoj poteka v Rostelecomu. Glavna prednost je odlična združljivost z infrastrukturo, v kateri deluje 3G omrežje. Izkazalo se je, daTehnologijo lahko uporabljate, ne da bi prekinili povezavo naročnikov s storitvami. V Rusiji so frekvence takšne, da z njimi lahko delajo naprave, ki lahko podpirajo samo standard 3G. Podjetja ponujajo hiter internet, udobno komunikacijo. Toda tudi te storitve potrebujejo izboljšave, zato se na tem področju uporablja sodobna tehnologija.

  Frekvence

  Katere frekvence LTE v Rusiji delujejo? Analitiki menijo, da so možnosti razvoja nove komunikacijske tehnologije odvisne od razpoložljivih virov. Ruska omrežja delujejo tako, da ni dovolj frekvenc. To je oteženo zaradi dejstva, da se pri frekvenčnem spektru uporabljajo organi pregona, navigacijski sistemi.
  Trenutno skoraj vsi operaterji delujejo v enem pasu. Dobavitelji potrebujejo vsaj en pas za organizacijo kanalov. LTE omrežja zahtevajo velike zmogljivosti. In ker naročniki povsod uporabljajo tehnologijo (v stanovanju, avtomobilu ali zunaj mesta), mora imeti dobavitelj vir, ki vam omogoča hitro prerazporeditev prometa.) Če je podjetje opremljeno z eno pasovno širino, se kakovost storitev zmanjša.

  Omrežni spekter

  Današnje omrežje upravlja več kot 200 omrežij, od katerih ima vsaka svoje značilnosti. Frekvenčni razpon LTE v Rusiji je v območju 1800 MHz, ki ga uporablja 40% operaterjev, obstajajo pa tudi drugi kanali: priljubljen je 26 GHz, pa tudi 800 MHz
  . )
  Kakšna je pogostost delovanja LTE v Rusiji? Najbolj priljubljena je 26 GHz. Uporablja ga kapital MTS. Obstajajo regije, kjer je frekvenca 22 GHz. Po mnenju strokovnjakov, deloNizko frekvenčni viri so priljubljeni na območjih, kjer je gostota prebivalstva nizka. Razlog za to je možnost izgradnje majhne omrežne infrastrukture.


  Zakaj so frekvence pomembne?

  Pogosto se nižje frekvence v Rusiji uporabljajo bolj učinkovito kot zgornje. To velja za regije, kjer so ljudje nastanjeni na velikem območju. Kakšne so zakonitosti, povezane s posebnostmi uporabe razponov? Menijo, da je uporaba frekvence 1800 MHz koristna za operaterja skoraj 60%. Če lahko podjetje uporabi ta kazalnik, se hitra gradi potrebna infrastruktura. Včasih je bolj koristno uporabljati 800-900 MHz. Prednost nizkih frekvenc je enostavnost prodiranja signala v prostoru. To je potrebno za ustvarjanje velikega območja pokritosti.

  Število frekvenc

  Bolje bo, če bodo frekvence delovale na vseh ravneh. Potem bo dejavnost prodajalca učinkovitejša. V tem primeru obstaja možnost servisiranja velikega območja. Sprejmete lahko tudi signal z zahtevano gostoto.
  V vsaki regiji bo mogoče določiti zahtevano število postaj ali dodatnih struktur, na primer femtosotov. Frekvence vplivajo na kakovost storitev, ki jih zagotavljajo operaterji.

  Dovoljenje

  Ali lahko ruski operaterji uporabljajo takšna sredstva? Po mnenju strokovnjakov je to mogoče. V letu 2014 je pravica do uporabe naprednih frekvenc - 450890-915935-960 MHz. Takšni viri se lahko uporabljajo po vsej državi. Dobavitelji lahko uporabljajonizko in visoko območje. To vam omogoča izboljšanje kakovosti komunikacijskih storitev.
  Druga rešitev je bila možnost organiziranja dražbe med komunikacijskimi operaterji s frekvencami 2570–2620 MHz. Pred tem bi lahko 900 MHz uporabljala podjetja, ki delajo s tehnologijo GSM. Trenutno razvitih dobaviteljev - MTS, Beeline, MegaFon lahko deluje v teh mejah.

  Kazalniki

  Trenutno se izvaja novi operater - Yota. Čeprav se družba šteje za neodvisno, je njen 100-odstotni delež del družbe MegaFon. Yota deluje s frekvenco 26 GHz. Toda to je virtualni ponudnik. Večina ljudi uporablja MegaFon in MTS. Prvo od teh deluje pri 7008002600 MHz. Samo v Moskvi in ​​v regiji. Megaphone, eden prvih v državi, je začel uporabljati omrežje LTE.
  Kakšne so frekvence v MTS? Podjetje deluje na 7008001800 2600 MHz. Hkrati lahko v Moskvi deluje veliko kanalov. Beeline je nastavljen na frekvenco 7008002600 MHz. V Rostelecom, isti kazalci. LTE frekvence so v velikem razponu, kar po mnenju strokovnjakov omogoča izboljšanje mobilne komunikacije. Prav tako vpliva na kakovost interneta. S to tehnologijo tekmujejo brezžična omrežja. Za uporabnike je ta sistem zaradi kakovosti komunikacije in interneta zelo priročen. Pojav sodobnih tehnologij internetnega prenosa ni muh dobaviteljev, da bi povečali vrednost njihovih storitev, ampak akutno potrebo, da uporabniki dosledno dostopajo do svetovnega spleta, kar je najlažji način uporabe mobilnih naprav.

  Sorodne publikacije