Opencart: namestitev in nastavitev

OpenCart - sistem za upravljanje vsebin, zasnovan za ustvarjanje spletne trgovine. Je priročen, enostaven za uporabo in študij. Sistem ima zmogljivo orodje. Kako namestiti OpenCart na različne vrste strežnikov in bo obravnavano v tem članku.

Nekaj ​​koristnih informacij o sistemu za upravljanje spletne trgovine OpenCart

OpenCart vam omogoča hitro uvajanje celotne spletne trgovine. Po namestitvi programa OpenCart je dovolj, da spremenite predlogo za oblikovanje in jo nekoliko prilagodite. Posebne prednosti tega sistema so naslednje:


 • odprtokodna koda, ki zagotavlja preglednost varnosti;
 • dobra dokumentacija in velika spletna skupnost;
 • večjezičnost;
 • prisotnost vgrajenih modulov, ki jih je mogoče dopolniti;
 • organizacija izračuna davkov.
 • Sistem je brez virov. Dovolj je, da je na strežniku nameščen samo spletni strežnik, baza podatkov in PHP. Če je oddaljeno gostovanje vse izven polja, potem za uporabo mesta na lokalnem računalniku boste morali vse ročno namestiti. Ali pa uporabite že pripravljene izdelke, na primer "Denver".

  Namestitev Denverja na računalnik

  Denver (DNBR) je gospodovski set spletnih razvijalcev. To je niz programov za razmestitev spletnega strežnika na lokalnem računalniku. Vključuje Apache spletni strežnik, PHP, MySQL in mnoge druge module za lokalno delo s spletnimi mesti.
  Razvijalci v Denverju so poskušali čim bolj poenostaviti postopekinštalacij Preprosto prenesite namestitveni program in ga zaženite. Po namestitvi na namizju bo več bližnjic - zagon, zaustavitev in ponovni zagon strežnika.


  O uspešni namestitvi boste obvestili prijazno sporočilo na strani, kjer lahko vidite trenutno konfiguracijo strežnika.

  Integracija OpenCart v Denver in njene nastavitve

  Zdaj morate prenesti OpenCart iz uradne strani. Priporočamo uporabo najnovejše različice. Sedaj se morate pripraviti za Denver, preden namestite OpenCart. Če želite to narediti, morate najprej ustvariti mapo za prihodnje datoteke mest. Pot je videti tako: drive /home /sitename /www Tukaj morate kopirati datoteke iz prenesenega arhiva iz OpenCart. Zdaj boste morali z bližnjico na namizju znova zagnati strežnik. Nato se vrnite na localhost in v razdelku "Pripomočki" poiščite element "Namestitev novih baz podatkov".
  Odpre se meni za nastavitev baze podatkov, v katerem morate izpolniti zahtevana polja. Vse je preprosto: vnesemo vse podatke in ustvarimo novo bazo uporabnikov. V tej fazi namestitve OpenCart že lahko greste neposredno v sistem. Če želite to narediti, se morate znova prijaviti v localhost in poiskati "Seznam registriranih mest". Tukaj izberete želeno in pojdite na "Installer Wizard". V prvem koraku bo sistem ponujal branje licenčne pogodbe. Obstaja tudi gumb Nadaljuj. Kliknite nanjo, da se premaknete na naslednji element. Tukaj je konfiguracija MySQL baze podatkov. Tukaj morate vnesti podatkezačetni fazi namestitve.

  Zadnja faza je čestitka za uspešno namestitev. Vsebuje tudi sporočilo, da morate odstraniti namestitveno mapo iz varnostnih razlogov. To lahko storite tako, da obiščete spletno mesto, ki gosti spletno mesto. Sedaj je namestitev sistema mogoče zaključiti.

  Namestitev modulov OpenCart na enostaven način

  Ta proces je treba izbrati ločeno, saj je neprimerno uporabniku težko pravilno namestiti modul v OpenCart. Najpogostejši tip namestitve VQMod v OpenCart. Tipično je ta tip opisan v opisu modula. Če ne, morate pogledati datoteke znotraj prenesenega arhiva in če je vqmod mapa, potem je to isti primer. Tehnologija namestitve VQMod se ne sme nanašati na že obstoječe datoteke, zato lahko uporabnik opozori, da se zamenja. Zdaj več. Ko prenesete arhiv, ga morate razpakirati. Ima mapo z glavnimi datotekami. Vsebovati mora imenike, kot so adminov katalog, sistem in drugi.
  Namestitev je samo osnovna kopija vsebine mape na strežnik. Če je Denver uporabljen, je fizični dostop na voljo in to lahko storite ročno. Če je spletno mesto že na gostovanju, se boste morali povezati z njim prek FTP-ja. Po končanem kopiranju se morate prijaviti v upravno ploščo OpenCart. Tukaj vas zanima glavni meni, v katerem je potrebno iz razdelka "Dodatki" izbrati "Moduli". Na seznamu se mora pojaviti sveže kopiran modul. Nasprotno, obstaja povezava za namestitev, to je namestitev.Če ga pritisnete, se aktivira ta modul. Glede na vrsto se lahko pojavijo preusmeritve na stran z nastavitvami. Zdaj je ostalo, da vidite, kako deluje modul v živo, tako da greste na končno spletno stran.

  Namestitev z OCMod

  OCMod tehnologija se je pojavila v različici 2.0. Namenjen je poenostavitvi izvajanja modulov v sistemu. Sedaj lahko modul namestite neposredno iz skrbnika. Navodila za namestitev v datoteki install.xml namesti modul. Od njega je odvisno, da ga določi kot prenos.
  Na tako enostaven način lahko namestite module, kot je OCMod.

  OpenCart in resnično gostovanje na oddaljenem strežniku

  Dajanje mesta na internet je povezano z nakupom gostovanja. To je namenska lokacija na fizičnem trdem disku oddaljenega strežnika. Odvisno od konfiguracije in tipa lahko stane drugače. Najcenejši je v 1500-2000 rubljev. na leto. Nato pojdite na opis namestitve OpenCart na gostovanje. Kot pri Denverju, morate najprej prenesti arhiv s sistemom. Predpostavlja se, da ima uporabnik že kupljeno gostovanje in vse njegove nastavitve.
  Arhiv je razpakiran in naložen na oddaljeni strežnik prek FTP. Zdaj morate ustvariti in konfigurirati prihodnjo bazo podatkov. To lahko storite na nadzorni plošči gostovanja. Tukaj, kot v Denverju, je navedeno ime baze podatkov, uporabniško ime in geslo. Če je vse v redu, potem se po prehodu na registrirani naslov na internetu prikaže okno s prvim korakom namestitve OpenCart. Namestitev po korakihizvedel točno tako kot na Denverju. Na vsaki stopnji se zapolnijo podatki ali se prikaže statistika. Zato se prikaže okno s sporočilom o uspešni namestitvi.

  Spreminjanje predlog in konfiguriranje

  Za namestitev predloge v OpenCart morate, kot v prejšnjih primerih, prenesti arhiv dekoracijskih datotek. Razpakirana je in kopirana na oddaljeni ali lokalni strežnik. V bistvu je to celotna instalacija. Uporabnik ga mora samo aktivirati in malo prilagoditi. To storite tako, da obiščete upravno ploščo spletnega mesta. Zdaj morate iti v razdelek »Sistem«, postavka »Nastavitve«. Tukaj boste potrebovali kartico Trgovina in njeno vsebino, natančneje nastavitev trenutne predloge. V spustnem meniju morate izbrati niz in shraniti spremembe. Tukaj je preprost način za namestitev predloge na OpenCart.

  Zaključek

  OpenCart - precej enostaven za vzdrževanje in namestitev sistema. Za svojo prvo spletno trgovino in obvladovanje veščin upravljanja spletnih strani je super. Hkrati se sistem razvija in prerašča z novimi lastnostmi in zmožnostmi. Zdaj lahko s pomočjo njega hitro ustvarite svojo spletno trgovino dobesedno v enem dnevu. Prisotnost velikega števila že pripravljenih modulov in predlog vam daje veliko prostora za fantazijo, ki vam omogoča, da uresničite ves svoj ustvarjalni potencial. Velika rusko govoreča skupnost bo vedno prišla v pomoč začetnemu uporabniku OpenCart. Veliko število navodil in spremenljivk bo v načinu korak za korakomdržite vse točke namestitve, konfiguracije in nadgradnje.

  Sorodne publikacije